Postovala: Ona portal
28
Nov
2010

Spremite sa za razgovor za posao

Pregledano: 2804 puta

Intervju je proces ispunjen procenom ličnosti i pitanjima projektovanim za utvrđivanje relevantnih veština za određeni posao. Razmišljanje kako najbolje odgovoriti na teška pitanja intervjua mogu da izazovu stres ljudima koji traže posao, pa čak i iskusnim veteranima sa zavidnom karijerom. Saznajte kako da pripremite sigurne odgovore na najteža pitanja. Pažljivo sledite ove korake i imaćete keca u rukavu na Vašem sledećem intervjuu i više samopouzdanja.

 

Stvari koje vam trebaju:


• Odelo za intervju
• Rezime
• Kasetofon
• Video kamera

 


1. Predvidite svako pitanje na intervjuu za posao koje će Vas pitati. Napravite listu standardnih teških pitanja, uključujući i "Recite mi nešto o sebi." i "Zašto bismo zaposlili baš Vas?", ili „Kako vidite sebe za 5 godina?". Pretražite Internet i javne biblioteke za liste pitanja za posao i najbolje odgovore. Pripremite spisak od 25 pitanja za intervju. Napišite odgovor za svaku. Ne pokušavajte da doslovno zapamtite odgovore, ali formulišite svoje odgovore da steknete saznanja o predmetu.

 

2. Vežbajte odgovore na teška pitanja na intervjuu. Učestvujte u praktičnom intervjuu sa pouzdanim prijateljima. Dajte mu listu od 25 pitanja koje ste skupili u koraku 1. Sati pripreme su potrebni za sastanak sa potencijalnim poslodavcem. Izgradite Vaše poverenje tako što ćete više puta odgovoriti na Vama teška pitanja. Pre nego što se sastanete sa potencijalnim poslodavcem, koristite ovaj put prakse sa prijateljem da uklonite bilo kakav strah ili sumnju u procesu razgovora za posao.3. Snimite na video traku intervju za posao sa bivšim učiteljem, šefom ili mentorom. Vaš cilj je da se stvori okruženje kao na intervjuu. Pitajte bivše profesore ili starije nadređene da vas intervjuišu u svojoj kancelariji. Važno je da nosite odelo adekvatno za intervju za posao. Priložite video kameru za stativ, iza anketara, da snimite svoj odgovor na pitanja. Ukoliko ne posedujete bilo koju video opremu, kasetofon je dovoljan.4. Posle snimanja, pregledajte trake. Kritikujte svoje odgovore na teška pitanja. Pogledajte kako Vaše telo odaje znake nervoze. Slušajte pažljivo svoje odgovore. Prilagodite svoj odgovor u skladu sa tim da se pripremite za predstojeći sastanak sa potencijalnim šefom.5. Napišite svoja pitanja koja ćete poneti na intervju. Smanjićete nervozu pripremajući svoju listu pitanja koja ćete postaviti prilikom zapošljavanja menadžeru ili potencijalnom direktoru. Pitajte ga o njegovom stilu upravljanja i očekivanjima vezanim za posao. Procenite ličnost i temperament svog potencijalnog poslodavca. Pripremite provokativna pitanja o novim odgovornostima da pokažete da ste zainteresovani za poziciju i da se predstavite kao što bolji kandidat za posao.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Društvene mreže - vaš saveznik u dobijanju posla!

Društvene mreže - vaš saveznik u dobijanju posla!

Ovde je reč o već poznatoj činjenici: potencijalni poslodavac će vas "proveriti" preko Gugla, pre ...
Napravite ravnotežu između poslovnog i privatnog života

Napravite ravnotežu između poslovnog i privatnog života

Postoji način kako da pronađete ravnotežu između poslovnog i privatnog života, i to je lakše nego što ...
Gradite svoje samopouzdanje

Gradite svoje samopouzdanje

Stidljivost je osobina koja karakteriše veliki procenat stanovništva, ali u nekoliko ...
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 10°c

Bicikl

Roleri