Postovala: Nataša Ilić
29
Oct
2013

Uspešne žene: Ove četiri fraze izgovaraju uspešne osobe!

Pregledano: 2205 puta

Nezadovoljni ste svojom karijerom? Mislite da bi stvari trebalo da se odvijaju u drugačijem smeru? Ne prepuštajte se inerciji – uzimite svoj život u svoje ruke

Preuzmite kormilo i odgovornost za svoj položaj i potrudite se da promenite ono sa čime niste zadovoljni. Čekanjem nećete ništa postići. U vašem razmišljanju i ponašanju. Znate li koje rečenice govore uspešni ljudi svakog dana?

Evo šta ja mislim…

Ova rečenica odmah (nadređenima, ali i kolegama) daje do znanja da ste o određenom problemu razmislili i pokušali da pronađete rešenje. Čak i ako ga nemate, možete ponuditi svoju analizu i tako olakšati drugima put do rešenja nekog problema.

plan rada

Potkrepite svoje razmišljanje argumentima, brojevima i logikom, jer jedino tako možete da zaslužite poštovanje i autoritet.

Pogrešila sam

Sigurno ste bar jednom imali odličan plan koji je bio savršen samo u teoriji,. Kada je počelo sa realizacijom, stavri su bile nešto drugačije i to se slomilo na drugima. U tom slučaju, jedino što pomaže je da priznate svoju grešku. Tako ćete pokazati da ste svesni svega što se događa oko vas i da preuzimate odgovornost za svoje postupke, bez obzira koliko su ispravni ili pogrešni.

greska na poslu

Potrebna je velika odgovornost i hrabrost priznati grešku, a tim postupkom možete steći poštovanje kolega.

Bravo!

Mnogi zaposleni vole da budu pohvaljeni i nagrađeni, ali najčešće dok čekaju pohvalu zapravo "čekaju Godoa". Retki su poslodavci koji će čestitati svojim zaposlenima na boljim rezultatima ili dobro odrađenom poslu. Ako možete – promenite to!

uspeh na poslu

Povećaćete samopouzdanje i produktivnost zaposlenih ili kolega. Delujte pozitivno za pozitivne rezultate.

Ako niste na rukovodećoj poziciji, ništa vas ne sprečava da odate priznanje kolegi za dobar posao. Recite da vam se svideo način na koji se bavio datim problemom i kako ste naučili nešto novo. Vrata će vam biti otvorena za dalje savete, što je od izuzetne koristi u korporativnom svetu koji predstavlja utakmicu.

Treba mi pomoć

Nikad ne treba da se plašite da tražite pomoć. Recite iskreno da ne možete da se snađete i da vam treba sveža perspektiva ili znanje nekoga ko je već prošao kroz sličnu stvar.

pomoc kolega

Na taj način pokazujete svoju ranjivost, ali i spremnost da učite od drugih, što se ceni ako radite u timu, isto kao i to da znate da slušate. Sve su ovo osobine dobrih rukovodilaca.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Tražite posao? Evo šta treba da izbegavate!

Tražite posao? Evo šta treba da izbegavate!

Ulaganje malo vremena U potrazi za poslom ključna reč je ...
Umeš li da budeš vođa?

Umeš li da budeš vođa?

Kada je posao u pitanju, hijerarhija je jasna: postoje podređeni i nadređeni. Iako bi svi hteli da u ...
Imate problem sa konkurencijom? Ništa strašno!

Imate problem sa konkurencijom? Ništa strašno!

Budite svesne konkurencije Ignorisanje nije jedan od načina kako se ...
SAMSUNG
1879,oo
prava cena : 2254.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min -3°c

Bicikl

Roleri