Postovala: Nataša Ilić
29
Jul
2013

Uživajte na svom godišnjem odmoru!

Pregledano: 3380 puta

Ako ste radoholičar nije vam lako da se opustite i zaboravite na sve poslovne obaveze i probleme

Svi znamo štа odmor znači i koliko ga jedva dočekamo! Ali, postići stanje potpune opuštenosti za vreme godišnjeg odmora u današnje internet/mobilno vreme postalo je prava umetnost. Ako ste radoholičar onda vam nije lako da se u potpunosti opustite i zaboravite na sve brige, stresove i probleme koji vas svakodnevno muče (posebno ako godišnji planirate da provedete kod kuće). Ipak, ovi saveti mogli bi vam pomoći u tome...

Pokušajte da ne ostavite ništa nedovršeno na poslu ili kod kuće. Na kraju ćete samo o tome razmišljati i nećete se opustiti. Završite sve zadatke i projekte pre nego što odete na godišnji. mobilni na plazi

Ako planirate putovanje, godišnji nemojte da započnete u stresu i žurbi. Pakovanje ne ostavljajte za poslednji čas. Ako imate dovoljno vremena, jedan dan odvojte samo za to, pa i to učinite što je opuštenije moguće.

Jednom kad stignete na svoju destinaciju (ili ako ostajete kod kuće – čim započnete godišnji) distancirajte se što je više moguće od profesionalnih i društvenih odgovornosti, a to uključuje i isključivanje tehnologije – poslovnog telefona i laptopa.

Postepeno se prebacite na opušteno stanje uma. Radite neke poslove po kući pre nego se totalno bacite na lenčarenje. Ako inače radite po ceo dan na računaru, bavite se nečim što će vam zaposliti ruke. Kuvajte. Čistite. Ako znate da svirate neki instrument – svirajte.


Ako želite neku aktivnost na otvorenom koja će vam skrenuti misli s posla, onda idite u šetnju, na plaži skupljajte školjke ili ako imate baštu, sredite je ili naberite povrće za salatu.

odmor na plaziAko imate decu, idite na Adu. Vratite se u detinjstvo i sa njima se igrajte na plaži. Ako vam je Ada daleko, isprobajte puštanje zmajeva ili neku od zabavnih dečjih igara na otvorenom.

Čak i najobičniji rutinski poslovi, dovoljni su da vam skrenu pažnju sa poslovnih problema i obaveza.

Budite strpljivi i uporni. Kao što se vrhunski sportisti bore čak i ako ih boli, radoholičari moraju da budu uporni da bi prevazišli početni osećaj beskorisnosti i dosade, da bi pronašli bezbrižnost i opuštenost.

 

Izvor: zena.hr

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Poboljšajte biznis koristeći fejsbuk

Poboljšajte biznis koristeći fejsbuk

Mnogi ljudi žele da saznaju sve što fejsbuk ima da ponudi, posebno kada su u pitanju njihovi ...
Gubitak posla i kako se izboriti sa tim u braku

Gubitak posla i kako se izboriti sa tim u braku

Saznajte šta možete očekivati kada vam se dogodi rez sa dva na jedan prihod i kako da dane ili ...
Čist hedonizam u Boeing-u 777

Čist hedonizam u Boeing-u 777

Raznovrsno arapsko meze, bogat izbor vrhunskih sireva, vina i slatkiša, a la carte meni, TV ekran osetljiv na ...
VIVAX
7454,oo
prava cena : 8944.8,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 16°c

Roleri

Bicikl