Postovala: Senka Ivetić
20
Sep
2012

Bidermajeri u trendu ( 2. deo)

Pregledano: 11502 puta

Bidermajeri odišu radošću i toplotom baš kao i sam čin venčanja. Biseri, moderni ukrasi od stakla, rafija, satenske trake, til i drugi prirodni materijali, detalji su koji bidermajeru daju poseban sjaj. Izbor samog cveća, zelenila i dodatni detalji treba

Bidermajeri odišu radošću i toplotom baš kao i sam čin venčanja. Biseri, moderni ukrasi od stakla, rafija, satenske trake, til i drugi prirodni materijali, detalji su koji bidermajeru daju poseban sjaj. Izbor samog cveća, zelenila i dodatni detalji treba da se uklope u toaletu neveste ali i da prate trenutne modne trendove.

Bidermajer

Znate da je bidermajer nezaobilazni deo svakog venčanja, možda ste ga nekad i uhvatili, a da li ste znali od kada datira ovaj običaj?
Još 400. godine mlade su nosile venčiće od cveća i trava na glavama za koje se verovalo da imaju magičnu moć da oteraju zle duhove. Romanske mlade nosile su žute velove, jer se verovalo da je žuta omiljena boja boga venčanja i da će doneti sreću.Bidermajer

 

Početkom 17. veka buketiće su nosili i muškarci i žene na venčanjima, ali samo iz estetskih razloga. Kolonisti su tu modu preneli u Ameriku, gde nošenje buketića u toku venčanja postaje popularnije nego u Evropi. U 19. veku takvi okrugli buketići postaju obeležje viktorijanskih dama koje su ih nosile na haljinama.

 Bidermajer

Bidermajer se danas, najčešće, pravi kao poluloptasti ili okrugli buket, većeg ili manjeg oblika, sastavljenog od iste vrste cvetova ili, pak, različitih cvetova poređanih u koncentrične krugove. U uži izbor cveća spadaju ruže, narcisi, ljiljani i magnolije, a u poslednje vreme je sve popularniji – suncokret. On simboliše snagu, ponos, divljenje i obožavanje i bidermajer čini jednostavnim, a opet posebnim. U cvetni aranžman namenjen venčanjima možete da uključite i bršljan koji simbolizuje plodnost i “sladak život”, a nije loše da se nađe i nekoliko listića bršljena u bidermajeru. Za istu priliku, ali i za egzotičnije, ekskluzivnije kombinacije, možete da izaberete bambus koji je simbol odanosti i postojanosti bračne zajednice pa čak i čičak koji nedvosmisleno simbolizuje spoljnu odbranu i zaštitu srca. Ukoliko u buket stavite nekoliko margareta nekom ćete poželeti dugovečnost.

Bidermajer

Potpuni sjaj svakom bidermajeru će dati biseri, moderni ukrasi od stakla, perlice, satenska traka, til ili neki drugi prirodni materijali. Izbor je velik, a kako će buket izgledati zavisi od toga da li je mlada privrženija glamuru ili jednostavnosti.

Kada je reč o boji, trenutno je, osim uvek aktuelne bele, najpopularnija – šampanj, koja se kombinuje sa malo jačim zelenilom. Ipak, koristan savet za buduće mlade je da svoj bidermajer, u suštini, usklade sa stilom i bojom venčanice, kao i sa šminkom, frizurom i drugim nezaobilaznim sitnicama. Ukoliko buketu daju, pre svega, lični pečat, sigurno neće pogrešiti.

 Bidermajer

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Za dan iz snova - venčanice iz snova

Za dan iz snova - venčanice iz snova

Jednog dana, kada se osvrenete za sobom i premotate film na najvažniji dan svog života, onaj dan kada ...
Festival venčanja od danas u holu Delta City-ja

Festival venčanja od danas u holu Delta City-ja

Zbog velikog interesovanja ovaj festival se održava po drugi put ove godine. Na festivalu će biti ...
Bidermajeri u trendu ( 1. deo)

Bidermajeri u trendu ( 1. deo)

Venčanje je jedno od najsrećnijih i najveselijih događaja u životu. Ono predstavlja novi početak, ...
XWAVE
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 4°c

Roleri

Bicikl