Postovala: Senka Ivetić
22
Sep
2012

Bidermajeri u trendu ( 3. deo)

Pregledano: 15648 puta

Često mlade poseduju neki stari bakin broš za koji ih vezuju lepa sećanja ili drugi komad nakita koji poseduje sentimentalnu vrednost. Sada je moguće da uvrstite i takav nakit u svoj bidermajer.

Osim, uslovno rečeno, uobičajnih bidermajera koji se prave od svežeg cveća, u poslednje vreme veoma su aktuelni bidermajeri koji se prve od nekih drugih materijala.

Često mlade poseduju neki stari bakin broš za koji ih vezuju lepa sećanja ili drugi komad nakita koji poseduje sentimentalnu vrednost. Sada je moguće da uvrstite i takav nakit u svoj bidermajer. Osim sto je moguce napraviti bidermajer od nakita, moguće je iskoristiti i razne perlice, cirkone , drago kamenje i slično.

Bidermajer

Još jedna od ideja jestu bidermajeri od raznih tkanina. Pri izradi ovakvih bidermajera možete koristiti  til, saten, pliš i slične, uslovno rečeno, svečanije tkanine. Zapravo, možete iskoristiti koji god želite material jer ovakva vrsta bidermajera vam pruža neverovatnu slobodu u kreiranju i dizajniranju vašeg venčanog buketa. Takođe, veliku slobodu imate u pogledu boja jer ćete lakše uklopiti tematske boje vašeg venčanja sa tkaninama nego sa prirodnim cvećem. Pored toga, ovo je nešto što možete, drage mlade, uraditi same ili sa svojim prijateljicama. Sve sto vam treba jeste materijal od kog ćete napraviti bidermajer, tkanine, perlice, perje,i konac i igla.

Bidermajer

Bidermajer

Bidermajer

Pored toga, bidermajeri koji nisu napravljeni od svežeg cveća svakako su dugotrajniji i, slobodno možemo reći, večni. Tako ćete imati još jedan vredan suvenir sa svog venčanja koji bi mogao postati tradicionalan, tako što bi ga sledeće generacije u porodici imale na svojim venčanjima. Kako bilo, ovo je jedan od savremenijih i moderniji varijanti venčanog buketa.

Bidermajer

Bidermajer

Ipak, ukoliko se odlučite za tradicionalnu varijantu buketa sa svežim cvećem,ili to cveće nekome poklanjate, evo nekoliko saveta o vrstama cveća i onome sto ono simbolizuje.

Crvena ruža je simbol večne i strasne ljubavi. Crvene ruže se poklanjaju i kao znak zadovoljstva i zahvalnosti na učinjenoj usluzi ili dobro urađenom poslu. Bela ruža šalje poruku iskrenosti, tajanstvenosti, duhovitosti i spokoja. Žuta ruža onome ko je prima donosi pregršt energije i radosti, dok u ljubavi simbolizuje ljubomoru. Kombinacije crvenih i belih ruža preneće poruku jedinstva u ljubavi. Blago ružičaste ruže znače prijateljstvo, odanost, nežnost i obožavanje. Plave ruže obično nisu omiljene jer su najčesće veštački obojene, pa možda i zato simbolizuju nemoguće. Crna, tačnije tamnoljubičasta ruža ukazuje na ekscentričnost, želju za izdvajanjem i ostavlja pomalo morbidan utisak naročito kada ih je više u buketu. Ruža bez trnja znači ljubav na prvi pogled. Poklonite li crvenu ružu muškarcu, a obično je to jedna sa dugom stabiljkom, poklonili ste mu svoju odanost. Ljubičice su znak odanosti, zumbuli simbolizuju vernost i nepokolebljivost, ciklame nose crtu stidljivosti a lale su simbol ponosa i slave.

 

Ukratko:

 

- begonija – duboke misli, maštanje o voljenoj osobi

- bambus – snaga, lojalnost, vernost

- cvet jabuke – uskoro će biti bolje, dolaze bolja vremena

- kamelija – gracioznost, postojanost

- karanfil – opčinjenost, prava ljubav

- hrizantema – dobri prijatelji

- margareta – nevina i čista ljubav, nikome neću otkriti našu tajnu

- paprat – skrovište, zaklon, tajno mesto, sigurnost

- gladiola – snaga, istrajnost, iskrenost (gladiola se inače smatrala cvetom gladijatora)

- magnolija – uzvišena lepota, elegancija

- ruža – volim te, mnogo te volim

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Za dan iz snova - venčanice iz snova

Za dan iz snova - venčanice iz snova

Jednog dana, kada se osvrenete za sobom i premotate film na najvažniji dan svog života, onaj dan kada ...
Kako izabrati vereničko prstenje u paru sa burmom

Kako izabrati vereničko prstenje u paru sa burmom

Prema dostupnim istraživanjima, čak 85% devojaka izjavilo je da bi bilo razočarano u partnera ukoliko pre sklapanja ...
KINA
3180,oo
prava cena : 3816,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -3°c
min -8°c

Roleri

Bicikl