16
Dec
2010

Zimsko venčanje

Pregledano: 6573 puta

Zimska venčanja, u skladu sa sezonom, bi trebalo da se vode pojmovima toplo i prijatno...

 

Zima je divno doba godine za razmenu prstenja i, upareno sa svim pravim elementima, zimsko venčanje može biti magično i intimno. Pogledajte naše ideje za zimsko venčanje, od cveća do zakuske.

 

 

Zimska venčanja, u skladu sa sezonom, bi trebalo da se vode pojmovima toplo i prijatno, a teme zimskih praznika bi trebalo da budsavršena strategija za zimsko venčanje. Zimska venčanja imaju neke posebne prednosti u odnosu na prolećna ili letnja:

 

 

·        Troškovi venčanja zimi se procenjuju na tek oko polovine troškova tradicionalnih letnjih venčanja. To je jednostavno zbog činjenice da se zima ne smatra sezonom pogodnom za venčanje.

 

·        Ovo je doba godine kada su sale, dvorane, restorani, crkve i druge lokacije po izboru lako dostupne. Pošto nema mnogo parova koji se venčavaju u zimskom periodu, ove popularne lokacije su dostupne i to uz drastično niže troškove.

 

·        Budući da porodica i prijatelji imaju daleko manje obaveza u toku ovog dela sezone, oni će biti slobodni da prisustvuju venčanju u punoj snazi.

 

 

Zimska venčanja takođe imaju i specifične nedostatke:

 

 

·        Loše vreme sa mrazom i snegom je bitna karakteristika zimske sezone. Ukoliko dođe do mećave, porodica i prijatelji mogu biti usporeni ili onemogućeni da prisustvuju venčanju. 

 

·        Alternativno, otopljenje može upropastiti planove venčanja, ako se predviđa lep snežni pejzaž ili dolazak u sankama koje vuče konj.

 

·        Praznici su vreme putovanja za porodicu i prijatelje.

 

 

Dakle, nedostaci zimskog venčanja se mogu lako prevazići uz pravilno planiranje i kreativnost. 

 

Mesto za zimsko venčanjeIntimno venčanje može da bude idealno u restoranu sa kaminom. Veće slavlje bi zahtevalo elitni restoran i muziku. Sezonske dekoracije bi koštale manje, pošto je većina lokacija već uveliko ukrašena. Bilo bi lepo da slavlju prisustvuje i okićena jelka. Zimska sezona donosi sa sobom ledeno plave i metalik nijanse zlata i srebra, kao i snežno bela ka krem nijansama žute bojeMarinsko plava, modra i tamno braon su takođe prirodan izbor boja tokom zime, a crvena i zelena su česte boje za klasična zimska Božićna venčanja. 

 

Cveće za zimsko venčanjeRuže u bogatim tonovima i ljiljani su cvetovi za zimska venčanja. Iako su na raspolaganju tokom cele godine, za različite cvetne aranžmane od vitalnog je značaja planiranje unapred, pošto je dostupnost cveća tokom zime ograničena. Treba obezbediti srebrne i elegantno sjajne ukrase, a mali cvetni aranžmani sa veštačkim snegom i ceremonijalne sveće su dostupni. 

 

Zakuska za zimsko venčanje. Ukusi za ovu priliku mogu da prate sve od tople čokolade, preko boca šampanjca ukrašenih mirisnim gel svećama i pahuljicama, do slatkog i umirujućeg kakao kapućina. Nikako ne smemo zaboraviti na romantično kuvano vino i čajeve, kao ni na divne ukuse koji prate Badnje veče i Božić.

Lidija Todorović

Čekamo da Lidija Todorović napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Bidermajeri u trendu ( 2. deo)

Bidermajeri u trendu ( 2. deo)

Bidermajeri odišu radošću i toplotom baš kao i sam čin ...
Za dan iz snova - venčanice iz snova

Za dan iz snova - venčanice iz snova

Jednog dana, kada se osvrenete za sobom i premotate film na najvažniji dan svog života, onaj dan kada ...
Burme Zlatarne Celje za najsrećniji dan supružnika

Burme Zlatarne Celje za najsrećniji dan supružnika

Kolekciju burmi Zlatarne Celje čini veliki broj najrazličitijih modela od klasičnog do ...
COOLERMASTER
950,oo
prava cena : 1140,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 11°c

Bicikl

Roleri