27
Aug
2012

Top 10 nadolazećih trendova za jesen: 5. Tartan uzorak

Pregledano: 11552 puta

Karirani uzorak vratio se na velika vrata! Toplo, "ušuškano" i "mekano"... tartan je obavezan trend u predstojećim danima!

Prethodni modni izveštaj pogledajte ovde.

Tartan je tradicionalni škotski uzorak, ili "narodski" rečeno kariran dezen. O neprolaznosti i efektnosti tartan uzorka svedoči i jedna od najpopularnijih modnih kuća sveta Burberry, koja je svoj brend i sagradila upravo zahvaljujući kariranom. Ipak, tartan se ove sezone uvukao i u kolekcije svih drugih velikih i manjih modnih kuća, postavši imperativni trend.

   karirana sara

Karirano je obavezno, bar kao detalj u postavi kaputa ili sakoa, ili na ešarpama, šeširićima, rukavicama, šalovima, kišobranima, kaiševima. Za prave modne trendsetere tartan uzorak biće i na haljinama, pantalonama, uskim suknjama (takozvanim "pencil"), čarapama, kaputima, košuljama, cipelama, tašnama i gde god već poželite. 

   karirani detalji

   karirani dezen

Zašto volimo ovaj trend? Pre svega, karirana šara je topla i efektna, idealna za upečatljiv dnevni stajling, i garantuje put ka dobrom stilu. S obzirom da se ne meša sa drugim printovima i mnogo boja, laka je i za kombinovanje. Sa njom se zna: bež, crna, siva, braon i nema daljih izleta u drugačiji kolorit. Nošenje tartana zahteva ostale jednobojne komade, ali ne i jednostavne forme. Sa krojevima i formama uz tartan se možete igrati do mile volje.

   tartan uzorak

Tartan se, mada malo teže, može nositi i u svečanijim prilikama, ali tada obavezno posegnite za crveno-crnom karo šarom, koja će, u stvari ove sezone i biti najpopularnija. I ostale igre bojama u tartan uzorku biće u trendu, poput mešavine zelene i crvene, crvene i plave, sive i bele, braon i crvene, ali ipak na tron su se popele dve osnovne boje karo šare: crvena i crna! 

   karirane kosulje

Najbolja investicija su cigaret pantalone ili lagana košulja sa tartan uzorkom , jer pokrivaju sva četiri godišnja doba, naravno u zavisnosti od toga kako se kombinuju. Bež bluza uz karirane pantalone, crne salonke i pleteni džemper u malo tamnijoj nijansi od bluze i savršeno ste obučene za posao, šetnju, šoping, ručak u gradu. Leti bluzu zamenite jednobojnom, atlet majcom i uvucite se u baletanke. Karirana košulja je već bila hit ovog leta, i verujem da znate kako se nosi, te ću samo podsetiti da najbolje ide uz džins. 

   karirana sara

   karo sara

Ako ste smele i želite da se stilski totalno razlikujete, imate zeleno svetlo od dizajnera širom sveta da se čak uvučete i u karirano od glave do pete, pazeći da se boje i uzorci slažu! Ukratko, obradujete svoj orman i obogatite ga bar jednim detaljom u tartan uzorku! Jer to je klasika kojoj se uvek vraćamo!

   

   tartan dezen

   moda za jesen

   karirano


Za još modnih, beauty i lifestyle ideja, predloga i slika posetite predivnu stranicu: http://www.facebook.com/pages/Womens-Corner/200509983307054 .

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
2
Srećno
5
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 14°c

Roleri

Bicikl