28
Feb
2011

Vitki u zimskom kaputu

Pregledano: 12452 puta

Vitki u zimskom kaputu

 

Ove sezone, više nego ikad, dizajneri su stavili naglasak na kapute. Postoje dva glavna trenda kad su kaputi u pitanju: prvi je interpretacija kaputa klasičnog stila, a drugi je zasnovan na novim volumenima i krojevima, kao što su  ženstvene kaput-haljine. Prema tome, izbor kroja kaputa je veoma velik, što ostavlja veliku slobodu prilikom kupovine jer ne morate da brinete da li ćete biti u trendu.

Prilikom kupovine kaputa na prvom mestu treba pažljivo da odaberete njegov kroj i boju. Ove sezone nose se i dugi i kratki, strukirani i ravni, modeli sa kapuljačom, ali i sa visokom kragnom. Bež i crvena su apsolutni hit, ali možete da se opredelite i za neku od uvek aktuelnih boja kao što su crna, siva ili bela.

Najvažnije je ipak da vam kaput dobro stoji, i da u njemu izgledate tako kao da je krojen baš za vas. U skladu sa tim, evo nekoliko saveta koji će pomoći prilikom kupovine savršenog kaputa:

*        Nemojte kupiti prvi kaput koji vam se dopadne, već odvojite vreme i pripremite se na to da tražite danima kako biste pronašli savršen kaput. Što nas dovodi do toga da Vam kaput koji kupujete mora stajati kao saliven, a da to ne umanji njegovu udobnost. Idealan kaput lako ćete obući i skinuti, a ni sa zakopčavanjem nećete imati problema.

*        Iako su u trendu i dugi, ali i veoma kratki kaputi, odaberite kaput dužine do kolena. To je pravi klasik kada je o kaputima reč, i možete biti sigurni da ta dužina neće uskoro izaći iz mode. O tome da li će zakopčavanje biti dvostruko ili jednostruko, odlučujete Vi sami, međutim za elegantan, ali i casual utisak preporučujemo da odaberete onaj koji se vezuje pojasom u struku.

*        Kada kupujete kaput razmišljajte i o onome što najčešće nosite ispod njega. Na primer, ako često nosite sako, jedan obavezno ponesite sa sobom u kupovinu i isprobajte kaput preko njega. On ne sme da bude previše uzak u predelu grudnog koša, a ako Vas ne steže, a naravno nije ni širok već prati liniju tela, znači da Vam kroj kaputa odgovara.

*        Tek kada Vaš kaput ispuni sve ove uslove, možete reći kako ste pronašli savršen kaput. U svakom slučaju, ako niste sasvim zadovoljni, uvek možete kupiti materijal i otići kod krojača koji će Vam sašiti jedinstven kaput baš po Vašoj meri.

Milana Duraković-Nađalin

Čekamo da Milana Duraković-Nađalin napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Bicikl

Roleri