Postovala: Ona portal
13
Dec
2012

Braća Teofilović i Miroslav Tadić u januaru na Kolarcu

Pregledano: 3072 puta

Koncert jedinstvenih izvođača drevne srpske i balkanske vokalne muzike u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 17. januara u 20 časova!

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Teofilović, zajedno sa "srpskim Raj Kuderom", gitaristom Miroslavom Tadićem, održaće koncert  u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 17. januara u 20 časova u organizaciji My Way koncertne agencije.

Na repertoaru će se naći brojne izvorne pesme po kojima su Ratko i Radiša Teofilović stekli svetsku slavu, kao i repertoar sa novog albuma "Vidarica" koji je snimljen zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem. Na albumu "Vidarica" nalazi se četrnaest obrada narodnih pesama sa područja uže Srbije i Kosova, Bosne, Dalmacije i Makedonije, koje čine uzbudljivu muzičko-poetsku priču i zabeležene su tokom samo dve sesije snimanja u Los Anđelesu marta 2011. Tonski inženjer "Kronos Kvarteta", Skot Frejžer,  radio je na ovom albumu, a većina numera snimljena je iz prvog pokušaja, što obezbeđuje utisak ekskluzivnosti, koji će se preneti i na koncertni nastup u Kolarčevoj zadužbini.

   

Braća Teofilović održali su veliki broj koncerata u mnogobrojnim gradovima širom sveta, od Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Švajcarske, Rumunije, Mađarske, Poljske, do Japana i Kanade. Nastupili su u nekim od najznačajnijih koncertnih sala sveta, kao što su "Kenedi centar" u Vašingtonu i "Franc List" u Budimpešti, kao i na velikim svetskim festivalima poput Circom Festivala (Norveška), World Performing Arts Festival (Osaka - Japan), Siget festival (Budimpešta), Estivoce Festival  (Korzika), Duboka Glotka festival (Moskva), Lent festival (Maribor), Mehr als Musik (Linc), Krems Festiva (Austrija), Grac – The sound of Stubing (Austrija), Stans festival ( Švajcarska)  i mnogi drugi. Mnoge od pesama koje izvode braća Teofilović bile su skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, mnoge sasvim zaboravljene, ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i pevali u izvornom obliku, sa dubokim poštovanjem tradicije.

Tadić je čuven po svom gitarskom umeću nevezanom za muzički žanr (od baroka i klasike do bluza, džeza i roka), a tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim velikanima muzičke scene, među kojima su:  Plasido Domingo, Hauard Levi, Joahim Kun, Teodosi Spasov, Maria Žoao i mnogi drugi.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca od 14. decembra,  po cenama: 1600 i 1900 dinara.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Izveštaj sa dodele BAFTA nagrada 2014. godine

Izveštaj sa dodele BAFTA nagrada 2014. godine

Film "12 godina ropstva" proglašen je za najbolji film, a njegov naslovni glumac Čivetel ...
Emanera vam poklanja karte za Otros Aires!

Emanera vam poklanja karte za Otros Aires!

Pre svega, želimo da Vas obavestimo da svim učesnicima nagradne igre ...
Somboled lansirao internet stranicu posvećenu kiselom mleku

Somboled lansirao internet stranicu posvećenu kiselom mleku

Kompanija Somboled, koja posluje u okviru francuske grupe Lactalis i robna marka Dukat ...
HP
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 15°c

Roleri

Bicikl