Postovala: Ona portal
13
Dec
2012

Braća Teofilović i Miroslav Tadić u januaru na Kolarcu

Pregledano: 2962 puta

Koncert jedinstvenih izvođača drevne srpske i balkanske vokalne muzike u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 17. januara u 20 časova!

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Teofilović, zajedno sa "srpskim Raj Kuderom", gitaristom Miroslavom Tadićem, održaće koncert  u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 17. januara u 20 časova u organizaciji My Way koncertne agencije.

Na repertoaru će se naći brojne izvorne pesme po kojima su Ratko i Radiša Teofilović stekli svetsku slavu, kao i repertoar sa novog albuma "Vidarica" koji je snimljen zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem. Na albumu "Vidarica" nalazi se četrnaest obrada narodnih pesama sa područja uže Srbije i Kosova, Bosne, Dalmacije i Makedonije, koje čine uzbudljivu muzičko-poetsku priču i zabeležene su tokom samo dve sesije snimanja u Los Anđelesu marta 2011. Tonski inženjer "Kronos Kvarteta", Skot Frejžer,  radio je na ovom albumu, a većina numera snimljena je iz prvog pokušaja, što obezbeđuje utisak ekskluzivnosti, koji će se preneti i na koncertni nastup u Kolarčevoj zadužbini.

   

Braća Teofilović održali su veliki broj koncerata u mnogobrojnim gradovima širom sveta, od Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Švajcarske, Rumunije, Mađarske, Poljske, do Japana i Kanade. Nastupili su u nekim od najznačajnijih koncertnih sala sveta, kao što su "Kenedi centar" u Vašingtonu i "Franc List" u Budimpešti, kao i na velikim svetskim festivalima poput Circom Festivala (Norveška), World Performing Arts Festival (Osaka - Japan), Siget festival (Budimpešta), Estivoce Festival  (Korzika), Duboka Glotka festival (Moskva), Lent festival (Maribor), Mehr als Musik (Linc), Krems Festiva (Austrija), Grac – The sound of Stubing (Austrija), Stans festival ( Švajcarska)  i mnogi drugi. Mnoge od pesama koje izvode braća Teofilović bile su skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, mnoge sasvim zaboravljene, ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i pevali u izvornom obliku, sa dubokim poštovanjem tradicije.

Tadić je čuven po svom gitarskom umeću nevezanom za muzički žanr (od baroka i klasike do bluza, džeza i roka), a tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim velikanima muzičke scene, među kojima su:  Plasido Domingo, Hauard Levi, Joahim Kun, Teodosi Spasov, Maria Žoao i mnogi drugi.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca od 14. decembra,  po cenama: 1600 i 1900 dinara.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Novi Čoko Smoki je stigao - neodoljiv ukus maline!

Novi Čoko Smoki je stigao - neodoljiv ukus maline!

Ovaj slatki član Smoki porodice osvežio je strasti svih ljubitelja Smokija i omogućio ...
Da se bicikl više vozi!

Da se bicikl više vozi!

Na debati su predstavljene nove inicijative i aktivnosti Sekretarijata za saobraćaj i UNDP Srbija na ...
Odri Hepbern najveća ikona lepote u proteklih 50 godina!

Odri Hepbern najveća ikona lepote u proteklih 50 godina!

Titulu najlepših žena na svetu plavušama "preotele" su brinete, kako je pokazalo ...
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 2°c

Bicikl

Roleri