Postovala: Ona portal
29
Nov
2012

Da se bicikl više vozi!

Pregledano: 4615 puta

Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda i UNDP Srbija organizovali su javnu debatu na temu intenzivnije upotrebe bicikala u saobraćaju u Beogradu

Na debati su predstavljene nove inicijative i aktivnosti Sekretarijata za saobraćaj i UNDP Srbija na planu promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva u gradu, a posebna pažnja posvećena je uvođenju novih Zona 30, pogodnih i za vožnju bicikla, i zone usporenog saobraćaja na Zemunskom keju, kao i formiranju posebne komisije koja će se baviti promovisanjem upotebe bicikla u urbanom saobraćaju u Beogradu. debata o biciklima

- Bicikl je deo kulture i način života za mnoge stanovnike evropskih gradova i nema razloga da tako ne bude i u Beogradu. Mali procenat korisnika bicikla kao prevoznog sredstva ohrabrio nas je da učinimo dodatne napore i izgradnjom novih biciklističkih staza, promocijom vožnje bicikla uvedemo bicikl u red prevoznih sredstava Beograda. Oformili smo i komisiju koja će se baviti biciklizmom u Beogradu, a kako bismo uključili sve zainteresovane grupe i pojedince u razvoj biciklističkog saobraćaja otvorili smo i e-mail adresu [email protected], na koju svi građani mogu da upute predloge koji se odnose na unapređenje i razvoj biciklističkog saobraćaja u Beogradu. Komisija će identifikovati probleme sa kojima se susreću biciklisti i predložiti kratkoročne i dugoročne mere za razvoj biciklističkog saobraćaja u Beogradu u okviru celokupnog sistema saobraćaja - rekao je Bojan Bovan, sekretar za saobraćaj grada Beograda. 

Da podsetimo, već skoro dve godine UNDP Srbija, Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, sprovode projekat "Podrška održivom saobraćaju u gradu Beogradu" sa ciljem da se poboljša infrastruktura upravljanja saobraćajem i podrži ekološki održiv razvoj Beograda.

Rezultati dosadašnjih istraživanja pokazali su da je u Beogradu vožnja bicikla popularna rekreativna aktivnost, ali da samo mali procenat građana koristi bicikl kao prevozno sredstvo. Studenti i zaposleni retko voze bicikl, a kao najčešće prepreke u korišćenju bicikla kao glavnog prevoznog sredstva, ističu bezbednost u saobraćaju i nedostatak biciklističkih staza. 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

RiRi u bolnici!

RiRi u bolnici!

Da li samo traži pažnju javnosti ili je nešto drugo u pitanju, ...
Obeležen jubilej Prospana u Srbiji i Crnoj Gori

Obeležen jubilej Prospana u Srbiji i Crnoj Gori

Farmaceutska kompanija Salveo, zastupnik Prospana - biljnog leka protiv kašlja, ...
Jet ski trka na Štrandu

Jet ski trka na Štrandu

Ako volite brzinu, plažu i jet ski, ovog vikenda, 23. i 24. jula 2011, moći ćete da ...
HP
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 4°c
min 2°c

Roleri

Bicikl