Postovala: Ona portal
29
Nov
2012

Da se bicikl više vozi!

Pregledano: 4803 puta

Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda i UNDP Srbija organizovali su javnu debatu na temu intenzivnije upotrebe bicikala u saobraćaju u Beogradu

Na debati su predstavljene nove inicijative i aktivnosti Sekretarijata za saobraćaj i UNDP Srbija na planu promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva u gradu, a posebna pažnja posvećena je uvođenju novih Zona 30, pogodnih i za vožnju bicikla, i zone usporenog saobraćaja na Zemunskom keju, kao i formiranju posebne komisije koja će se baviti promovisanjem upotebe bicikla u urbanom saobraćaju u Beogradu. debata o biciklima

- Bicikl je deo kulture i način života za mnoge stanovnike evropskih gradova i nema razloga da tako ne bude i u Beogradu. Mali procenat korisnika bicikla kao prevoznog sredstva ohrabrio nas je da učinimo dodatne napore i izgradnjom novih biciklističkih staza, promocijom vožnje bicikla uvedemo bicikl u red prevoznih sredstava Beograda. Oformili smo i komisiju koja će se baviti biciklizmom u Beogradu, a kako bismo uključili sve zainteresovane grupe i pojedince u razvoj biciklističkog saobraćaja otvorili smo i e-mail adresu [email protected], na koju svi građani mogu da upute predloge koji se odnose na unapređenje i razvoj biciklističkog saobraćaja u Beogradu. Komisija će identifikovati probleme sa kojima se susreću biciklisti i predložiti kratkoročne i dugoročne mere za razvoj biciklističkog saobraćaja u Beogradu u okviru celokupnog sistema saobraćaja - rekao je Bojan Bovan, sekretar za saobraćaj grada Beograda. 

Da podsetimo, već skoro dve godine UNDP Srbija, Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, sprovode projekat "Podrška održivom saobraćaju u gradu Beogradu" sa ciljem da se poboljša infrastruktura upravljanja saobraćajem i podrži ekološki održiv razvoj Beograda.

Rezultati dosadašnjih istraživanja pokazali su da je u Beogradu vožnja bicikla popularna rekreativna aktivnost, ali da samo mali procenat građana koristi bicikl kao prevozno sredstvo. Studenti i zaposleni retko voze bicikl, a kao najčešće prepreke u korišćenju bicikla kao glavnog prevoznog sredstva, ističu bezbednost u saobraćaju i nedostatak biciklističkih staza. 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

RiRi u bolnici!

RiRi u bolnici!

Da li samo traži pažnju javnosti ili je nešto drugo u pitanju, ...
Biciklista kluba Partizan “PowerMove”, Ivan Stević je pobednik 51. biciklističke trke kroz Srbiju

Biciklista kluba Partizan “PowerMove”, Ivan Stević je pobednik 51. biciklističke trke kroz Srbiju

Završena je 51. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju, a prvo mesto je ...
Festival kreativne industrije

Festival kreativne industrije

Ovogodišnji For Festival (Festival kreativne ...
HP
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 8°c

Roleri

Bicikl