Postovala: OnaPortal
18
Apr
2012

EXIT FESTIVAL SE BRATIMI SA FESTIVALOM BESTIVAL!

Pregledano: 2209 puta

EXIT s velikim ponosom najavljuje da će, prvi put ove godine, učestvovati u inicijativi „Bratski festivali“ (Twin Festivals) Asocijacije nezavisnih festivala (Association of Independent Festivals)

EXIT s velikim ponosom najavljuje da će, prvi put ove godine, učestvovati u inicijativi „Bratski festivali“ (Twin Festivals) Asocijacije nezavisnih festivala (Association of Independent Festivals), u kojoj će učestvovati zajedno sa britanskim festivalom Bestival! Ova inicijativa nastala je iz ideje već razvijenog koncepta bratskih gradova sa ciljem da unapredi kulturnu saradnju i razmenu između najvažnijih britanskih nezavisnih festivala i njihovih inostranih partnera. Bratimljenje Exit festivala i Bestivala doneće ovog leta brojne poklone, kako posetiocima, tako i izvođačima iz Srbije i Velike Britanije.

 

Rob Da Bank iz organizacije Bestivala poručuje: “Toliko mi je drago da se bratimimo sa Exitom – moja jedina poseta ovom festivalu ostala je smeštena u mom festivalskom sećanju kao jedna od omiljenih uspomena…puštanje ploča na staroj tvrđavi najluđim posetiocima sa ove strane…pa, Bestivala! Toliko energije, dobrih vibracija i sjajnih nastupa – nadam se da je to nešto što nam je zajedničko s Exitom. Još dugo da budemo braća i sestre po zvuku!”

 

“Toliko smo uzbuđeni oko ovogodišnjeg bratimljenja sa Bestivalom, bili smo svedoci kako ovaj festival cveta iz predivne ideje u jedan od najvećih i najuzbudljivijih muzičkih festivala u Evropi! Bestival ima odličnu energiju, ogroman i zanimljiv lajn-ap, ko uopšte može da se takmiči sa jedinstvenim inovacijama i vizuelnim identitetom ovog festivala iz godine u godinu? Razmenjujući izvođače i ideje, nadamo se da će se neki od naših posetilaca zaputiti ove godine na Bestival, a takođe jedva čekamo da ugostimo ljubitelje Bestivala na našoj ludoj tvrđavi” – poručuje Bojan Bošković iz organizacije Exit festivala.

 

U duhu stare dobre tradicije razmene izvođača sa drugim festivalima, koju Exit neguje već nekoliko godina, Exit i Bestival će ovog leta razmeniti izvođače koji će gostovati na bratskom festivalu! Bestival je među srpskim izvođačima izabrao didžej duet, The Good Guys, dok Exit u julu sa festivala pobratima dovodi The Playground Syndicate. Oba ova sastava blogovaće o svom iskustvu sa razmene bendova.

 

Pozdravljajući Srbiju iz domovine Bestivala, sa britanskog ostrva The Isle of Wight, The Playground Syndicate čine dva didžeja, Elmo & Beavz, kojima se pridužuje vizuelni potpis projekta A.V Circus. Godine provedene u šupi, vežbajući na gramofonima i izluđujući komšije, kao rezultat imaju da se ovi momci ne plaše da eksperimentišu ni sa čim što vide ili čuju. The Playground Syndicate su ozbiljno talentovani kao pojedinci, a kada su zajedno, predstavljaju jednu nezadrživu silu, koja izluđuje svojim uvrnutim vizuelnim efektima, neverovatno kreativnim didžejingom, uz potpuno iznenađujuću interpretaciju melodija koje miksuju. Nastupajući na festivalima kao što su Rhythmtree i Bestival, uništili su svaki plesni podijum koji je stavljen pre njih. Njihovi setovi predstavljaju eklektični spoj žanrova poput hip-hopa i bangre, preko dabstepa, garažnog zvuka, džangla, pa sve do „world music“ zvuka, uz začinjavanje svim mogućim svetskim bitovima koji im se svide.

 

DJ duet iz Srbije, The Good Guys, koji čine Bojan Čizmić i Andrija Kovač, predstavljaju zvezde u usponu srpske andergraund elektronske scene, izvodeći setove koji su mešavina elektronskog folk zvuka, gitara i semplera. Pokrivajući sve stilove od folk treša do nu rejva, sa više od 30 izdanja iza sebe, The Good Guys su prerasli istočnoevropsku scenu iz koje su se uzdigli i sada imaju nastupe širom sveta. Poseban deo izvedbi ovog sastava čine specijalni vizuelni efekti, koji ostavljaju utisak da je svaki segment njihovog nastupa podjednako važan, dok uvodne i odjavne špice njihovih setova ostavljaju utisak među publikom da se nalaze u nekom filmu, a ne na plesnom podijumu.

 

Festivali pobratimi razmeniće ne samo izvođače, već i publiku! Desetoro srećnih posetilaca svakog festivala dobiće po ulaznicu za bratski festival, dok će najsrećniji među njima osvojiti ne samo ulaznicu, već i put i smeštaj na bratskom festivalu za dve osobe! Da, dobro ste pročitali, posetioci Exit festivala moći će da učestvuju u nagradnoj igri za ulaznice za Bestival, a jednom posetiocu Exita obezbedićemo ulaznice, smeštaj i put za dvoje na Bestival u Velikoj Britaniji! Više detalja o nagradnoj igri biće objavljeno ubrzo na sajtovima Bestivala i Exit festivala.

 

Poznatiji i kao žurka koja zatvara sezonu festivala, Bestival, koji se održava od 6. do 9. septembra 2012, predstavlja jednu od omiljenih vikend destinacija povorke ljubitelja dobre zabave. Nijedan festival ne pruža toliko hedonistički beg od stvarnosti! Smešten u predivnoj prirodi ostrva The Isle of Wight, od momenta kada kročiš na trajekt do ostrva, uvučen si u magični svet Bestivala, sa svim zadovoljstvima i zabavom koju ovaj festival nosi. Više o festivalu na adresi www.bestival.net.

 

Exit festival održava se od 12. do 15. jula na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Nastup na ovogodišnjem Exit festivalu do sad su potvrdili Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Plan B, Gossip, Wolfmother, Skindred, Little Dragon, The Toy Dolls, Buraka Som Sistema, Street Dogs, D.R.I, Sneaky Sound System, When Saints Go Machine, Teengirl Fantasy Live, Lone, Pariah, The Chain, dok na svetski poznatoj Dance Areni nastupaju Avicii, Richie Hawtin, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs Live, Azari & III live, Art Department, Maceo Plex, Brodinski, kao i članovi Cadenza etikete, Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam. Više informacija o festivalu na www.exitfest.org.

 

OnaPortal

Pravi ženski portal. Ljubav, Moda, Lepota, Sex, Kuhinja, Saveti, Poznati.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Emanera vam poklanja karte za Otros Aires!

Emanera vam poklanja karte za Otros Aires!

Pre svega, želimo da Vas obavestimo da svim učesnicima nagradne igre ...
Ukus pravog espresa uz muziku

Ukus pravog espresa uz muziku "Frajli"

Prava espreso kafa Barcaffé predstavljena je u Diva Lounge-u u ...
Regionalna konferencija na temu

Regionalna konferencija na temu "Usklađivanje poslovnog, ličnog i privatnog života"

Usklađivanje profesionalnog i privatnog života je problem ...
WEG
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Bicikl

Roleri