Postovala: Ona portal
25
Jul
2013

Guarana Lovefest od 1. do 3. avgusta u Vrnjačkoj Banji

Pregledano: 1975 puta

Muzički spektakl na tri lokacije u gradu

Guarana Lovefest, najveći muzički i umetnički festival u centralnoj Srbiji, ovog leta biće održan od 1. do 3. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Posetioce sedmog izdanja festivala očekuju muzički program na tri lokacije u gradu, besplatni sadržaji na deset programskih zona, kao i aktivnosti u okviru posebnih omladinskih i humanitarnih projekata.

Prema rečima organizatora, nastupima najvećih svetskih producenata, muzička zona pokloniće publici najkvalitetniju zabavu i priliku da čuju vodeće zvezde elektronske muzičke scene. 

„Uvereni smo da će Lovefest ove godine u okviru muzičkog programa zadovoljiti apetite najvećih obožavalaca elektronskog zvuka i da će publika uživati u nesvakidašnjem spektaklu koji pripremamo“, kazali su predstavnici festivala na konferenciji održanoj u prelepom ambijentu QP Lounge-a.   

Na glavnoj festivalskoj bini tokom tri noći publici će se predstaviti neki od najpoznatijih izvođača elektronske muzike među kojima su legende detroitske di-džej scene Carl Craig i Kevin Saunderson, italijanski di-džej Butch, holandski dvojac Detroit Swindle, kao i Darius Syrossian i NiCe7. Domaća podrška biće Jan Nemeček, Nikola Vemić i Vuk Smiljanić. Prvi dan Guarana Lovefesta biće rezervisan za promociju srpske i regionalne muzičke scene, a osim nastupa grupa ZAA i Stray Dogg, zvezde večeri biće popularni bosanski sastav Dubioza Kolektiv.

Bogat muzički program biće organizovan i na Energy Stage-u gde će nastupiti holandski di-džej Gitchell Moore, danski dvojac Desos&Storm, popularni izvođači elektronske muzike iz Srbije – Banda Panda, Igor Jadranin, Doo, Manjane, Kristijan Molnar, Kristina Lalić, Subotić, Nemanja Krstić kao i di-džej duo Luka Vuković i Ivan Radojević. Starijim kolegama pridružiće se i Viktor Apostolski iz Skoplja, kao i Bojan Musulin iz Beograda, pobednici Lovefest konkursa „Mlade nade“.

Osim na prostoru letnje pozornice, svi posetioci festivala moći će da uživaju u muzici i tokom dana na Durex Chill zoni. Muzički program trajaće svakog dana od 15 do 18 časova, a ulaz u zonu je besplatan.

Bioskop na otvorenom, ulični basket i zabava za najmlađe na Guarana Lovefestu

Ovogodišnji Guarana Lovefest biće održan u okviru 10 zona na 11 lokacija u centru Vrnjačke Banje i time će se nastaviti projekat razvoja omladinskog aktivizma. Svi posetioci moći će da pogledaju filmove u Pringles bioskopu na otvorenom čiji će program svečano otvoriti kanadski putopisac i dokumentarista Kristofer Ruder. Publika će tokom dana moći da poseti izložbu fotografija na Nikon Photo zoni, ali i da se edukuje u okviru Workshop i Eko radionica. Najmlađi posetioci festivala moći će da se igraju i uživaju sa vršnjacima na Aqua Viva Kids zoni u okviru koje će biti organizovane kreativne likovne i dramske radionice za mališane. Za sve one koji požele da se bave sportom na raspolaganju će biti Cool Bar Street Basket i Extreme zone.

 

Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta istakao je da mu je drago da se rađaju novi trendovi omladine, kao i to da Srbija ima manifestaciju posvećenu razvoju mladih.

“Ministarstvo omladine i sporta je u februaru ove godine i zvanično podržalo Lovefest kao najveći omladinski festival u našoj zemlji. Veoma mi je drago da postoji platforma koja osim što zabavlja, takođe i edukuje i motiviše mlade da stvaraju i napreduju u svojoj oblasti", rekao je Borovčanin. 

U okviru Guarana Lovefesta biće održana i prva „Kancelarijada“, projekat Kancelarije za mlade, predstavljena kampanja „Ne govoru mržnje na Internetu“, kao i humanitarna akcija za borbu protiv karcinoma pod nazivom „Čijih je naših pet minuta“. 

Kamp na Guarana Lovefestu

 

Svim posetiocima Guarana Lovefesta na raspolaganju je i kamp, koji je smešten u blizini glavne muzičke zone. Prostor na kome će kamp biti lociran je ograđen i obezbeđen, a svi oni koji žele da na vreme rezervišu svoje mesto u njemu potrebno je da popune prijavu na sajtu www.lovefest.rs/kamp.

U prodaji trodnevne i jednodnevne ulaznice za festival

Trenutna cena trodnevnog paketa ulaznica je 1599 dinara, a pred početak Guarana Lovefesta cena trodnevne karte biće 1899 dinara. U prodaji su dostupne i jednodnevne ulaznice, koje se mogu kupiti za 799 dinara za prvi, odnosno 699 dinara za drugi i treći dan festivala. Karte za jedan ili sva tri dana festivala mogu se kupiti u svim poslovnicama Eventima u Srbiji. 

 

•••

 

Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji. Tokom sedam godina na festivalu su nastupila neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike, među kojima su Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, James Zabiela, Noir, Silicone Soul, Gramophonedzie, kao i Darkwood Dub i Darko Rundek. Od 2012. godine festival je proširen na devet novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji.

Aktivnosti UG Lovefest usmerene su i na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalni, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.

Tagovi : |

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

HEINEKEN®  slavi 140 godina pozivajući dizajnere da stvore bocu budućnosti !

HEINEKEN® slavi 140 godina pozivajući dizajnere da stvore bocu budućnosti !

"Remix Future Bottle Design" konkurs je otvoren za prijave do 1. marta ...
Obradujte dame vrednim poklonom za njihov praznik!

Obradujte dame vrednim poklonom za njihov praznik!

Pošto je reč o ženskom danu, dobar komad nakita pokazao se kao idealno rešenje. ...
SOUL DIVA ERYKAH BADU NA GLAVNOJ BINI EXITA

SOUL DIVA ERYKAH BADU NA GLAVNOJ BINI EXITA

Dobitnica četiri Gremija, ova inspirativna američka pevačica ispisala je značajne ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -1°c
min -3°c

Roleri

Bicikl