Postovala: Ona portal
31
Oct
2013

Najbrže rastuća aviokompanija iz Dohe pridružila se vodećoj svetskoj avio alijansi

Pregledano: 1639 puta

Više pogodnosti za lojalne putnike – duple milje za letove od 15. novembra do 31. januara

Kompanija Qatar Airways pristupila je 30. oktobra u ponoć oneworld® alijansi, samo godinu dana od dobijanja pozivnice, što je najbrže uvođenje nove aviokompanije u istoriji Alijanse. Qatar Airways je istovremeno među glavnim avio-prevoznicima iz Zaliva koji se pridružio jednoj od globalnih alijansi i koji će svojim putnicima od danas nuditi kompletan program oneworld® usluga, pogodnosti i ruta vodećih avio-prevoznika širom sveta.

 

Tako će tri miliona članova Qatar Airways Privilege Club-a od 30. oktobra uživati u svim privilegijama redovnih putnika oneworld® alijanse i to prilikom putovanja bilo kojom aviokompanijom članicom.

 

U cilju proslavljanja priključivanja novog člana u oneworld® alijansu, korisnici programa lojalnosti aviokompanija članica dobiće duple milje prilikom letenja Qatar Airways-om, od 15. novembra do 31. januara (ne računajući period između 20. decembra i 5. januara).

 

Jedna alijansa za ceo svet

 

Zahvaljujući svojim članicama, i onim koje će joj se uskoro pridružiti, oneworld® alijansa pokrivaće skoro hiljadu aerodroma u više od 150 zemalja, dok će dnevno imati 14.000 polazaka. Očekuje se da će oneworld® prevoziti 475 miliona putnika godišnje kombinovanom flotom od oko 3.300 aviona, što će generisati prihod od 140 milijardi američkih dolara na godišnjem nivou.

 

Članice alijanse su: Airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malaysian Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines.

 

Akbar Al Baker, generalni direktor Qatar Airways-a izrazio je zadovoljstvo povodom pristupanja Savezu:

 

„Pridruživanje Qatar Airlines-a oneworld® alijansi predstavlja nov uspeh u našoj 16 godina dugoj istoriji. Alijanse igraju izuzetno važnu ulogu u današnjoj avioindustriji i taj trend se neće menjati ni u budućnosti. Posebno smo ponosni što smo se oneworld®-u pridružili za samo godinu dana od dobijanja pozivnice, jer statistike pokazuju da je vremenski period tokom kog treba ispuniti mnogobrojne uslove za članstvo, uglavnom između 18 i 24 meseca.“

 

Qatar Airways je jedan od ukupno sedam svetskih avio-prevoznika rangiranih sa 5 zvezdica po oceni Skytrax agencije za avio kvalitet. Ista agencija nagradila je Qatar Airways priznanjem za Aviokompaniju godine 2011. i 2012, dok je 2013. godine kompanija bila  drugoplasirana.

 

Uz najprestižnije svetske nagrade koje je Qatar Airways dobio, poslednje u nizu priznanja upućeno je prvom čoveku kompanije iz Dohe. Naime, Američka privredna komora u Kataru (AmCham Qatar), proglasila je Akbar Al Bakera biznis liderom Katara za 2013. godinu.

 

Akbar Al Baker postao je generalni direktor Qatar Airways-a 1997. godine. Al Baker je dolaskom na čelo kompanije pokrenuo razvoj Qatar Airways-a, koji je pre toga imao svega četiri aviona u svojoj floti.

 

Danas, Qatar Airways poseduje više od 129 aviona koji lete na 132 biznis i turističke destinacija širom šest kontinenata.

 

 

 

###

Da biste rezervisali karte ili se dodatno informisali, posetite www.qatarairways.rs Sve informacije dostupne su i u kancelariji kompanije Qatar Airways, u Knez Mihajlovoj 30 (telefon 011/3288380), kao i u autorizovanim turističkim agencijama.

Qatar Airways je tokom 2013. godine svojoj mreži priključio deset novih destinacija – Gasim (Saudijska Arabija), Nadžaf (Irak), Pnom Pen (Kambodža), Čikago (USA), Salalah (Oman), Basru (Irak), Sulejmanijah, (Irak), Čengdu, (Kina), Adis Ababa, (Etiopija), Klark Manila (Filipini).

 

Qatar Airways će uvesti i redovne letove ka Filadelfiji, SAD (2. april 2014. godine)

 

 

BEOGRAD – DOHA (utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom)

 

Polazak iz Beograda QR 246 u 14:00, dolazak u Dohu u 23:05

 

DOHA – BEOGRAD (utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom)

 

Polazak iz Dohe QR 245 u 07:35, dolazak u Beograd u 13:00

 

 

O avio-kompaniji Qatar Airways:

Qatar Airways je prestižna svetska avio kompanija koja nudi letove ka više od 120 destinacija sveta. Na ovogodišnjoj Skytrax 2013 dodeli nagrada za aviokompanije širom sveta, Qatar Airways je dobitnik čak tri prestižna priznanja.

 

Kompanija je 2013. godine nagrađena za najbolju biznis klasu na svetu, najbolji biznis lounge u Londonu na svetu, i drugu godinu za redom za najbolje letačko osoblje na Bliskom istoku.

 

Qatar Airways je takođe proglašen za najbolju aviokompaniju na Bliskom istoku sedmu godinu za redom, a njen Premium terminal na Međunarodnom aerodromu u Dohi proglašen je za najbolji treću godinu za redom u 2013. godini. Qatar Airways je takođe dva puta bio dobitnik prestižne Skytrax nagrade za najbolju aviokompaniju u 2011. i 2012.

 

Qatar Airways ulaže 50 milijardi dolara za nabavku više od 250 letelica, među kojima su  Boeing 787s, 777s, Airbas A350s i A380s, kao i seriju letelica A320.

 

Za više informacija, posetite www.qatarairways.com<http://www.qatarairways.com.  

 

Tagovi : Qatar Airways |

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Izveštaj sa dodele BAFTA nagrada 2014. godine

Izveštaj sa dodele BAFTA nagrada 2014. godine

Film "12 godina ropstva" proglašen je za najbolji film, a njegov naslovni glumac Čivetel ...
Nivea oprema dečja igrališta po Srbiji

Nivea oprema dečja igrališta po Srbiji

Pošto je uspešno skrenuta pažnja javnosti na ovaj bitan problem za naše društvo, NIVEA je u ...
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 13°c

Roleri

Bicikl