Postovala: Ona portal
29
Nov
2012

Obeležen jubilej Prospana u Srbiji i Crnoj Gori

Pregledano: 5841 puta

U Beogradu je 18.novembra obeležena decenija rada Prospana na srpskom tržištu! Već deset godina Prospan brine o vašim plućima, a punom snagom nastavlja i dalje!

Farmaceutska kompanija Salveo, zastupnik Prospana - biljnog leka protiv kašlja, obeležila je gala proslavom u Sava Centru deset godina prisustva tog proizvoda na tržištima Srbije i Crne Gore. Svečanost je održana posle predavanja na temu respiratornih oboljenja, a gosti su potom imali prilike da uživaju u izvođenju hora Viva Vox. Proslavu su "začinile" i novosadske Frajle, a melodija "vojvođanskog tanga", nikog nije ostavila ravnodušnim.

   viva vox

Na svečanoj akademiji održanoj 18. novembra, kojoj je prisustvovalo više od 2.400 lekara i farmaceuta iz Srbije i Crne Gore, govorio je gospodin Hans Haberlajn, redovni profesor Univerziteta u Bonu. Haberlajn je jedan od najeminentnijih stručnjaka u oblasti  biohemije i molekularne biologije, sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom u oblasti istraživanja dejstva lekova na molekularnom nivou. Profesor Haberlajn čuven je po naučnom radu u oblasti otkrivanja mehanizma dejstva aktivnih principa biljaka, što je do sadanedovoljno istraženo područje, iako se savremena medicina sve više vraća biljnoj terapiji.

   

U ime domaćina proslave, gostima se obratio i gospodin Mauricio Aravena, direktor Internacionalne divizije i prodaje u kompaniji Engelhard u Nemačkoj, koji je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom satržištima Srbije i Crne Gore.

   

Direktorka kompanije Salveo doomr ph. Jelena Goločorbin Stojadinović predstavila je najznačajnije projekte te kuće u našoj zemlji i prezentovala brojne društveno odgovorne akcije koje su realizovane u proteklom periodu. Među njima su i Prospan dečji bioskop i, koji su instalirani u vrtićima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Cilj projekta je bio da se mališani, uz edukativni video materijal kreiran posebno za tu priliku, upoznaju sa osnovnim pojmovima iz sveta medicine, da im se pruže najvažnije informacije o zdravlju i umanji strah od lekara.

   

Goločorbin Stojadinović naglasila je da je desetogodišnje prisustvo Prospana u našoj zemlji još jedan dokaz da taj proizvod vrlo efikasno i na neškodljiv način utiče na poboljšanje iskašljavanja i smirivanje kašlja.

"Prospan je registrovan u 88 zemalja, na svih 5 kontinenata, vodeći je biljni lek protiv kašlja u svetu, kao i u Srbiji. Osim što se može pohvaliti time da je jedini biljni lek protiv kašlja koji ima potvrđen mehanizam dejstva na ćelijskom nivou, Prospan je jedan od retkih lekova koji imaju tradiciju dugu preko 60 godina, kao i kliničke studije koje potvrđuju efikasnost i bezbednost. Prospan sirup na tržištu Srbije prilagođen je deci, odraslima, kao i dijabetičarima i osobama sa celijakijom, obzirom da ne sadrži alkohol, šećer, niti gluten", rekla je Jelena Goločorbin Stojadinović, direktorka kompanije Salveo doo.

   

Jedna od novina koju je kompanija Salveo pripremila tokom 2012. godine je i porodično pakovanje Prospan sirupa od 200ml, koje je dostupno u apotekama širom Srbije.

   

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Naš tim kreće na Mongol-reli

Naš tim kreće na Mongol-reli

Zamislite da ste potpuno izgubljeni u ogromnoj pustinji, na hiljade kilometara udaljeni od ...
Skijaški reprezentativci Srbije i Grčke na Staroj planini

Skijaški reprezentativci Srbije i Grčke na Staroj planini

Marko Vukićević, trenutno jedan od najboljih srpskih takmičara u alpskom skijanju, izjavio je da su vrhunske ...
Srk dobre kafe sa Aleksandrom Jeftanović i Ognjenom Amidžićem

Srk dobre kafe sa Aleksandrom Jeftanović i Ognjenom Amidžićem

Plato u Obrenovićevoj ulici, danas je obogaćen mirisima vrhunske domaće kafe, skuvane u tradicionalnom ambijentu koji ...
SAMSUNG
1436,oo
prava cena : 1723.2,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 13°c

Bicikl

Roleri