Postovala: Ona portal
05
Oct
2012

Otvoren konkurs za Sakura japanske stipendije za studente u Srbiji

Pregledano: 4081 puta

Drugu godinu zaredom raspisan je konkurs za dodelu pet Sakura stipendija!

Sa idejom da podstakne izučavanje japanskog društva i kulture u Republici Srbiji, kao i da doprinese jačanju srpsko-japanskog prijateljstva, JT International a.d. Senta, član Japan Tobacco International (JTI) grupe, u saradnji sa Ambasadom Japana, Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) i Studentskom konferencijom univerziteta Srbije (SKONUS) raspisao je drugu godinu zaredom konkurs za dodelu pet Sakura stipendija.

Na konkurs mogu da se prijave svi studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji i istraživači koji nisu u stalnom radnom odnosu. Sakura stipendija se dodeljuje za najbolji istraživački rad na temu u vezi sa Japanom, i to iz oblasti ekonomije, prava, političkih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti, kulture i umetnosti i Kaizen menadžmenta, u skladu sa uslovima objavljenim u konkursu.

   

"Ambasada Japana i Japan Tobacco International nastavljaju saradnju na projektu Sakura stipendija, sa željom da doprinosemo unapređenju akademske razmene između Japana i Srbije. Drago mi je što postoji interesovanje studenata za teme u vezi sa Japanom jer je to još jedan most prijateljstva između naše dve zemlje" – izjavio je Kazuaki Kameda, ministar savetnik u Ambasadi Japana i pozvao studente i istraživače da konkurišu za Sakura stipendiju.

"Sakura, japanska trešnja, je simbol sreće i prosperiteta. Sadi se u jesen, baš kao i naša Sakura stipendija čije ime nosi. I zato smo danas ovde. Ali ovoga puta, za našu Sakuru, su umesto lopate i ašova, neophodni strast prema učenju, istraživanju i znanju."– rekao je Kristijan Kring, potpredsednik kompanije JTI za Zapadni Balkan i dodao: "Verujemo da je bliska saradnja Univerziteta i privrede ključna za stvaranje nove generacije lidera koja će Srbiji doneti napredak i upravo zato smo po drugi put za redom raspisali konkurs za dodelu Sakura stipendija."

"Stipendija koju sam dobio od kompanije Japan Tobacco International mi je preokrenula karijeru. Otvorila mi je vrata naučnih institucija i domaćih kompanija, na čemu sam izuzetno zahvalan. Mislim da Srbija može mnogo toga da nauči od Japana, pre svega o Kaizenu, čuvenoj japanskoj poslovnoj filozofiji u vezi sa kojom sam napisao svoj naučno istraživački rad. Kaizen je nastao kao odgovor japanske privrede na manjkove koji su se dešavali u proizvodnji, a njegova primena u što većem broju kompanija koje posluju u Srbiji, bi sigurno pomogla popravljanju naše ekonomske situacije" – istakao je Dejan Mirčetić, prošlogodišnji dobitnik stipendije.

Konkurs će imati dve faze. U prvoj fazi koja traje do 5. novembra učesnici konkursa će slati svoje predloge za izradu istraživačkog rada popunjavanjem formulara koji se nalazi na sajtu www.sakurastipendije.rs Sredinom decembra biće izabrano 5 dobitnika stipendije, koji će imati obavezu da svoje naučno-istraživačke radove završe do 15. jula 2013. godine.

Svi zainteresovani kandidati mogu naći dodatne informacije na www.sakurastipendije.rs.

    

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Festival kreativne industrije

Festival kreativne industrije

Ovogodišnji For Festival (Festival kreativne ...
Zlatarna Celje predstavila rustične i ekstravagantne modele

Zlatarna Celje predstavila rustične i ekstravagantne modele

Ako u garderoberu imate svečanu haljinu, a još niste imali priliku da je obučete, ...
Žene na dvotočkašima: Ako voliš motor, voli i život!

Žene na dvotočkašima: Ako voliš motor, voli i život!

Kao lepši i nežniji pol za žene je uglavnom karakteristično da se ne viđaju često na moćnim i brzim ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 8°c

Roleri

Bicikl