Postovala: Ona portal
14
Sep
2011

SOUTH AFRICA - MEETING POINT-Predstavljanje savremene kulture Južne Afrike

Pregledano: 1851 puta

SOUTH AFRICA - MEETING POINT-Predstavljanje savremene kulture Južne Afrike

SOUTH AFRICA - MEETING POINT
Predstavljanje savremene kulture Južne Afrike
23. - 25. septembar 2011.
Muzej afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti u Beogradu u saradnji sa „Africa Village“, Južnoafričkom nevladinom organizacijom za kulturni razvoj Afrike, nakon velikog uspeha u čuvenom „Museum Quarter“ u Beču, organizuje ekskluzivnu izložbu savremenih dela najpoznatijih južnoafričkih umetnika i modernog dizajna SOUTH AFRICA - MEETING POINT. Pored izložbe, posetioci će moći da učestvuju i u interaktivnim radionicama. Ova manifestacija će se održavati od petka, 23.09. do nedelje 25.09.2011., u prostoru Muzeja afričke umetnosti, Andre Nikolića 14, u terminu od 12:00h do 22:00h. Svečano otvaranje bice održano u četvrtak 22.09 sa početkom u 20h.
 
 
Manifestacija će beogradskoj javnosti po prvi put predstaviti jedinstvenu kolekciju, dela 15 savremenih umetnika iz Južne Afrike. Izložba istražuje slojeve moderne kulturne produkcije i značenja koja doprinose razumevanju te vrste stvaralaštva. Posetioci će se upoznati sa originalnim radovima vodećih savremenih južnoafričkih umetnika kao što su Meri Sibande, Mbongeni Butelezi, Sem Nlengetva i Lorens Lemaoana. Uz radove umetnika, tokom manifestacije će biti predstavljeni i novi pravci u dizajnu enterijera – unikatni komadi nameštaja i dekorativni predmeti iz kolekcije Moya Afrika. Takođe prvi put Beograđanima će biti prikazan deo jedinstvene „Ardmore“ kolekcije, koja je visoko vrednovana na aukcijama širom sveta.
 
 
Većina umetnika živi u Johanesburgu – gradu koji se smatra ekonomskim i kulturnim pokretačem čitavog afričkog kontinenta. U pažljivoj selekciji kustosa Bongani Mkhonza i uz pomoć Klajva Sergaja, predstavljeni su jedinstveni umetnicki predmeti, napravljeni od najmaštovitijih materijala. Upotreba čitavog spektra različitih materijala istovremeno nosi i skrivene slike i nudi konceptualne poruke, otvorene za tumačenje.
 
 
Manifestacija SOUTH AFRICA - MEETING POINT će uključivati i kreativne radionice za mlađu populaciju. Ove radionice omogućiće učesnicima da se upoznaju sa umetnošću Južne Afrike. Gosti Muzeja afričke umetnosti biće umetnici - zanatlije iz Južne Afrike, koji će mladima pokazati kako se izrađuju predmeti od žice i perlica, kao i tehniku pletenja korpi. Ovaj jedinstven događaj u Muzeju afričke umetnosti će posetiocima dati priliku da na jedan drugačiji način posete Muzej, učestvujući u stvaralačkom procesu sa gostujućim umetnicima. 
 
 
Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan i otvoren za sve koji žele da pogledaju i dožive ovu jedinstvenu izložbu.
 
  
 
 
 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Počeo 35. Međunarodni sajam turizma

Počeo 35. Međunarodni sajam turizma

Međunarodni sajam turizma pod sloganom "Putovanja u srcu" otvoren je danas u Hali 1 ...
Philips pokrenuo višegodišnju kampanju za podizanje svesti o raku dojke!

Philips pokrenuo višegodišnju kampanju za podizanje svesti o raku dojke!

Oslanjajući se na svoju dugogodišnju podršku borbi protiv raka dojke, kompanija ...
Nova Diva u gradu

Nova Diva u gradu

Smeštena u reprezentativni ...
NOKIA
1483,oo
prava cena : 1779.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 15°c

Roleri

Bicikl