Postovala: Ona portal
31
May
2013

Žene na dvotočkašima: Ako voliš motor, voli i život!

Pregledano: 5818 puta

Ako ste ljubitelj moćnih dvotočkaša, te osećaja brzine i slobode koje oni daju, povedite računa i o eventualnim nezgodama. Pobrinite se za sebe i svoju bezbednost, ne zaboravite da se osigurate! Život zlata vredi.

Kao lepši i nežniji pol za žene je uglavnom karakteristično da se ne viđaju često na moćnim i brzim dvotočkašima. Dok automobil lako daje osećaj "ušukanosti", motori deluju kao rizičniji izbor, mada stručnjaci tvrde da kada je neko pažljiv i vodi računa o brzini, i nema velike razlike. Šta više, motor pruža lakoću u vožnji, idealan je za izbegavanje gužvi, kao i za dame kojima je parkiranje večita muka. Skuteri i vespe svakako su doprinele popularisanju dvotočkaša, te su ovakve "spravice" danas često izbor mnogih devojka i žena.

Dame koje su se našle za volanom motora tvrde da daje neverovatan osećaj snage, slobode i nezavisnosti, te da ih iskonski ispunjava, i pre svega pruža priliku da bolje upoznaju svet oko sebe i u sebi.

  

Nažalost, i pored lepote i slobode koju pruža, motor češće nego automobil nosi rizike od povreda i nezgoda, pa ako ste već rešili da prkosite riziku, nije na odmet razmisliti o potencijalnom životnom osguranju.

Osiguranje GRAWE u ponudi ima osiguranje za sve ljubitelje dvotočkaša za koje važe apsolutno isti uslovi kao i za sve druge građane, osim u ekstremnim slučajevima - ako se bavite visoko-rizičnim moto-trkama.  Nešto više o tome, stručno i profesionalno objašnjeno, naći ćete u sledećim redovima. Pobrinite se za sebe i svoju bezbednost, unapred stanite na put mogućim neprilikama i pružite sebi savršen osećaj sigurnosti i komfora na vašem omiljenom "ljubimcu". Osigurajte se! Život zlata vredi.

" Sa aspekta osiguravača, lica koja upravljaju motociklom u svakodnevnom saobraćaju ne spadaju u posebnu kategoriju kada su rizici u pitanju i njihovi ugovori se ne razlikuju od ugovora drugih klijenata. Ljudi koji se bave moto trkama, što spada u kategoriju opasnih sportova, izlažu se velikom riziku i iz tog razloga ne mogu da zaključe ugovor o osiguranju života.

Moto kros je kategorija koja se razlikuje od prethodne. Učesnik u moto krosu može da se osigura uz doplatak za rizik koji određuju stručne službe GRAWE osiguranja po potpisanoj ponudi za osiguranje života. Doplatak za učesnike moto krosa postoji i za osiguranje života za slučaj smrti i doživljenja, ali i za dodatna osiguranja kao što je dodatno osiguranje od nezgode koje ima za posledicu smrt ili trajnu invalidnost.

Sa aspekta osiguravajućeg društva, lice koje na skuteru obavlja svoje zanimanje nema poseban rizik. Na primer, kurir može da bude rizično zanimanje ako prevozi dragocenosti ili novac, ali se to najčešće ne obavlja na skuteru."

Sa aspekta osiguravača, lica koja upravljaju motociklom u svakodnevnom saobraćaju ne spadaju u posebnu kategoriju kada su rizici u pitanju i njihovi ugovori se ne razlikuju od ugovora drugih klijenata.Dragana Markovic

  


"U skladu sa Opštim uslovima za osiguranje lica od posledica nesrećnog slučaja, postoje slučajevi u kojima osiguravajuće društvo nema obavezu da isplati naknadu iz osiguranja. To se odnosi na učestvovanje na moto takmičenjima i probnim vožnjama. Iz osiguranja su isključeni slučajevi ako su nastali usled dokazane uzročne veze delovanja alkohola ili narkotičnih sredstava na osiguranika u trenutku nastanka nesrećnog slučaja.

Smatra se, ako se ne dokaže suprotno, da je nesrećni slučaj nastao usled dokazane uzročne veze delovanja alkohola na osiguranika i to: ako je vozač motornog vozila imao u trenutku nastanka nesrećnog slučaja u krvi više od 0,5 promila alkohola, zatim ako je alkotest pokazao alkoholisanost, a osiguranik se nije potrudio da putem analize krvi bude tačno utvrđen stepen njegovog stanja i ako je osiguranik odbio ili izbegao mogućnosti utvrđivanja količine alkohola u krvi."


Naravno, pored navedenih slučajeva, osiguravajuće društvo nije u obavezi da isplati naknadu iz osiguranja ako je osiguranik namerno prouzrokovao nesrećni slučaj ili nema urednu vozačku dozvolu za određenu kategoriju vozila.

 

 

 

 Dragana Marković, Odeljenje za marketing i odnose s javnošću

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Pivo za hranu i dušu - Lav crveno!

Pivo za hranu i dušu - Lav crveno!

Da pivo odlično ide uz hranu, pogotovu roštilj to svi znamo. Došlo je napokon lepše vreme i ...
Poker turnir za dame

Poker turnir za dame

Povodom Dana žena, u petak u 19 časova u Grand kazinu Beograd biće održan, drugi po redu, turnir u ...
Počela skijaška sezona na Staroj planini

Počela skijaška sezona na Staroj planini

Među prvima zabavljali su se TV voditeljke Kristina Radenković i Marijana Mićić, glumci Nenad Okanović i Bojan ...
COOLERMASTER
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 2°c

Bicikl

Roleri