Postovala: Milica Zorić
14
Apr
2011

Ceca priznala krivicu

Pregledano: 2791 puta

ceca optužena

Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović (38), nagodila se sa državom priznavši krivicu za zloupotrebu službenog položaja, protivpravno prisvajanje novac od transfera fudbalera FK Obilić inostranim klubovima i nelegalno posedovanje 11 pištolja. Kako prenose sve dnevne novine, u zamenu za priznanje dobila je 8 meseci kućnog pritvora (uz elektronsku narukvicu) i 1,5 milion evra novčane kazne!


Zahtev je predat Višem sudu u Beogradu. Sporazumom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Ocokoljić (37), koja je prizna da je pomagala sestri u malverzacijama sa transferom fudbalera, u zamenu za 6 meseci kućnog zatvora. Ukoliko Viši sud usvoji nagodbu, Ceci i Lidiji neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne ugovorene sa tužilaštvom.


Sestre su optužene da su od prodaje fudbalera Obilića nezakonito pribavile 4 miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003.
Pevačica kod sebe ima pola miliona, a razliku od milion evra obezbedila je tako što je podigla kredit koji će otplaćivati narednih godina.


Posle podizanja optužnice Ceca nije izlazila iz kuće i nije se odvajala od dece. Otkazala je sve nastupe, a u medijima se pojavila informacija da se zbog novonastale situacije povlači sa estrade.

en
Ovo je u Srbiji osma presuda kućnog pritvora sa daljinskim policijskim nadzorom. Na ekranu komandnog centra se svakog trenutka prati kretanje lica, odnosno da li ono ulazi u zabranjene zone. U slučaju kršenja, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija o tome obaveštava sud koji  optuženog šalje na dalje izdržavanje kazne u zatvor.


Na mnogobrojne opaske da je plaćanjem ovolike novčane kazne pevačica dobila 800.000 evra na poklon, Tomo Zorić, portparol Republičkog tužilaštva, kaže da kada su u pitanju ovakvi sporazumi obe strane moraju dap rave ustupke:


“Umesto veoma dugog sudskog postupka, tužilaštvo može da dobije pravosnažnu presudu već na prvom pretresu. Iznos koji bude uplaćen će biti najveći ikada naplaćen u krivičnim postupcima u Srbiji. Reč je o efektivnom novcu, a ne o nekretninamai  predmetima, što znači da će od tog novca imati koristi svi građani Srbije, jer će se koristiti za bolnice, škole, socijalna davanja.”


Da li sada znamo recept kako biti najpopularniji u Srbiji?

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ženske rečenice

Ženske rečenice

Mnogi misle da su žene sa Venere a muškarci sa Marsa. Pali s` Marsa? Pa i to ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 13°c

Roleri

Bicikl