Kako prepoznati Rakove?

Pomislio je da je video Albatrosa 
 koji je lepršao oko lampe 
 Pogledao je ponovo, i shvatio 
 da je to poštanska marka 
 "Najbolje bi bilo da odeš kući," reče 
 "Noći su veoma vlažne".  

 "Bojim se da ne mogu opisati sebe jer, vidite, nisam svoj." To je to, to je to što muči moju dušu.

Najbolje vreme za lov na ljudske rakove je pri svetlosti srebrnastog Meseca. Obično je lakše prepoznati ih noću, kada su obučeni za spavanje, obmotani živom uobraziljom. Mesečeva svetlost divno im pristaje. U skladu je sa mnogim njihovim raspoloženjima i promenljivim osećanjima. Mnogo toga o prirodi Rakova saznaćete gledajući u Mesec u vedroj noći na selu. Možda će vam biti teško da ga vidite kroz smog u gradu, ali uvek možete da proučite Mesečev almanah. Obratite pažnju na promenljiv oblik i izgled Meseca. Kada se puni, svetliji je i polako prerasta u idealnu, okruglu loptu na nebu. Kada se "jede", on postepeno nestaje, tako da od njega ne ostaje ništa do slaba svetlost srebrnastog bledog odsjaja. Promenljiva raspoloženja Rakova u vezi su sa Mesecom, i na njih deluje isti tajanstveni Mesečev uticaj koji dovodi do plime i oseke na okeanu. Medjutim, Mesec se ne menja u potpunosti. To se samo čini. Slično tome, i Rak ostaje ista osoba u svim svojim kolebljivim usponima i padovima. Takva pouzdana periodičnost - konstantna u svojoj nestalnosti - čini Rakove lako prepoznatljivim ako znate fazu u kojoj je kada ga vidite. 

Na njega možete nabasati kada se smeje "ludim Mesečevim smehom". U tome je neizbežno zarazan. On prelazi uzduž i popreko oktava dubokim, grlenim glasom. On se kikoće i mrmori a zatim sledi glasna erupcija kokodakanja koja zvuči kao da  dve stotine kokošaka upravo nosi dve stotine odličnih jaja. Kada je u svom dobrom raspoloženju, nećete imati problema da prepoznate Raka. On će biti najzabavniji u sobi, smejući se sve vreme. Ukoliko nešto sam ne izvodi, smejaće se na tudje ludorije. Niko ne voli šalu više od Rakova, a njegova zabavnost naročito iznenadjuje kada se pojavi iz njegove, obično, mirne i blage prirode. Lunarni smeh seže duboko. On nikad nije plitak ili površan, jer potiče iz senzibilnog promatranja ljudskog ponašanja. Rak ne mora nositi svoj lunarni smeh svaki dan, ali ga uvek može iskopati iz svog starog sanduka u podrumu.Ovi ljudi ne čeznu za reflektorima kao ekstravertni Lavovi ili zabavni Strelci, ali imaju izvanredan smisao za publicitet, onda kada njima odgovara da budu zapaženi. Ali nemojte dozvoliti da vas to zavara. Oni potajno uživaju u pažnji i upijaju u sebe svaku koja im se ukaže. On ne teži za slavom grčevito (on ne teži ni za čim sa pravom strašću), ali ni ne zazire od nje. Mnogo je verovatnije da će uživati u bljesku aplauza, nego da će pobeći. Rak se možda i krije od nekih stvari, ali budite uvereni da uvažavanje nije jedna od njih.

Ukoliko ste ljubazna osoba koja se lako prehladi, obucite svoj kišni mantil kada ste u društvu Raka u njegovom melannoličnom raspoloženju. On vas može obaviti vlažnim pokrivačem tako da počnete da drhtite. Rak može postati plavlji od mastila i utopiti vas u depresiju dublju od dna okeana. Njegovi strahovi obično su prekriveni ćaknutim lunarnim smehom, ali su uvek sa njim, ispunjavajući njegove dane i noći neodredjenim osećanjem bezimenog straha koji vreba iz potaje. Pesimizam nikada nije daleko od njih, uvek spreman da pokvari sve divne uzlete na krilima mašte. Rak može doleteti do zvezda na paučastim krilima svoje mašte, ako nauči da ne pridaje značaja tom uvek prisutnom glasu u sebi koji mu stalno zamera i upozorava ga da bi se mogao izgubiti u spoljnom svetu. Ali, dok ne nauči da pokorava svoje strahove, oni ostaju njegova Ahilova peta i povredjuju ga svaki put kada uzleti previsoko. Njegove suze nikada nisu krokodilske. One teku iz dubokih reka njegovog krhkog i ranjivog srca. Njegova tanana osećanja možete povrediti strogim pogledom ili grubim glasom. Grubost može dovesti do očiju punih suza ili kompletnog povlačenja. (Čudno je da Rakovi retko pate od groznica, već, mnogo češće od jeza). U ovakvom raspoloženju Raka nije lako otkriti s obzirom da kada je povredjen, on tone u tišinu punu prekora. Ponekad se može osvetiti na način na koji to čine Škorpije, ali to obično čini tajno, retko otvoreno, sa finim prezirom za posledice, koji se može sresti kod Škorpije. Najveći deo vremena, medjutim, on će biti nezadovoljan skrivanjem ispod svog zastitnog oklopa. Pošto ste ga povredili, danima ispod njega možete džarati šiljatim štapom a da do njega ne dodjete. On neće odgovarati na telefon, kućno zvono ili poštu. U najvećem jeku svoje neizvesnosti, očajanja ili tuge, Rakovi traže povlačenje ili samoću. Baš kao i pravi rakovi. 

Tu je još jedno raspoloženje karakteristično za Rakove. Mrzovoljnost. Osoba koja vam da mrzovoljan odgovor na pitanje koliko je sati, ili vam umalo ne otkine glavu kada je zamolite da vam doda so verovatno je Rak koji prolazi kroz jednu od svojih uobičajenih mrzovoljnih faza kada mrzi ceo svet. On nije Ijut na vas. On je, jednostavno, razočaran u život. Ali, on će prevazići takvo stanje i biti ponovo sladak, ljubazan i pun razumevanja kada se Mesec promeni. Pogledajte u dnevnim novinama u kojoj je meni Mesec, ili sačekajte novu plimu.

Linda Gudmen "Sunčevi znaci"

Jasmina Knežević

Jasmina KNEŽEVIĆ se astrologijom i numerologijom aktivno bavi preko 15 godina, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje samostalnu praksu koja se zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup dijagnostike Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa Andjelima 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini II praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Šta ko kaže posle seksa

Šta ko kaže posle seksa

Ovan: Supeer! Idemo još jednom! Bik: Šta ima za ...
Astrološki dogadjaji 23.08.2015.

Astrološki dogadjaji 23.08.2015.

Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. NEDELJA 23. ...
Strelac erotski horoskop

Strelac erotski horoskop

Žena: otvorena, iskrena, druželjubiva, sa izraženim smislom za humor. Otvoreno razgovara o ...
DELL
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -4°c

Roleri

Bicikl