Smrtni gresi zodijaka

Ovan

Ponos i oholost u prvom znaku Zodijaka pronalaze plodan teren. Sudelovati u nečemu za njih uvek znači biti prvi – prvi na cilju, prva klasa, prva liga... Skromnost im je nepoznata reč. Osim toga, posesivni su, ali na neki način i darežljivi. Šta sve ne bi napravili da budu u centru pažnje. Ipak u nečem se ipak drže bolje od drugih. Zavide jedino nadmoćnijima. Budući da su podložni nagonima, vrlo su osvetoljubivi, a da bi izbegli osećaj gubitka, druže se s ljudima koji nisu pretnja njihovoj poziciji. Svoju brzinu pokazuju i kod jela. Nedostatak zanimanja za jelo svrstava ih u osobe koje ne pridaju važnost tome što se jede i obroke konzumiraju na brzaka. Obožavaju 'švedski sto' gde mogu degustirati sve što žele i brzo menjati ukuse. Vođeni Marsom, bogom rata, lako ih je razbesneti. Imaju agresivnu i silovitu dušu, ali na sreću bes se kod njih ne zadržava dugo. Zato im je lenjost nepoznata jer ionako imaju višak energije.

Bik

Bikove ne krasi samo ponos i oholost. Vrlo su ambiciozni i ne žele da ih upoređuju s bilo kime. Hvale se svojim materijalnim dobrima pa i uspesima svoje dece. Za njih se ne može reći da su škrti. Samo su oprezni kad se radi o darivanju drugih, ali su velikodušni kada se radi o porodici ili ličnim potrebama. Pod uticajem Venere bezrezervno uživaju u svim vrstama životnih zadovoljstava, počevši od seksa. Njihove je osećaje lako razbuditi, požudni su, strastveni, romantični, ali i ljubomorni i netolerantni. Zavidni su dobrostojećim porodicama i to ih podstiče da se zaokupe poslom kako ne bi izgubili kontakt s luksuznim životom. Vole i zadovoljstva koja im pruža bogat sto, a povremenom proždrljivošću mogu kompenzovati unutrašnja ili druga nezadovoljstva. Što se tiče besa, imaju veliki kapacitet podnošljivosti i dugo mogu ćutati, ali kad eksplodiraju onda je bolje da ste od njih što dalje. Budući da su ljubitelji udobnosti i tišine, lako se ulenje i pravi su uzor pasivne izdržljivosti. I zamislite, znaju kako ne radeći ništa steći sva dobra.

Blizanci

Oholost nije uobičajena za Blizance. Majstori su maske pa će se pred drugima prikazati kakvima žele u određenoj situaciji. Uživaju u trošenju novca, luksuzu i ekstravagantnim putovanjima pa se za njih ne može reći da su škrti. Osim kada su u pitanju osećaji jer se boje čvrstog vezivanja. Prava požuda za njih je nepoznati greh. Smatraju da je u redu osvajati i 'zadiviti' plen i da je to samo deo igre, budući da čežnju i strast ne poznaju dobro. Previše su bistri i pronicljivi da bi bili zavidni. Ipak, u trenucima sukoba osećaju se žrtvom onih koji su sretniji. Igraju se, seju neslogu među kolegama, ogovaranje ih zabavlja, a zavide jedino onima koji znaju čuvati tajnu. Nisu proždrljivi i jelo im uopšte nije važno. Svoju dušu radije hrane kroz hobije i druge aktivnosti. Nisu kolerični, ali su prilično nervozni i razdražljivi. Rezultat svega je bes i beskoristan gubitak energije. Ne podnose mnogo obaveza, inate se i postaju lenji ako se prisiljavaju da učine nešto protiv svoje volje.

Rak

Rak je najosetljiviji znak zodijaka. Nisu oholi, ali se katkad tako drže da ostave utisak neranjivog. Paze na šta troše novac iako nisu škrti. Ne daju se nagovoriti na uzaludno trošenje i vrlo su razumni kod kupovine. Ispod njihove romantične fasade krije se uzvišena seksualnost. Budući da su sramežljivi, ne pokazuju svoju pravu narav barem do trena potpunog sticanja poverenja u partnera. I polako postaju požudni... Zavide obično neosetljivim osobama jer misle da one manje pate. Zapravo, zavide onima koji se hvataju u koštac sa životom i bore za svoju buducnost. I onima koji su imali dobru porodicu koja ih je maksimalno štitila. Životna razočaranja nastoje nadoknaditi vrlo ukusnim jelima što se nekad graniči sa proždrljivošću. Obožavaju slatko i jela sa šlagom. Kada se osećaju zapostavljenima, nevoljenima i neshvaćenima, razljute se, naglo promene raspoloženje pa postaju agresivni i besni. Iznad svega ih ljuti kad neko omalovažava njihovu porodicu, poreklo ili domovinu. Iako imaju mogućnosti za društveni uspeh radije ostaju dugo skriveni u senci i sanjare otvorenih očiju. Jer su pomalo lenji za prve redove i borbu...

Lav


Oholost ih moze zaslepiti. Budući da veruju da su najbolji, uvek očekuju da im se drugi klanjaju. Nepotrebno je reći da su u tome  uspešni. Taština i uobraženost njihove su osobine. Imuni su na škrtost. Ne poznaju štednju i kupuju sve što požele. Vole zadiviti osobe koje ih okružuju skupocenim poklonima. I u krevetu misle da su najbolji. Lavica želi da joj se svi udvaraju, a Lav želi harem koji će brinuti o njegovim potrebama. Izuzetno su požudni. Zavidni su jedino na predmete i materijalna dobra koja poseduje neko ko ih nije zaslužio. Obožavaju pripremanje gozbi, nepogrešivi su u odabiru tanjira, čaša i dekoracija. Obožavaju ukusna jela i sortna vina i - dakako da su proždrljivi. Kada im se suprotstavlja, postaju nemogući i netolerantni. Zapravo su tirani i imaju potrebu za žrtvama pa im ni bes nije nepoznat. U Danteovom krugu lenjost je samo prolazna. Dugo mogu biti nepokretni i usredotočeni na svoje potrebe. Nije li to istinska lenjost?

Devica

Device su previše nesigurne da bi bile ohole. Ali se tako drže da bi zavarale drugu stranu. Pate od kompleksa manje vrednosti i često se boje da nisu dorasle određenoj situaciji. Pažljive su u trošenju, a kad kažu da će nešto kupiti, pre toga obiđu veliki broj prodavnica i analiziraju svaki detalj. Škrte su prema drugima, malo popustljivije same sa sobom. Strast im je potpuna nepoznanica pa nisu požudne. Informisane su o svim tehnikama bludnosti i rado eksperimentišu pre ulaska u kakvu ljubavnu akciju. Zavidne su na hrabrosti, lepoti i bogatstvu drugih. Pažljive su u odabiru jela i biraju zdravu hranu na bazi žitarica. Vrlo su pedantne, paze na higijenu i utisak pa ne mogu dopustiti sebi proždrljivost. Zahvaljujući dugo vežbanoj samokontroli retko gube mirnoću. Kada se uznemire, ne urlaju, već se koriste ironijom znajući da reči pogađaju više od gesta. Tako očituju svoj bes. Poseduju zavidan smisao za odgovornost, hiperaktivne su i uvek se boje da nešto nisu učinile dovoljno dobro. Kad se osećaju usamljeno i napušteno, postaju mentalno lenje.

Vaga


Ohole su i prepotentne, ali sa stilom. Venera im daje smisao za nijansiranje, a ohole postaju samo kad sude 'okrivljenima'. Rado troše velike svote novca kako bi se okružile lepim stvarima. Budući da su tašte, kupuju samo profinjeno, kao što su i one same. Štede samo kad se boje gubitka ravnoteže. U erotici su vrlo profinjene i estete. Aristokrati u krevetu, nakon udvaranja prepuštaju se fantazijama i ne ustručavaju se prepustiti slojevitim igrama i zadovoljstvu. Zapravo ne zavide drugima koji su uspeli pronaći stabilnost i žive u skladu sa sobom. Ako su sretne, ne osećaju zavist prema drugim sretnicima, ali ako su same, postaju ljubomorne. Obožavaju delikatese, obožavaju kuvati i zaista znaju prezentovati razna jela na vrlo profinjen način. Nikako nisu proždrljive. Bes ih spopadne na nepravde koje se događaju njima i drugima. Iritira ih nemogućnost ostvarenja nekih želja. Kad spoznaju da su prevarene u ljubavi, gube kontrolu. Najteže im je doneti odluke. Jer to znači nekoga ili nešto isključiti. Pa dugo razmišljaju... Ove karakteristike proizlaze iz sklonosti za udobnim životom i isprepletene su s dozom lenjosti.


Škorpija

Ponosni su do neverovatnih razmera, sposobni za dugotrajnu ćutnju, a već idući tren pokazuju neprimerenu agresivnost. Očekivati njihovu predaju je iluzorno, arogantni su, oholi, perfidni i znaju u potpunosti uništiti protivnika. Nisu među najširokogrudijim astrološkim znakovima jer daju da bi primili, iako nisu škrti. Što se tiče požude, spadaju u najneobuzdaniji znak, najljubomorniji i najposesivniji. Poznaju sve tajne erosa i prepuštaju se intimi sa strašću bez granica. Zavist ih pak opseda kada neko drugi ima moć i kad je nezasluženo bogat. Prema hrani imaju potpuno nerazumljiv odnos. Ekstremi su pa ih prati faza proždrljivosti ili pak potpune apstinencije od hrane. Kad jedu van kuće draže su im male gostionice. Razdražljivi su i u stanju su prirediti scenu onima koji im se suprotstave. Kada su besni, postaju agresivni i skloni fizičkom obračunu. Spavaju malo i imaju unutrašnju snagu za sadvladavanje teških problema. Radoholičari su i ne gube vreme. Malo lenjosti priušte sebi ujutro, ali tokom dana to nadoknade.

Strelac

Njihova je glavna osobina samouverenost, a neki to doživljavaju kao oholost. Više vole zapovedati nego slušati. Škrtost? Ne znaju šta je to zato što žele uživati u svim životnim zadovoljstvima, tim više što njima vlada Jupiter koji im daje osobine širokogrudih altruista. Nisu štedljivi, ali ako ostanu bez novca postaju nesretni. Više od samog bluda vole osvajanja. Obožavaju fascinirati žrtvu, vatreni su, nagli, ne poznaju profinjenost u erotici, i na kraju – požudni. Previše su širokogrudi i sigurni u sebe da bi bili zavidni. Bez obzira što vole pobeđivati u sportu i životu, osete malu zavist kad neko uzastopce pobeđuje. Pohlepni su i skloni velikim količinama jela, a poluprazan frižider baca ih u očaj. Vole novosti u gastronomiji od tradicionalne do egzotične kuhinje. Ne poznaju zlovolju i njihov je bes kratkoga veka. Nepopravljivi su idealisti i pate kad se neko od njihovih prijatelja okoristi njihovom iskrenošću.

Jarac

Uobraženi su, ambiciozni, vole zapovedati i iz ponosa i oholosti ne prihvataju kompromise. Ipak, znaju sakriti svoj tiranski karakter znalačkim vladanjem samim sobom. Vrlo su pažljivi kod trošenja i škrti da bi dali nešto drugima jer ih vide kao moguće suparnike. Budući da su hladni i suzdržani, mogu biti samo uvrnuti ljubavnici. Ulaze ravno u središte bludnosti. Ponekad ipak više vole pun sto nego pun krevet premda nisu proždrljivi. Imaju umeren ukus i preferiraju tradicionalnu kuhinju. Mars, bog rata, u znaku Jarca je našao svoj maksimum. Iako se mogu kontrolirati, nekad znaju biti eksplozivni i pokazati nezaustavljiv bes. Neslućene su snage njihove okrutnosti. Zbog prevelike ambicije i zauzetošću na profesionalnom planu nesposobni su za lenčarenje, ali ponekad se ipak čini da su lenji. Recimo, kad treba pokazati emocije, ali što se seksa tiče on može trajati satima.

Vodolija


Svaka Vodolija ima neko životno područje u kojem misli da je posebna i najbolja. To može biti neka banalnost, ali njima je značajna. Potpuno se preobraze kad brane svoje ideje. Zapravo su intelektualni snobovi, ne taktiziraju i često su oholi. Mudri su i oprezni u trošenju, ali velikodušni prema prijateljima kojima uvek izlaze u susret. Vole trošiti novac i nisu škrti. Skloni su gresima u raznim erotskim varijantama, mučeći voljene svojom maštom koja je drugima nezamisliva. Požuda se manifestuje u sado-mazo stilu uz svece koje podstiču atmosferu bluda. Teško ih je zamisliti zavidnima jer su uistinu sretni kad netko uspeva u onom što želi. Pohlepa i proždrljivost za njih je apstraktan pojam. Zadivljeni su egzotičnom kuhinjom koju žele iskusiti u zemlji porekla. Nisu imuni na lenjost. Ipak najčešće uspevajuu pobediti tromost te su tada spremni na velike aktivnosti.

Ribe

Ribe su preosetljive i uronjene u svoj svet snova, streme duhovnim kvalitetima, a ohole po tome što se drže iznad materijalnih stvari. Njihova ih osetljivost navodi da navuku masku arogancije. Nisu škrte, a prema sebi su i više nego rasipne. Njihova se bludnost prikazuje u velikom stilu jer tu je Venera izuzetno naglašena. Strastvene su, maštovite i uz malo mazohizma, u trenucima ekstaze partnera dovode do vrhunca. Požuda im je u krvi. Što se tiče zavisti, zavide onima koji ne gube vreme da postignu u životu ono što žele. Jelo im je istinska strast. Za stolom nadoknade sve patnje svog života i gutaju sve što im dođe pod ruku. Vole jela s afrodizijačkim delovanjem. Nisu osvajači i ne poznaju agresivnost ni hrabrost u napadačkom smislu. Brane se gotovo histeričnim besom. Lenje su i pasivne kao ni jedno živo biće na zemlji. Obaveze nastoje prebaciti na druge i beskrajno uživaju u dokolici.

Milos Ostojic

Čekamo da Milos Ostojic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Tvoja astrološka analiza KARIJERE

Tvoja astrološka analiza KARIJERE

Najpreciznija astrološka analiza vaše karijere!Da li ste baš vi ...
Mayanski Kin za 28.08.2013.

Mayanski Kin za 28.08.2013.

Lunarna luna Škorpiona *Dan LIMI 6Kin 197 Crvena Lunarna ...
Ribe dnevni horoskop

Ribe dnevni horoskop

Ne možete u potpunosti da ostvarite svoje poslovne planove, ali imate sjajnu predstavu o izboru najboljih ...
PERTINI
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 9°c

Bicikl

Roleri