03
Jun
2012

„Ničim izazvan“ letnji pljusak dobrih melodija

Pregledano: 4958 puta

Pisali smo o ovom vrbaško-beogradskom bendu i njihovoj premijeri spota, uživajte sada u intervjuu sa njima

Odmah na početku da vas pitam kako je nastao neobičan naziv benda?

Boris:  Počeli smo da radimo na tekstovima pesama, na spotu za pesmu “O tebi“ i potpuno smo zaboravili da smislimo naziv benda. Danima smo predlagali nazive, dok jednog dana nije Mane (Gluvajić, bas gitara) nije pričao o nečemu nevezanom za bend i pomenuo reči “Ničim izazvan“, tu sam ja rekao “To je to! Tako će nam se bend zvati!“ i ostali su se složili.
 

Ko čini Vaš bend?

Bojan:  Tu smo nas dvojica kao vokali, Boris Barović (bubnjevi), Mane Gluvajić (bas gitara), Boriša Kuga (klavijatura), Nemanja Vujović (gitara), Igor Martinko (violina, truba, harmonika, gitara) i Dragana Ilić (prateći  vokal).

Kako ste došli na ideju da stvorite bend? Ko su osnivači?

Bojan:  Osnivači smo nas dvojica, svirali smo prvo za svoju dušu i krenuli smo od najprostijih nekih melodija. Ideja nije bila da nastane bend, već smo se okupljali i svirali više puta u toku godine, zatim upoznali druge muzičare, počeli da pišemo tekstove pesama i eto tako je nastao bend.
 

Kako definišete svoj muzički pravac?

Bojan:  Za sad imamo deset pesama i sve su različitog zvuka, ima svega, tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka, čak i do flertovanja sa pankom, pa bi najlakše bilo tu mešavinu zvukova spojiti u jedan naziv- a to je indi rok muzika.
 

Kad izađe nečiji singl, odmah se svi pitaju kad će album ili makar novi singl?

Bojan:  Album neće skoro, imamo u planu da bude više singlova, pa kada se to sve skupi, onda ćemo raditi na albumu. Želimo da sve bude temeljno i kvalitetno i cilj nam je da ova godina bude godina predstavljanja i upoznavanja sa publikom. Takođe, želja nam je da nastupamo u što više gradova Srbije, pa i po inostranstvu, što da ne.  Drugi singl je pesma „San“, za koju snimamo spot.
 

Pošto je promocija pesme bila u Vrbasu, fanovi se pitaju kada će biti i u Beogradu?

Bojan:  Vrbas nam je baza, tamo imamo najviše probi i provodimo najviše vremena, a u Beogradu i Novom Sadu smo uskoro.
 

Ko je radio spot za pesmu “O tebi“ i čija je ideja da prelepe žene budu u spotu, a ne, na primer, članovi benda?

Bojan:  Spot je uradila Milena Goševski i odradila je to sa idejom da to bude kvalitetno i dopadljivo. Ona je birala devojke i učestvovala u celoj izradi spota. U spotu se vidi da smo menjali lokacije, tako da smo objedinili Budvu, Petrovac, Golubovac, Mostar, Novi Sad i Beograd.  Montažu spota uradio je Aleksandar Stanojević. Trudimo se da ne ostavljamo nijedan deo posla nedovršen, već da svi segmenti budu jedinstveni, neponovljivi i baš po našem ukusu.

Kako je došlo do saradnje sa Robertom Telčerom i Đanijem Pervanom?

Boris:  Robert je iz Vrbasa, svi ga tamo poznaju, ne samo preko muzike i onoga čime se bavi, nego i kao „čoveka iz komšiluka“. On ima sopstveni studio, gde smo počeli da stvaramo našu muziku, njemu se to dopalo, dao nam je veliku podršku, savete i kritike i slobodno možemo da kažemo da je on naš muzički guru. A sa Đanijem smo stupili u kontakt tako što slušamo njegovu muziku od malih nogu, on je bio producent benda “Letu štuke“ i  član Rundekovog “Cargo Orchestra“. Otišli smo na nastup grupe „Letu štuke“, stupili u kontakt, predložili saradnji i sada on nama radi celu produkciju.
 

Kad smo već kod popularnih bendova, reakcije publike su bile da ličite na neke od njih, na primer, rekli su da imate prizvuk „Haustor“-a ili benda “Azra“, kako vi reagujete na to, da li vam imponuje ili vas ljuti poređenje?

Bojan:  Ne ljuti nas i imponuje nam, jer nas porede sa velikim i široko popularnim bendovima i to je dobro, znači da radimo pravu stvar.
 

Pošto ti i Bojan pišete tekstove, zanima nas gde nalazite inspiraciju?

Boris:  Bukvalno svuda! U pitanju obično bude neka svakodnevna situacija u kojoj se desi jaka emocija, na primer, ljubav, tuga, melanholija i tako nastane tekst. Jednostavno, transformacija emocije u reči.
 

Za kraj, ispričajte nam neku anegdotu sa snimanja?

Bojan:  Pesmu “O tebi“ i par kadrova spota snimali smo, između ostalog, i u Mostaru. Krenuli smo sa dvoje kola, stigli na granicu i tek tad je jedan od vozača shvatio da nije poneo saobraćajnu dozvolu, pa smo morali da se podelimo,  pola ekipe je išlo nazad po saobraćajnu dozvolu, a druga polovina je otišla u kafanu i čekalo šest sati da se vrate po njih.

Tina Bunjevački

Smotana i romantična, ponekad sarkastična i fantastična. Voli sve životinje i nijednog insekta, osim bubamare. Kad hoćete da je pridobijete ili podmitite, uvek imajte kod sebe bilo šta od slatkiša. Ne voli braon boju i nesposobne muškarce.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
Ljuto
7
Tužno
2
Srećno
8
Bolje
9
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

"Jutarnja kafa"- sa Norom

Nora Kalapati je čarobna mlada dama koja nas svako jutro uveseljava, edukuje i obasipa pozitivnom energijom u ...
„Ničim izazvan“ letnji pljusak dobrih melodija

„Ničim izazvan“ letnji pljusak dobrih melodija

Odmah na početku da vas pitam kako je nastao neobičan naziv benda? Boris: ...
Ton-kamera-akcija! Galeb Nikačević Hasci-Jare

Ton-kamera-akcija! Galeb Nikačević Hasci-Jare

Ko je Galeb Nikačević Hasci-Jare? Pa ja nisam, zapravo, niko poseban. Voleo bih da ...
NOKIA
1978,oo
prava cena : 2373.6,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 13°c

Bicikl

Roleri