03
Jun
2012

„Ničim izazvan“ letnji pljusak dobrih melodija

Pregledano: 4707 puta

Pisali smo o ovom vrbaško-beogradskom bendu i njihovoj premijeri spota, uživajte sada u intervjuu sa njima

Odmah na početku da vas pitam kako je nastao neobičan naziv benda?

Boris:  Počeli smo da radimo na tekstovima pesama, na spotu za pesmu “O tebi“ i potpuno smo zaboravili da smislimo naziv benda. Danima smo predlagali nazive, dok jednog dana nije Mane (Gluvajić, bas gitara) nije pričao o nečemu nevezanom za bend i pomenuo reči “Ničim izazvan“, tu sam ja rekao “To je to! Tako će nam se bend zvati!“ i ostali su se složili.
 

Ko čini Vaš bend?

Bojan:  Tu smo nas dvojica kao vokali, Boris Barović (bubnjevi), Mane Gluvajić (bas gitara), Boriša Kuga (klavijatura), Nemanja Vujović (gitara), Igor Martinko (violina, truba, harmonika, gitara) i Dragana Ilić (prateći  vokal).

Kako ste došli na ideju da stvorite bend? Ko su osnivači?

Bojan:  Osnivači smo nas dvojica, svirali smo prvo za svoju dušu i krenuli smo od najprostijih nekih melodija. Ideja nije bila da nastane bend, već smo se okupljali i svirali više puta u toku godine, zatim upoznali druge muzičare, počeli da pišemo tekstove pesama i eto tako je nastao bend.
 

Kako definišete svoj muzički pravac?

Bojan:  Za sad imamo deset pesama i sve su različitog zvuka, ima svega, tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka, čak i do flertovanja sa pankom, pa bi najlakše bilo tu mešavinu zvukova spojiti u jedan naziv- a to je indi rok muzika.
 

Kad izađe nečiji singl, odmah se svi pitaju kad će album ili makar novi singl?

Bojan:  Album neće skoro, imamo u planu da bude više singlova, pa kada se to sve skupi, onda ćemo raditi na albumu. Želimo da sve bude temeljno i kvalitetno i cilj nam je da ova godina bude godina predstavljanja i upoznavanja sa publikom. Takođe, želja nam je da nastupamo u što više gradova Srbije, pa i po inostranstvu, što da ne.  Drugi singl je pesma „San“, za koju snimamo spot.
 

Pošto je promocija pesme bila u Vrbasu, fanovi se pitaju kada će biti i u Beogradu?

Bojan:  Vrbas nam je baza, tamo imamo najviše probi i provodimo najviše vremena, a u Beogradu i Novom Sadu smo uskoro.
 

Ko je radio spot za pesmu “O tebi“ i čija je ideja da prelepe žene budu u spotu, a ne, na primer, članovi benda?

Bojan:  Spot je uradila Milena Goševski i odradila je to sa idejom da to bude kvalitetno i dopadljivo. Ona je birala devojke i učestvovala u celoj izradi spota. U spotu se vidi da smo menjali lokacije, tako da smo objedinili Budvu, Petrovac, Golubovac, Mostar, Novi Sad i Beograd.  Montažu spota uradio je Aleksandar Stanojević. Trudimo se da ne ostavljamo nijedan deo posla nedovršen, već da svi segmenti budu jedinstveni, neponovljivi i baš po našem ukusu.

Kako je došlo do saradnje sa Robertom Telčerom i Đanijem Pervanom?

Boris:  Robert je iz Vrbasa, svi ga tamo poznaju, ne samo preko muzike i onoga čime se bavi, nego i kao „čoveka iz komšiluka“. On ima sopstveni studio, gde smo počeli da stvaramo našu muziku, njemu se to dopalo, dao nam je veliku podršku, savete i kritike i slobodno možemo da kažemo da je on naš muzički guru. A sa Đanijem smo stupili u kontakt tako što slušamo njegovu muziku od malih nogu, on je bio producent benda “Letu štuke“ i  član Rundekovog “Cargo Orchestra“. Otišli smo na nastup grupe „Letu štuke“, stupili u kontakt, predložili saradnji i sada on nama radi celu produkciju.
 

Kad smo već kod popularnih bendova, reakcije publike su bile da ličite na neke od njih, na primer, rekli su da imate prizvuk „Haustor“-a ili benda “Azra“, kako vi reagujete na to, da li vam imponuje ili vas ljuti poređenje?

Bojan:  Ne ljuti nas i imponuje nam, jer nas porede sa velikim i široko popularnim bendovima i to je dobro, znači da radimo pravu stvar.
 

Pošto ti i Bojan pišete tekstove, zanima nas gde nalazite inspiraciju?

Boris:  Bukvalno svuda! U pitanju obično bude neka svakodnevna situacija u kojoj se desi jaka emocija, na primer, ljubav, tuga, melanholija i tako nastane tekst. Jednostavno, transformacija emocije u reči.
 

Za kraj, ispričajte nam neku anegdotu sa snimanja?

Bojan:  Pesmu “O tebi“ i par kadrova spota snimali smo, između ostalog, i u Mostaru. Krenuli smo sa dvoje kola, stigli na granicu i tek tad je jedan od vozača shvatio da nije poneo saobraćajnu dozvolu, pa smo morali da se podelimo,  pola ekipe je išlo nazad po saobraćajnu dozvolu, a druga polovina je otišla u kafanu i čekalo šest sati da se vrate po njih.

Tina Bunjevački

Smotana i romantična, ponekad sarkastična i fantastična. Voli sve životinje i nijednog insekta, osim bubamare. Kad hoćete da je pridobijete ili podmitite, uvek imajte kod sebe bilo šta od slatkiša. Ne voli braon boju i nesposobne muškarce.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
Ljuto
7
Tužno
2
Srećno
8
Bolje
9
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ton-kamera-akcija! Galeb Nikačević Hasci-Jare

Ton-kamera-akcija! Galeb Nikačević Hasci-Jare

Ko je Galeb Nikačević Hasci-Jare? Pa ja nisam, zapravo, niko poseban. Voleo bih da ...
„Ničim izazvan“ letnji pljusak dobrih melodija

„Ničim izazvan“ letnji pljusak dobrih melodija

Odmah na početku da vas pitam kako je nastao neobičan naziv benda? Boris: ...

"Jutarnja kafa"- sa Norom

Nora Kalapati je čarobna mlada dama koja nas svako jutro uveseljava, edukuje i obasipa pozitivnom energijom u ...
MIDEA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 4°c

Roleri

Bicikl