Postovala: Filip Pejovic
13
Dec
2013

Metode za lečenje hemoroidalne bolesti

Način na koji će se lečiti hemoroidalna bolest zavisi od stadijuma u kome se hemoroidi nalaze. U zavisnosti od faze bolesti primenjuje se adekvatna metoda lečenja. U primeni su neoperativne i operativne metode lečenja hemoroida.

Od velike važnosti je blagovremeno lečenje hemoroida, jer se tada dobijaju i najbolji krajnji rezultati. U ne tako malom broju slučajeva krvarenje, koje je simptom obolelih hemoroida, nije posledica pucanja hemoroidalnih čvorova već tumora na debelom crevu. Na osnovu pregleda, gastroenterolog postavlja dijagnozu i određuje način lečenja hemoroida.

Neoperativne metode lečenja hemoroida

Ukoliko se osoba sa obolelim hemoroidima na vreme obrati lekaru operacija ce može izbeći. Neooperativne, odnosno, nehiruške metode lečenja hemoroida se koriste u slučaju kada je hemoroidalna bolest tek u začetku. Lekari najčešće primenjuju konzervativnu, Baronovu ili sklerozantnu terapiju, zavisno od slučaja do slučaja.

Konzervativni pristup lečenju se bazira na promeni ishrane, načina života i primeni odgovarajućih lekova ili hemoroidalnih masti. Sklerozantnom terapijom sklerozantno sredstvo se ubrizgava u koren hemoroida, nakon čega hemoroidalni čvor nekrotiše i sam otpada. Samo inicijalna faza bolesti se može lečiti sklerozantnom terapijom. Baronov metod lečenja hemoroida podrazumeva plasiranje elastične ligature na hemoroid usled čega je dotok krvi prekinut, pa je samim tim sprečen dalji rast hemoroidalnog čvora, on se polako smanjuje i kroz neko vreme nestaje. Nažalost ove metode ne daju uvek trajne rezultate lečenja.

Klasična metoda operacije hemoroida

Operacija je neizbežna kada hemoroidi uđu u drugu fazu bolesti. Do ne tako davno u primeni je bila samo klasična operacija hemoroida. U pitanju je potpuno invazivan metod. Pri klasičnoj operaciji hemoroida vrši se fizičko uklanjanje hemoroidalnih čvorova. Operacija se obavlja u opštoj anesteziji. Oporavak je bolan i vrlo dug. Rezultat klasične operacije hemoroida nije trajan jer se kod velikog broja pacijenata oni vrate.

THD metoda operacije hemoroida

Svi nedostaci klasične operacije hemoroida prevaziđeni su sa primenom THD operativne metode za lečenje hemoroida. Ovaj metod operacije pruža trajno izlečenje. THD operativna procedura se zasniva na podvezivanju arterija kojima krv dospeva do hemoroidalnih vena, i trajnog zatvaranja mogućnosti za nastanak hemoroida. Postojeći hemoroidi nakon podvezivanja postepeno iščezavaju. Pacijent se nakon THD operacije hemoroida oporavlja momentalno i već sledeći dan se može vratiti uobičajenim obavezama.

Tagovi : suljevi |lecenje |hemoroidi |

Filip Pejovic

Čekamo da Filip Pejovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Post o veri

Post o veri

Reč "vera" poistovećuje se sa religijom , da je to ono u šta verujete. I tako je ...
Sećanje na budućnost

Sećanje na budućnost

Dešava se, nije nam jasno, čudno je i "nenormalno". Neko nam je poznat pri prvom ...
Kako prestati sa grickanjem noktiju?

Kako prestati sa grickanjem noktiju?

Zagledate li se oko sebe, mogli biste primetiti kako svaki treći čovek grize nokte. Ta nimalo lepa navika je ...
PANASONIC
10944,oo
prava cena : 13132.8,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 10°c

Roleri

Bicikl