23
Aug
2017

Post o veri

Pregledano: 2161 puta

Prolaz kroz "vrata" iz nemogućeg u moguće.

Reč "vera" poistovećuje se sa religijom , da je to ono u šta verujete. I tako je vekovima. Ljudi je mahanički izgovaraju, a oni koji posećuju hramove imaju zajedničko ime "vernici". Podrazumevano je to, ako veruješ u Boga, da si "vernik", što i nije baš dovoljno definisano, jer čemu to, ako samo veruješ da božanstvo postoji? Zato što vera nije samo smatrati da bogovi postoje, to je više shvatanje i mišljenje.

Ova reč ima značenje samo ako si nešto naumio, a to nije lako i potrebna ti je pomoć. I to ne ljudska, već ona nevidljiva, bilo da si je zatražio od Boga, svetitelja, anđela, ili od samog Univerzuma. Ukoliko si poverovao da te je to čulo, odmah ćeš početi da dobijaš razne poruke kroz simbole, znakove ili snove, razgovore... To što te je čulo, unapred zna da li je tvoja želja ili namera dobra za tebe. Ako nešto nije dobro, poslaće ti lošu intuiciju, prepreke, blokade koje nećeš moći preći. U tom slučaju, bolje odustati i sačekati da stvari krenu na bolje.

AKO SI NA DOBROM PUTU, TOLIKO ĆE TE PODRŽATI, DA TI NEĆE DATI MIRA. Otvori neku knjigu, pročitaćeš rečenicu koja ima veze sa ispunjenjem tvoje želje, upali radio, čućeš pesmu koja te podseća na ono što hoćeš, ili ćeš je čuti negde kao "slučajno", sanjaćeš snove koji ti šalju putokaze, a neki tvoji sagovornici, izgovaraće reči koje kao da nisu iz njihove glave, već tvoj nevidljivi pomoćnik govori kroz njih. Ako si sujeveran i veruješ da pauk donosi sreću, biće na tvojoj ruci ili glavi, ako veruješ da plakanje u snu predskazuje radost, plakaćeš u snovima...Sa svih strane stizaće ohrabrenje...Oslušni onaj osećaj u stomaku i osetićeš samo prijatnost. Knjige koje će te obučavati, "same" će doći pred tvoje oči. To je to. To, kome ili čemu si se obratio za pomoć, podržava te i očekuje od tebe da kreneš u akciju, da preuzmeš odgovornost. I tu dolazi do vere.

Krenuti putem koji ti se ukazuje, verujući da je to dobro, bez obzira na strah ili mišljenje porodice, okoline. Vera je "hodanje po žaru" uz osmeh. Vera je kao hodanje kroz maglu, uz ignorisanje straha, jer znaš da stižeš gde si naumio. Vera je ignorisanje ovozemaljskih činjenica. Prolaz kroz "vrata" iz nemogućeg u moguće. Vera je kada si hrabar i pored osećaja straha. Kada veruješ da si dobio pomoć koju si tražio i kreneš.

Tagovi : |

Slavica Mijatović

Pisac, objavila tri romana, Princ spoznaje,Elez,Prvi i trinaesti. Imam blog Krug - https://slavicamijatovic.blogspot.rs/
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Sloboda

Sloboda

Prestaneš da pratiš gomilu i to bude kraj i početak. Prvo vidiš ...
Autoritet

Autoritet

Dete je krenulo u školu. Pre polaska na prvi čas, upozorili su ga da sluša ...
Ponavljanje istoga

Ponavljanje istoga

Najbolje učenje je ono kada se doživi, iskusi o čemu si čitao i razmišljao. ...
COOLERMASTER
704,oo
prava cena : 844.8,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 18°c

Bicikl

Roleri