12
May
2016

Zakon privlačenja

Pregledano: 1941 puta

U poslednje vreme mnogo se piše i priča o našoj mogućnosti da kreiramo sopstvenu sudbinu i privučemo u život ono što želimo

Prošla je godina od kada sam radoznalo počela čitati članke o Zakonu privlačenja. Kako je tema postajala sve popularnija, tekstovi su toliko učestali, da je teško poverovati u to da postoje osobe koje ih nisu primetile. U težnji da što bolje shvatim ili naučim kako se to primenjuje, ostala sam više zbunjena nego u znanju, jer sam naišla na više tvrdnji, više vrsta učenja. Ne znam da li sve može biti tačno, samo zavisi od ljudi, šta nam više odgovara, ili je samo jedan od tih puteva ispravan.

 

Goruća želja

Ovaj način privlačenja da nam se želja ispuni, govori o tome, da se prosto moramo pretvoriti u samo jednu misao. Moramo misliti samo o jednom cilju koji smo sebi odredili, o jednoj želji koja je poput vatre u nama, da njena snaga i žestina moraju uništiti sve prepreke do ostvarenja. Pod uslovom da nikada ne posumnjamo i da budemo uporni, bez obzira kakve su šanse i koliko je sve to realno.

 

Tiha, lagana želja

Sasvim suprotan od "goruće želje", ovaj način privlačenja jeste ono što nam se možda i često događa, ali kada su u pitanju sitnice. Zbog toga što se mi za velike i značajne stvari u životu opteretimo, do te mere, da počnemo patiti ili nervirati se. Zato je potrebno zamisliti nešto, poželeti sa zadovoljstvom, bez ikakve čežnje i patnje, kao da to i nije toliko bitno. Zatim otpustiti želju da ode, prosto zaboraviti na nju. A kada je se opet setimo, isto tako zamisliti željeni događaj, bez ikakve tegobe. Često nam se dešava da kažemo nekome : "Zamisli kada bi se sad to desilo...." Pomislimo na neku osobu koju odavno nismo videli i onda je sretnemo, pomislimo na neki film ili pesmu koju odavno nismo čuli, i onda se to odigra pred nama, i to baš u trenutku kada mislimo o nečemu drugom.

 

Zapisati želju kao tvrdnju da se već ostvarila

Ovaj način je nešto o čemu se najviše piše, pridaje mu se mnogo pažnje. Zapisati na papir, ne želju, već bukvalno tvrdnju da se desilo to što želimo. Zvuči kao bajka, ali nije stvar u tome da papir ima magiju, već da to što smo napisali, pročitamo nekoliko puta na dan, kako bi ugradili u svoju podsvest to ostvarenje, a što je ugrađeno u podsvest ( naša energija, duh), to Univerzum ispunjava, kao naredbu. Možda u tome leži rešenje misterije pisaca-proroka. Pisali su o nečemu što se u svetu još nije dogodilo, to su čitali milioni, i stvari su se odigrale. Ovo se može povezati sa učenjem iz Novog zaveta: "Kako seješ, tako ćeš i ubrati."

 

 

Narediti Univerzumu ili biti magnet

U Novom zavetu postoji molitva "Oče Naš" koja je traženje, nije molba. Nebitno koja ja religija u pitanju, uzimam za primer Isusove reči jer on uporno govori učenicima da traže i biće im dato. Nema nijednog njegovog saveta da se kleči, plače i moli. Šta znači tražiti? To i jeste odogovor u Zakonu privlačenja. Zakon baš o tome govori. "Potvrdi da ti se nešto dešava i oseti da je tako. Bitan je sadašnji trenutak." Možda je ova tvrdnja gola istina, sve ono što nam treba, bez ikakvog učenja i razmatranja. Ako Univerzum ispunjava sve naše osećaje, tvrdnje, iskrene misli, onda je on nešto poput štampača koji je prikačen za kompjuter. Ukucaš na ekran i naredi štampu. Mašina te neće pitati da li je rečenica na hartiji dobra za tebe ili loša, jednostavno će učiniti što narediš. Dokaz za ovu istinu jesu naši životi, bez obzira kakvi su. Ako kažemo da smo tužni, bićemo i sutra, ako nešto mrzimo, nećemo to sutra voleti, ako osetimo da od nekog pokušaja nema vajde, tako će se i desiti, ako imamo dobar predosećaj u stomaku, dogodiće se dobro... Sva ironija u neispunjenju želja jeste što nastavljamo da želimo. Rekli smo Univerzumu "želim" i on je potvrdio želju, pa nam poslao još tog osećaja, da želimo i dalje! Zbog toga se toliko preporučuje način zapisivanja, da bi naučili da potvrđujemo, samim tim i naređujemo. Naša potvrda je i naredba, pa makar bilo i loše po nas. Ako kažemo da smo bolesni i da patimo, to će se nastaviti sve dok nam ne dosadi, pa potvrdimo obrnuto. Kako god nam bilo, mi smo magnet i za pozitivno i negativno, a kakvi ćemo biti i koliko ćemo verovati u Zakon, mnogo zavisi od okoline u kojoj smo rasli, od porodice, i najviše od okruženja gde radimo i živimo.

Tagovi : |

Slavica Mijatović

Pisac, objavila tri romana, Princ spoznaje,Elez,Prvi i trinaesti. Imam blog Krug - https://slavicamijatovic.blogspot.rs/
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Sloboda

Sloboda

Prestaneš da pratiš gomilu i to bude kraj i početak. Prvo vidiš ...
Autoritet

Autoritet

Dete je krenulo u školu. Pre polaska na prvi čas, upozorili su ga da sluša ...
Sećanje na budućnost

Sećanje na budućnost

Dešava se, nije nam jasno, čudno je i "nenormalno". Neko nam je poznat pri prvom ...
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 5°c
min 2°c

Bicikl

Roleri