Postovala: Filip Pejovic
17
Jan
2014

Zidni stikeri menjaju izgled Vašeg doma

Pregledano: 593 puta

Ukoliko želite da izmenite izgled prostora u kome živite, a da pri tom nemate velikih finansijskih troškova onda su zidni stikeri idealno rešenje za Vas.

Oni ne zahtevaju toliko novca koliko generalno preuređivanje prostorije, a ostaviće vrlo pozitivan utisak na sve posetioce Vašeg doma. Deca prosto obožavaju zidne stikere.

 

Kako odabrati odgovarajući zidni stiker

Budite pažljivi pri odabiru zidnih stikera za Vaš dom. Nemojte žuriti, odaberite stikere koji odgovaraju po svojim bojama i dezenu prostorijama na čijim zidovima će stajati. Od mnoštva boja izaberite one koje se uklapaju sa kolorom nameštaja i zidova. Stikeri za dnevni boravak treba da budu jednobojni. Tu preovladavaju pastelne boje. Trpezarija je takođe pogodno mesto za lepljenje zidnih stikera. Najveća je ponuda zidnih stikera za dečije sobe. Sve što ljudska mašta može zamisliti može se prikazati kao motov na zidnom stikeru. Uz malo truda soba Vaše dece može izgledati kao scena iz crtanog filma.

 

Postupak postavljanja zidnih stikera

Zidni stikeri se vrlo lako postavljaju. Njihovo lepljenje ne stvara veliki nered u kući kao krečenje ili lepljenje tapeta. Od pribora za postavljanje zidnih stikera potrebna je samo pamučna tkanina. Stiker se odlepi sa papirne osnove na kojoj se nalazi i prilepi za zidnu podlogu. Zid treba da je čist, bez prljavštine i masnoće. Stikeri se ne mogu zalepiti na sveže ofarbane zidove. Mora proći bar četiri nedelje pre lepljenja zidnih stikera. Kada se stiker zalepi za zid potrebno je odstraniti zaostao vazduh pritiskanjem stikera tkaninom, počevši od sredine ka krajevima. Mehurići koji i nakon toga ostanu odstranjuju se bušenjem iglicom na mestu gde je vazduh zaostao. Tako postavljeni zidni stikeri održaće se na Vašim zidovima dug vremenski period.

 

Stikeri za staklo i keramičke pločice

Osim na zidove stikere je moguće postaviti i na staklo drvo, ali i keramičke pločice. Stikeri se na staklo postavljaju nešto drugačije. Oni na sebi nemaju lepak već se zadržavaju na staklenoj površini zahvaljujući elektrostatičkom elektricitetu. Dovoljno je samo vodom isprskati staklo kako bi se stiker mogao pomerati do postavljanja na željeno mesto. Stikeri za keramičke pločice su uglavnom u vidu traka na kojima postoji jako sredstvo za lepljenje koje omogućava dugo održavanje stikera na ovoj podlozi. Vise informacija pogledajte ovde.

Filip Pejovic

Čekamo da Filip Pejovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Autoritet

Autoritet

Dete je krenulo u školu. Pre polaska na prvi čas, upozorili su ga da sluša ...
Rešenje iz vode

Rešenje iz vode

Na raskršću između "biti" i "ostati", pobegla sam u zagrljaj zelenila i plavetnila, ...
Pisci i net

Pisci i net

Noć je donela ideju, dan inspiraciju, jutro osećaj i volju...Dogodila se čudesna ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 16°c

Bicikl

Roleri