16
Oct
2012

15 najinteresantnijih hotela na svetu (2.deo)

Pregledano: 14576 puta

Neobični, prelepi i otkačeni hotel kao dokaz da ljudska mašta i kreativnost nemaju granice!

Prethodni deo pogledajte ovde.

8. Hotel u nekadašnjoj areni za borbu bikova, Zakatekas, Meksiko: Luksuzni kompleks izgrađen je u okviru rekonstruisane San Pedro arene za borbu bikova iz 19. veka. Arhitektonska i rešenja enterijara višestruko su nagrađivana, a većina soba je u kolonijalnom stilu.

   hotel u areni za borbu bikova

7. Hotel u obliku psa, Ajdaho, SAD: Ovaj interesantan hotel u obliku psa rase bigl sigurno će obradovati ljubitelje pasa. Par koji je sagradio hotel tvrdi da je svaka para uložena u izgradnju nastala prodajom igračaka za pse, kao i da je u hotelu ama baš svaka sitnica, od poda do krova inspirisana psima, pa je tako čak i krevet u obliku koske.

   hotel u obliku psa

6. Hotel svetionik, blizina Dablina, Irska: Jedno od najromantičnijhih mesta u Irskoj jeste svetionik star preko 200 godina, sada rekonstruisan u ušuškan i prijatan hotel sa šest moderno opremljenih soba i neverovatnim pogledom.

   hotel svetionik

5. Hotel Markiz de Riskal, severna Španija: Izuzetno arhitektonsko dostignuće sa vijugavim, svetlucavim, titanijumskim krovom, ugnezdilo se usred najbogatijih vinograda Rioha regije. Ispod purpurnih i zlatnih zavijutaka ovog zdanja, koje nalikuje više skulpturi nego hotelu, kriju se I43 apartmana, restoran, bazen, fitnes centar i prodavnica.

   hotel markiz de riskal

4. Hotel "Sloboda" u nekadašnjem zatvoru, Boston, Nemačka: Zatvor iz 19.veka koji je sa radom okončao sredinom 90-ih, uz ulaganje od 150 miliona dolara pretvoren je u luksuzan i skupocen hotel sa zvanično najboljim restoranima na svetu i 298 fenomenalno dizajnerski osmišljenih soba.

   hotel u zatvoru

3. Zamak Munkaster, Velika Britanija: Hotel smešten u starinskom zamku specifičan je po natprirodnim iskustvima koje ćete, kako tvrde, tamo doživeti. Srednjovekovna tvrđava domaćin je Paranomalne konferencije, a nudi i specijalne usluge dozivanja duhova. Cena za grupu od šest osoba koje mogu odsesti u delu zamka gde ce ih dočekati duhovi, veštice i ostala družina je oko 700 dolara. 

   zamak munkaster


2. Hotel "Magična planina", južni Čile: Bajkoviti hotel smešten je u privatnom rezervatu Hola Hola, sav sagrađen od lokalnog drveća i kamenja u obliku vulkana, prekriven šumskom mahovinam, a sa vrha se sliva vodopad. Prvi susedi ovog interesantnog hotela jesu orlovi, pume i ostala čudesna flora i fauna južnog Čilea. Ime je dobio po čuvenoj ondašnjoj legendi o planini koja je ispunjavala želje i izazivala čuda!

   hotel magicna planina

1. Abradž Al Bait, Meka, Saudijska Arabija: Velelepna, veličanstvena, dragocena građevina visoka 600 metara važi za drugo najviše zdanje, a jedno od najimpozantnijih i najmoćnijih na planeti! Smešten u svetom muslimanskom gradu Meki, a na njemu kuca najveći sat na svetu!

   abraj al bait

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kafoholičari

Kafoholičari

Za većinu nas kafa je postala kao droga. Dan je nezamisliv bez jedne velike doze ...
Kako je nastalo sujeverje? (1.deo)

Kako je nastalo sujeverje? (1.deo)

Ako izbegavate izlazak iz kuće na petak 13., vraćate se tri koraka unazad kada vam crna mačka pređe put ili kucate u ...
Izabran najružniji pas na svetu

Izabran najružniji pas na svetu

Koliko god uvredljivo zvučalo, njima ...
NOKIA
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 14°c

Roleri

Bicikl