16
Oct
2012

15 najinteresantnijih hotela na svetu (2.deo)

Pregledano: 13956 puta

Neobični, prelepi i otkačeni hotel kao dokaz da ljudska mašta i kreativnost nemaju granice!

Prethodni deo pogledajte ovde.

8. Hotel u nekadašnjoj areni za borbu bikova, Zakatekas, Meksiko: Luksuzni kompleks izgrađen je u okviru rekonstruisane San Pedro arene za borbu bikova iz 19. veka. Arhitektonska i rešenja enterijara višestruko su nagrađivana, a većina soba je u kolonijalnom stilu.

   hotel u areni za borbu bikova

7. Hotel u obliku psa, Ajdaho, SAD: Ovaj interesantan hotel u obliku psa rase bigl sigurno će obradovati ljubitelje pasa. Par koji je sagradio hotel tvrdi da je svaka para uložena u izgradnju nastala prodajom igračaka za pse, kao i da je u hotelu ama baš svaka sitnica, od poda do krova inspirisana psima, pa je tako čak i krevet u obliku koske.

   hotel u obliku psa

6. Hotel svetionik, blizina Dablina, Irska: Jedno od najromantičnijhih mesta u Irskoj jeste svetionik star preko 200 godina, sada rekonstruisan u ušuškan i prijatan hotel sa šest moderno opremljenih soba i neverovatnim pogledom.

   hotel svetionik

5. Hotel Markiz de Riskal, severna Španija: Izuzetno arhitektonsko dostignuće sa vijugavim, svetlucavim, titanijumskim krovom, ugnezdilo se usred najbogatijih vinograda Rioha regije. Ispod purpurnih i zlatnih zavijutaka ovog zdanja, koje nalikuje više skulpturi nego hotelu, kriju se I43 apartmana, restoran, bazen, fitnes centar i prodavnica.

   hotel markiz de riskal

4. Hotel "Sloboda" u nekadašnjem zatvoru, Boston, Nemačka: Zatvor iz 19.veka koji je sa radom okončao sredinom 90-ih, uz ulaganje od 150 miliona dolara pretvoren je u luksuzan i skupocen hotel sa zvanično najboljim restoranima na svetu i 298 fenomenalno dizajnerski osmišljenih soba.

   hotel u zatvoru

3. Zamak Munkaster, Velika Britanija: Hotel smešten u starinskom zamku specifičan je po natprirodnim iskustvima koje ćete, kako tvrde, tamo doživeti. Srednjovekovna tvrđava domaćin je Paranomalne konferencije, a nudi i specijalne usluge dozivanja duhova. Cena za grupu od šest osoba koje mogu odsesti u delu zamka gde ce ih dočekati duhovi, veštice i ostala družina je oko 700 dolara. 

   zamak munkaster


2. Hotel "Magična planina", južni Čile: Bajkoviti hotel smešten je u privatnom rezervatu Hola Hola, sav sagrađen od lokalnog drveća i kamenja u obliku vulkana, prekriven šumskom mahovinam, a sa vrha se sliva vodopad. Prvi susedi ovog interesantnog hotela jesu orlovi, pume i ostala čudesna flora i fauna južnog Čilea. Ime je dobio po čuvenoj ondašnjoj legendi o planini koja je ispunjavala želje i izazivala čuda!

   hotel magicna planina

1. Abradž Al Bait, Meka, Saudijska Arabija: Velelepna, veličanstvena, dragocena građevina visoka 600 metara važi za drugo najviše zdanje, a jedno od najimpozantnijih i najmoćnijih na planeti! Smešten u svetom muslimanskom gradu Meki, a na njemu kuca najveći sat na svetu!

   abraj al bait

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Odgovori na ova pitanja savršeno otkrivaju kakvi ste u ljubavi i seksu!

Odgovori na ova pitanja savršeno otkrivaju kakvi ste u ljubavi i seksu!

1.Dok hodate stazicom, primećujete drvo ruže u daljini. Samo jedna ruža je ...
Top 5 najboljih jela italijanske kuhinje

Top 5 najboljih jela italijanske kuhinje

5. Brusketi:Jedno od najjednostavnijih i najukusnijih "zanimacija" koje nam stižu direktno iz ...
Umetnik sa trotoara

Umetnik sa trotoara

Britanac Ben Vilson, neobični umetnik koji oslikava zalepljene žvake, gost je Arhitektonskog fakulteta, a prethodnih dana ...
KINA
5971,oo
prava cena : 7165.2,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 2°c

Bicikl

Roleri