12
Mar
2014

A šta je vaš favorit: "Šubara" ili brazilka?

Pregledano: 6867 puta

Neobični projekat mlade studentkinje baca potpuno drugačije svetlo na današnje standarde elpote koji su ženi praktično nametnuti, iako je niko nije pitao ima li ona vremena i želje za tako nešto!

Rhiannon Schneiderman Photography

Neretko ženski časopisi i portali izbacuju tekstove posveće ženskoj intimnoj zoni - da li je potrebno da bude potpuno izdepilirana ili bar sa jednom pristojnom crticom. Na čitavu tu famu oko ženske vagine osvrnula se u 23-godišnja studentkinja fotografije Rianon Šnajdermen, koja je kroz svoj umetnički projekat poručila da je kult imperativa ženske lepote već počeo da bude dosadan, te da svaka dama ima pravo da radi šta želi sa svojim telom i licem. Naime kroz projekat "Lady Manes" ova mlada umetnica odlučila je da izrazi frustracije izazvane idejom o tome šta je ženstveno,a  šta ne, pa njene fotke izazivaju kako svojevrsnu nelagodu, tako i smeh. U suštini ove fotografije su svojevrsni sarkastični osvrt na sve ono što se ženi danas nameće.

Neobična devojka priklonila se "klanu" davno izumrlih "šubara", poigravajući se time, ukazajući na to kako su brazilke uzele mahe i suvereno vladaju situacijom,a dame praktično nemaju izbor. Ali, kako je ova studentkinja uopšte došla na ideju?

- Kada sam počela da realizujem i projekt toliko se toga dešavalo u mom životu. Naime, moje studije fotografije nalaze se u Dejton Biču, što je kulturološka crna rupa. Tako sam konstantno bila kritikovana zbog nenošenja grudnjaka ili neredovnog brijanja nogu što me je užasno frustriralo - izjavila je Šnajdermenova za "Huffington Post".

Rhiannon Schneiderman Photography

Rhiannon Schneiderman Photography

Editorijal ne odskače puno od klasičnih modnih snimanja, ali ipak predstavlja potpuno drugačiji pristup ženskoj lepoti i telu uopšte. Svaka od fotografija prikazuje upravo Rianon, koja se nije ustručavala da pokaže grudi, s ali s neobičnim modnim dodatkom – perikom na području intimne zone.

Rhiannon Schneiderman Photography

Kako mlada umetnica i sama kaže, ovaj niz fotografija iskorak je iz konvencionalnih standarda koji često sputavaju i nameću ženama izgled koje one same ne žele i koji ih sprečava da budu opuštene u sopstvenoj koži. Njen projekt je ženstvenost stavio na test, javno se zalažući protiv objektivizacije ženskog tela.

Šnajdermenova se nada da će njena inicijativa pokrenuti žene da se zapitaju jesu li negde između seksualne revolucije 70-ih godina prošlog veka i današnjeg sve češćeg korišćenja tela u prodajne svrhe postale rob nametnutih standarda.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
1
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Svi mirisi sveta mogu da se podele u 10 kategorija?

Svi mirisi sveta mogu da se podele u 10 kategorija?

Slatki, osvežavajući, letnji ili oni koji izazivaju gađenje... mirisi kakvi god bili uvek nas iznova ...
Novac je sreća?

Novac je sreća?

Prvo što su nas roditelji učili je da novcem ne možemo kupiti sreću. Sada su se pojavili neki ...
Navučeni ste na kofein?

Navučeni ste na kofein?

Krivi su vaši roditelji! Ne, nisu vam greškom sipali kafu u flašicu, već su ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Roleri

Bicikl