02
Jan
2013

Diznijevi šmekeri - gde su danas?

Pregledano: 9603 puta

Za sve one koji sanjaju budni, prkose odrastanju, i koji nikada nisu prestali da veruju u bajke, balove, happy end, heroine, heroje i da ljubav pobedjuje sve.

"Moja mama priča bajke svake noći o nekakvim prinčevima što će doći... " uspavljivale su nas mame još godinama unazad. Tada smo verovale da prinčevi na belim kojima zaista postoje, planirale raskošna venčanja, bile sigurne da ćemo se udati u ranim dvadesetim za prvu veliku ljubav i živeti srećno do kraja života u blagostanju i izobilju, šetkajući naokolo u staklenim cipelicama. Danas su nam se iluzije  raspršile, te uglavnom od prinčeva nema ni traga, mada konja na sve strane, i to ne samo belih. Prešle smo dvadesetu, velika ljubav nije pokucala na vrata, a u jednoj brdovitoj zemlji Srbiji iza sedam mora i gora teško da se živi u izobilju. Srećom, jedno nas nije razočaralo, još uvek ponosno koračamo u našim bajkovitim cipelicama. Pa kad već idemo kroz život same, neka to bude u dobrim cipelama.

Poistovećivale smo se sa Aurorom, Belom, Ariel, Snežanom, Jasmin, Pokahontas i još čitavom paradom predivnih princeza, i bile sigurne da je logičan sled stvari u životu da upoznamo nekog tako savršenog kao što su bile njihove jače polovine. Sada shvatamo da smo izrasle u dame koje su po svemu daleko iznad Diznijevih devojaka, ali suočavamo se sa problemom da su muškarci oko nas sve, samo ne ni nalik na njihove. Čekale smo nekog ko će biti posvećen samo jednoj ženi, neustrašivog, odvažnog, galantnog, perspektivnog, i spremnog da se suprotstavi svima u ime ljubavi, a ako bi bio i zgodan i materijalno osiguran... pa tim bolje. Takvi su bili heroji našeg detinjstva koji su nas ostavljali bez daha, a da se razumemo, ni danas se ne bi bunile da nam sudbina na put baci takvog frajera. Ako postoji, naravno.

Čekajući scenario "živeli su srećno do kraja života", prisetimo se naših pet omiljenih prinčeva iz perioda kada se nismo plašile da sanjamo otvorenih očiju :

5. Princ Šarming: Lik iz bajke "Pepeljuga" ustalio je fenomen princa na belom konju. Uporan, galantan, dostojanstven, istrajan i dopadljiv sanjar koji je znao da čeka istinsku ljubav. Verovatno jedan od manje upečatljivih Diznijevih prinčeva, ali svoje mesto u prvoj petorki našao je je dokazavši nam da jedan par cipela može da promeni život i da onoj pravoj nema zamene. Danas je Pepeljugin princ prototip uglađenog intelektualca, uglavnom iz najviših društvenih slojeva, vaspitanog i elegantnog. Potražite ga u pozorištu, na humanitarnim balovima, premijerama najnovijih filmova, dodelama visokih priznanja ili poslovnim koktelima.

4. Kapetan Džon Smit: U priči o indijanskoj princezi “Pokahontas” očarao nas je šarmantnom drskošću i arogancijom, jačinom, hrabrošću i autoritetom. Heroj – mangup koga nije sramota da pruži srce na dlanu. Vekovima kasnije nalazimo ga u likovima onih problematičnih i neshvaćenih šmekera, koji uvek “sve mogu bolje i više”. Ima nešto dražesno u tome. Neuhvatljiv je i ne drži ga mesto, ali probajte da ga nađete na sportskim dešavanjima, u publici ili na terenu svejedno, paintball-u ili putovanjima širom sveta.

   dzon smit

3. Princ Erik: voleo je u “Maloj sireni” . Zaljubljenik u prirodu i životinje, simpatičan, pomalo smotan, čovek koji veruje u ljubav na prvi pogled, i spreman da se bori protiv celog sveta (u ovoj priči podvodnog) za voljenu ženu. Njegovog naslednika (naravno u nešto blažim varijantama) srešćete na nekoj usamljenoj plaži kako proučava oblake i talase, pored neke reke dok čeka da se riba konačno upeca ili na keju dok šeta psa.

   princ erik

2. Princ Filip: najšarmantiji princ od svih prinčeva mesto je pronašao u jednom od najdivnijih crtanih filmova “Uspavana lepotica”. Vitez koji je uradio sve da bi došao do svoje drage, izdržljiv, odvažan, neustrašiv, supeheroj, romantičan, duhovit, pametan, sa neodoljivom dozom sarkazma i nadasve beskrajno zaljubljen u Auroru. Od takvih smo se davno oprostili, pa nema pandan među frajerima današnjice.

   princ filip

1. Princ Adam: princ iz kultnog Diznijevog ostvarenja “Lepotica i zver”. Priča koja nas je sve naučila da ljubav vidi srcem, a ne očima i da i muškarci znaju bezrezervno da vole. Princ Adam je najkompleksniji Dizni lik u istoriji, i prototip današnjeg “najpoželjnijeg gradskog zavodnika”. Naizgled okrutan, bahat i razmažen, a u svojoj biti savršen muškarac - velikog srca, zgodan, bogat, velikodušan i plemenit, a zna i da pleše. Masku negativca uspeva da istopi samo ljubav izabranice njegovog srca. Dok mu se ne desi fatalna ljubav, naći ćete ga na otvaranju najnovijeg fensi kafića, u ekskluzivnim restoranima i klubovima i šoping molovima. Kada ga se neka konačno dočepa, viđate ga na istim mestima, ali u paru.

Čitava čarolija Dizni prinčeva nije sadržana u njihovim idealnim i svakako poželjnim karakteristikama, u suštini radi se o nečem mnogo jednostavnijem... Oni su umeli da vole, snažno i istinski.

(Pisano i za Wannabe magazin)

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
3
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Žaklina Džeki Kenedi- najslavnija prva dama Amerike

Žaklina Džeki Kenedi- najslavnija prva dama Amerike

Lepa supruga ubijenog američkog predsednika Džona F. Kenedija, Žaklina Kenedi, bila ...
Bosanka Aida Đapo najlepša žena na planeti!

Bosanka Aida Đapo najlepša žena na planeti!

Bosanska manekenka Aida Đapo proglašena je najlepšom ženom na kugli zemaljskoj prema ...
Savršenstvo pre sto godina

Savršenstvo pre sto godina

Pre tačno sto i jedne godine, svet je potpuno drugačije izgledao. Čini nam se, da se u 20. veku ...
HP
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 10°c

Bicikl

Roleri