Postovala: Senka Ivetić
15
May
2013

Kako protumačiti njegovu gestikulaciju?

Pregledano: 3377 puta

Pozivajući se na knjigu “Govor tela” Džejmsa Borga, ako vas muškarac intenzivno gleda u oči i predeo vrata, onda je velika verovatnoća da mu se dopadate.

I muškarci diraju kosu, nameštaju okovratnik ili kravatu ili se igraju sa dugmićima na košulji. Neki time žele da stave do znanja ženi da im se dopada, dok je drugima jednostavno nelagodno. 

Žena će mnogo efikasnije da izrazi svoju zainteresovanost, pa će muškarcu da ponudi širok dijapazon indikatora koji mogu da budu od velike pomoći da se dvoje ljudi romantično povežu.
Neki od tih znakova kao što su širom otvorene oči, poigravanje sa pramenovima kose, naginjanje prema muškarcu ili pomeranje nogu prema njemu, većini muškaraca su dobro poznati. Ovako žene otvoreno pokazuju da su zainteresovane i da žele da budu osvojene. 

Postoje dve zanimljive tvrdnje o tome šta je tajna privlačnosti između muškarca i žene: prva je da je tajna u usnama, a druga da su za to krivi feromoni.

gestikulacija

Naučnici sa Univerziteta u Louisvilleu su svojim dugogodišnjim istraživanjima došli do zaključka da je najveća privlačnost u usnama. Profesor Michael Cunningham kaže: “Kada žena gleda muškarca ona istovremeno traži senzualnost i malo spoljašnje grubosti. Muškarac treba da bude muževan, što znači da ne treba da izgleda suviše senzualno i ženstveno. U isto vrijeme on treba da nagoveštava velikodušnost i srdačnost, tako da su usne srednje veličine najbolje za muškarca.“ Situacija je malo drugačija kad je reč o ženama. Muškarci traže rumenilo i toplinu na licima svojih partnerki. “Usne mogu povećati privlačnost već privlačnog lica, ali ne mogu uvek da poboljšaju neprivlačno lice“, tvrdi profesor Michael Cunningham.

gestikulacija

Kontakt očima je vrlo važan u svakodnevnoj komunikaciji i smatra se najsnažnijim sredstvom neverbalne komunikacije. Ako uzmemo u obzir da su oči ogledalo duše, shvatamo da nam sam pogled mnogo govori o jednoj osobi. Kontakt očima zadržan samo delić sekunde duže nego što osoba koju ste pogledali smatra prikladnim, može čak da dovede do reakcije ili fizičke agresije, ili, u nekom drugom kontekstu, može da bude shvaćena kao znak seksualne privlačnosti.

Važan je i način gledanja: dugotrajno fiksiranje rezervisano je za ljubavnike ili ljute neprijatelje. Raširene zenice, nevoljni refleks koji se javlja bez obzira na količinu svetlosti, pokazuje emocionalno uzbuđenje (sviđanje, laganje).

Ako želimo da osoba sa kojom razgovaramo stekne utisak da je slušamo, treba da je gledamo u oči oko tri četvrtine vremena razgovora, pogledima dugim 1-7 sekundi.

Izvor: wordpress.com

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Tajne lepote starih Egipćana

Tajne lepote starih Egipćana

Žene starog Egipta bile su poznate po lepoti, zavodljivosti, lepoj odeći, egzotičnim mirisama i ...
Velikodušna ljubav: Za 56 godina braka obradovao ženu sa 55 haljina!

Velikodušna ljubav: Za 56 godina braka obradovao ženu sa 55 haljina!

Sedamdesetosmogodišnji Pol i sedamdesetšestogodišnja Meri u braku su već 56 godina, tokom kojih je ...
Bicikl za poneti

Bicikl za poneti

Sloboda je nešto što nam sve više fali, čak i što se tiče ...
MIDEA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 5°c
min 1°c

Roleri

Bicikl