18
May
2011

Meseče, evo i nas

Pregledano: 2421 puta

Prvi Srbin na Mesecu

Evo i prvog Srbina u svemiru. Nebojša Jovanović iz Novog Sada je osnivač i vlasnik e-gimnazije i prvi naš čovek koji je  bio spreman da izdvoji depozit od 20 000 dolara i tako se nadje na spisku onih koji će par sati provesti u svemiru. Interesantno da  je on prvi i da ga do sada nismo imali. Mi bas pratimo svetske trendove. Šuškalo se, kako će ova, pa ona, javna ličnost otići, ali ništa do sada... Drugi su se već uputili u turističko razgledanje Meseca, a mi ćemo tek sledeće godine. Nije ni bitno koje godine bitno je da ipak i Srbija ima prvog čoveka, koji će obići ovu najatraktivniju destinaciju  21. veka.

Ako mislite da je uplata ovog aranžmana kao  i svaka druga, dođes u agenciju, das kaparu i rezervišeš, prešli ste se. Da biste otišli na ovu destinaciju pored novca, koji je ipak najbitniji, jer aranžman za ovaj  put od dva i po sata košta  200 000 dolara, morate proći silne psihičke i fizičke testove. Oni se odnose na klaustrofobiju, strah od visine, ali i na napad panike. Da su na sve organizatori mislili govori i činjenica da će putnici biti vezani za sedišta, da neće moći da nose lične predmete, reklame, majice i  fotoaparate. Da,da i već ste pomislili, kako nećete imati uspomene sa ovog putovanja. Prevarili ste se. Ceo let biće sniman i prenošen preko interneta.

Putnici su pod strogim pravilima, a što se tiče neprilika vezanih za toalet i na to se mislilo. Oni koji se upuste u ovakvu avanturu nosiće pelene.

Da li ste se možda ipak predomislili nakon svih ovih uslova koje morate ispuniti? Mnogi ipak nisu. Kako kažu za ovaj let 2012. već je prijavljeno 80.000 ljudi, a očekuje se da će se do sledeće godine broj udvostuči.

A koliko su poznati zainteresovani govori i činjenica da će ih u ovoj turi biti mnogo. Ronaldo ,Madona i  Švarceneger samo su neki od njih koji se nalaze na spisku i koji će praviti društvo našem prvom Srbinu u svemiru.

Stvar prestiža ili ipak želja da se otkriju tajne svemira, pitanje je koje se nameće. Uglavnom jedno je sigurno: prednost imaju upravo oni sa „ dubljim džepom “.

jelena nikitovic

Čekamo da jelena nikitovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zašto je koka -kola bolja od muškarca?

Zašto je koka -kola bolja od muškarca?

1. Svaka boca koka-kole je uvek pod dobrim pritiskom 2. Kako god da je promućkaš napravi se ...
Sedam neobičnih zanimanja sa dobrom platom!

Sedam neobičnih zanimanja sa dobrom platom!

1.Testiranje dezodoransa Osoba koja proverava da li dezodorans deluje za ...
SAMSUNG
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Bicikl

Roleri