10
Aug
2011

Moja religija

Pregledano: 1993 puta

Nova izložba u galeriji Ozon

Projekat O3ONE najavljuje izložbu umetnika Koste Kulundžica koja će biti otvorena u utorak, 09. 08. 2011. godine sa početkom u 19 časova u galeriji O3ONE na Andrićevom vencu br. 12. Izložba ce trajati do 17. 08. 2011. Na istoj biće predstavljeni radovi iz poslednje kolekcije pod nazivom Moja religija.

 

Kosta Kuludžic je francuski umetnik srpskog porekla sa već izgrađenom svetskom karijerom. Njegova poslednja kontraverzna izložba Moja religija pozicionirala ga je nesumnjivo na pijedestal savremenog ikonopisca. Tanku liniju između beskompromisne vere i terora, Kulundžic pokazuje kroz veoma ekspresivnu naraciju stripa. Motivi Arhandel Gabrijela koji pravi rogove kažiprstom i srednjim prstima, Svetog Ðorda kao vojnika koji boravi u egzoticnom raju ne odvajajuci se od holivudskog mitraljeza upucuju na veoma strogu kriticku interpretaciju religijskog nasleđa. Humorističan ton i svirepa kritika na Kulundžicevim radovima opravdavaju nade i očekivanja eminentnog slikara Vlade Veličkoviča ciju je pažnju pomenuti slikar još na samom početku svoje karijere zavredeo.

 

Oduvek sam hteo da pokažem da Judita nije čista i nevina kako je prikazana u istoriji umetnosti. Ako je ona bila fatalna zavodnica koja je otsekla glavu neprijatelju svoga naroda, vojskovođi Holofernu, to je nešto fizički, konkretno… i ne može da bude kao da se ništa nije desilo. Hteo sam da pokažem i da su savremene devojke pobedile muškarce, ali da mi volimo da budemo poraženi. Uživamo u tome, lakše nam je. Klečimo na kolenima i govorimo: „Hajde, molim te, otseci mi glavu“. Krv i devojke, to je miks koji se svuda prodaje.- izgovara Kosta Kulundžic.

 

Ako ovo nije dovoljno provokativno da vas odvede na izložbu... šta je još potrebno...

 

---

 

Ivana Mihailovic

Čekamo da Ivana Mihailovic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Neobične činjenice

Neobične činjenice

-Nijedan papir ne može da se presavije 9 puta? - Da li ste znali da jedini kralj u kartama ...
Gde pojesti najbolji sladoled?

Gde pojesti najbolji sladoled?

Pogledajte gde se može pojesti najbolji sladoled po izboru poznatog časopisa "Nešnal ...
Kako je nastalo sujeverje? (1.deo)

Kako je nastalo sujeverje? (1.deo)

Ako izbegavate izlazak iz kuće na petak 13., vraćate se tri koraka unazad kada vam crna mačka pređe put ili kucate u ...
SAMSUNG
2447,oo
prava cena : 2936.4,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 13°c

Roleri

Bicikl