Postovala: Ona portal
08
Apr
2011

Nezakonite torte

Pregledano: 6545 puta

Poslastičar koji pravi torte sa nacističkim znakovima

BEČ - Poslastičar iz mesta Marija Encersdorf pokraj Beča izazvao je skandal u javnosti kada je otkriveno da pravi torte sa nacističkim simbolima. U katalogu ponude, sa slikama, poslastičar nudi torte za svaku priliku, a tako i proslave desničara, koji veličaju Treći rajh.
 Tako u ponudi ima torte sa nacističkom parolom "Moja čast znači vernost", ali i kukasti krst, a za krštenje nudi naslikanu "bebu na kukastom krstu". Ovu ponudu poslastičar Manfred K. (46) uopšte i ne krije, već ponosno nudi svojim mušterijama.
 
Gošća, koja je čekala na poručenu kafu, uzela je sa stola mapu sa slikama torti koje pravi poslastičar i otkrila "nacističke kolače". Torte, koje nisu u saglasnosti sa austrijskim zakonom o zabrani veličanja Trećeg rajha, on nudi pod naslovom "za odrasle", a među "nacističkim kolačima" nalaze se i penisi od marcipana.
Gošća poslastičarnice odmah je prijavila ovo svoje otkriće Komitetu Mauthauzen, čiji je predsednik Vili Mernji podneo prijavu protiv poslastičara zbog veličanja Trećeg rajha. Državno tužilaštvo u Vinernojštatu potvrdilo je da se prijava nalazi na proveri kod te ustanove i da će biti doneta odluka kako će se dalje postupati.
 
Pomenuti poslastičar ne vidi svoju krivicu i kaže medijima da je pre osam godina te torte umesio po porudžbini i da se od tada nalaze u katalogu.
"To je možda greška. Ja nisam nacista. Ispunjavam samo individualne želje klijenata. Ako mi sada neko traži tortu sa Gadafijem, on će je dobiti", poručio je on. Inače, cena za tortu sa takvim posebnim "dizajnom" je 90 evra. Poslastičar bi za ovu specijalnu ponudu mogao biti krivično gonjen, i na osnovu zakona kažnjen.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
1
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

“Oscar goes to...”

“Oscar goes to...”

Film Ben Afleka “Argo”, koji je imao sedam nominacija, odneo je tri Oskara: ...
10 zabluda o čokoladi

10 zabluda o čokoladi

Latinski naziv za drvo kakaa glasi Theobroma cacao, a u prevodu znači ‘hrana bogova’. Iako ...
10 savjeta za sreću

10 savjeta za sreću

1. Jutro započnite sa kafom i nekom dobrom knjigom. Najbolje jutro je ono koje započne poljupcem i zagrljajem. Pa ako ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 6°c
min 1°c

Bicikl

Roleri