Postovala: Nataša Ilić
31
Jan
2013

Savršenstvo pre sto godina

Pregledano: 5697 puta

Žena koja je bila simbol savršenstva 1912. danas bi bila proglašena debelom. I niko je ne bi primećivao. Svrha ovog teksta je da vas nasmeje!

Pre tačno sto i jedne godine, svet je potpuno drugačije izgledao. Čini nam se, da se u 20. veku čovečanstvo najviše promenilo i nije ni čudo što nam saveti iz časopisa pre manje od pola veka deluju kao da su pisani za naše arskunđele.

Te 1912. nije bilo masovne komunikacije putem interneta i društvenih mreža, "Titanik" je bio u izgradnji i važio je za  nepotopivi brod sve do 15. aprila 1912, a savršena žena nije imala savršenu liniju, bar ne onakvu kakvu mi želimo danas.

Elzi Rebeka Šil izabrana je za savršenu ženu te daleke godine. Ona se izdvojila  od 400 studentkinja na Univerzitetu  Kornel u SAD, a tadašnji  lekari su je predstavili kao osobu koja "puca od zdravlja". To je sve objavio "Njujork Tajms".

clanak u novinama o savrsenoj zeni 1912.

Njen indeks telesne mase (BMI) je bio 27, što bi je prema današnjim standardima stavilo u kategoriju žene koja muku muči sa kilogramima. A tada su je opisivali kao "ženu koja se ni čega ne boji".

Elzi je bila visoka 173 centimentra, a bila je teška 77 kilograma. Svoju titulu savršene žene pripisala je normalnom načinu života koji je opisala u jednoj rečenici: "Jedem šta hoću, kad hoću". Elzi je retko kad doručkovala, a mnogo je volela da jede biftek.

Bavila se košarkom i radila je kao medicinska sestra. Bila je veoma popularna zbog titule savršene žene, ali i tad su postojali kritičari koji su osporavali njeno laskavo zvanje. Kritikovali su je zbog visine, a neki su joj čak našli manu da su joj grudi male. Pa ipak, živela je skoro 91 godinu.

Krajem prošle godine, časopis "Mens Helt" je opisao savršenu ženu kao ženu sa velikim grudima, uskim kukovima i dugim nogama. Elzi se nikako ne uklapa u tu sliku.

kejt apton

Nećemo vam ni mi sada reći nešto novo i pametno. Zaključak je sledeći - volite svoje telo baš takvo kakvo jeste, jer nikada nećete zadovoljiti nečije izmišljene kriterijume.

 

Izvor i foto: jazebel.com/index.hr

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
4
Ljuto
1
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najbolja vina u Srbiji

Najbolja vina u Srbiji

O ovom čudotvornom piću postoje mnoge legende i svaka na sebi svojstven način opisuje ...
'Slatka foto prevara' koja je osvojila svet!

'Slatka foto prevara' koja je osvojila svet!

Karl Vorner svoju uspešnu karijeru započeo je još kao dete, crtajući po svakoj praznoj ...
Psihologija ukusa: Ljuto vole koketni i željni avantura, a slatko sujetni i šarmantni!

Psihologija ukusa: Ljuto vole koketni i željni avantura, a slatko sujetni i šarmantni!

Baš kao i omiljena boja, najdraži filmovi i muzika, žudnja za slanim čipsom, ljutim papričicama, nečim ...
SAMSUNG
1879,oo
prava cena : 2254.8,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Roleri

Bicikl