08
Nov
2012

Top 6 najslađih životinja na svetu

Pregledano: 39854 puta

Ova naša božanstvena planeta ispunjena je gomilom čudesa i neverovatnim prizorima, predelima, ali i predivnim stvorenjima. Kojih je to šest životinja pronašlo svoje mesto među najslađima na čitavom svetu?!

6. Morske vidre: nisu samo neodoljivo simpatične. One su i veoma pametne životinje, koje koriste kamenje za razbijanje školjki kojima se hrane, spavaju plutajući na leđima, i aktivno se "druže" među sobom (ponekad se kreću u grupama koje broje preko sto članova). Zanimljivo je i to da dok spavaju morske vidre se drže za ruke da ne bi otplutale jedne od drugih. Predivno.

   dabar

  

   dabrovi

5. Mladunče zeca: Zečevi su na našim prostorima gotovo domaće životinje. Ima ih na svim kontinentima, teže oko 3-4 kg, isključivo su biljojedi, slabovidi su, ali sa izraženim čulom sluha, vole tople terene, odlikuje ih ogromna brzina, a pretežno su aktivni noću. Činjenica je da su njihova mladunčad definitivno u vrhu najmanjih i najslađih životinja sveta.

   stene zeca

  

4. Mladunče tigra: Tigrovi su najveća vrsta mačaka na svetu. Poznato je devet podvrsta ove vrste, a najpoznatiji su svakako sibirski i bengalski tigar. Tigrići, vragolasti, otmeni, umiljati i moćni istovremeno, sa razlogom su na listi najlepših životinja planete.

   stene tigra

3. Crveni panda: Daleko manji rođak velike pande, zovu je i "mačka koja svetli". Ova neverovatno simpatična i slatka stvorenja po prirodi su usamljenici, i dok danju miruju, noću "luduju". Ima osobine slične medvedima, ali i rakunima, tek je nešto veća od domaće mačke i važi za pravog akrobatu. Vodu pije tako što umoči šapu u nju, pa je poliže, a spavaju tako da im rep pokrije lice. Nažalost, danas se ubraja u najugroženije vrste sa samo oko 2.500 jedinki na svetu.

   crvena panda

   crveni panda

  

2. Mladunče bele foke: Jedna od najugroženijih vrsta na svetu, za koje borci za zaštitu životinja vode aktivnu borbu. Krasi ih prelepo, dragoceno, paperjasto belo krzno i plašljive oči. Bele foke su dirljivo brižne majke. Fantastična stvorenja!

   stene bele foke

   stene bele foke

1. Pas: Objašnjenja su suvišna. Najbolji čovekov prijatelj. Odanost do smrti, bezuslovna i dragocena ljubav, sedativ za dobro raspoloženje. Jedino biće na kugli zemaljskoj koje će vas voleti više nego samog sebe.

   pas boo

   najsladji psi

   stenici

  

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
Ljuto
8
Tužno
8
Srećno
Bolje
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

"Sitnice" za koje ne postoji objašnjenje

Ponavljanje istog sna Mnogi ...
Kako horoskopski znakovi podnose raskid?

Kako horoskopski znakovi podnose raskid?

Raskid ljubavne veze uvek je teško iskustvo, posebno onima koji su ostavljeni. Svaki horoskopski ...
KINA
1560,oo
prava cena : 1872,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 12°c

Roleri

Bicikl