Postovala: Nataša Ilić
05
Oct
2012

Homeopatski preparati za najmlađe na domaćem tržištu

Pregledano: 10701 puta

Uz pomoć ovih preparata roditelji i deca prebrodiće najteže periode odrastanja

Homeopatski preparati za najmlađe konačno su se poajvili na srpskom tržištu. Linija proizvoda “Mama Natura” nemačkog proizvođača “DHU” predstavila je svoje proizvode za bebe i decu u hotelu “Balkan”. To su preparati na biljnoj i mineralnoj bazi i pospešuju opšte zdravlje, otklanjaju grčeve, nadimanja, iritantnost i povišenu temperaturu prilikom nicanja zuba i druge tegobe koje se javljaju kod beba i dece. homeopatski preparat

- Ovi preparati su za široku upotrebu, biljnog porekla, dokazano efikasni i mogu da se koriste od prvog dana života. Mogu da učine mnogo toga dobrog, a bitno je da ako ne čine dobro, bar ne štete zdravlju. Kod svega osam odsto konzumenata homeopatskih lekova nije primećeno poboljšanje stanja, ali nije primećeno ni pogoršanje – rekla je dr Nona Petrova, pedijatar i član Evropske koalicije za homeopatske i antropozofske medicinske proizvode.

Profesor dr Branimir Nestorović, načelnik odeljenja za pulmologiju i alergologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj je objasnio da se u praksi redovno susreće sa različitim tegobama kod beba i dece i da su najmlađi osetljivi na medicinske proizvode, tako da uvek treba birati prirodne preparate.

- Uzrok grčeva kod beba je tek nedavno otkriven.  Naime, do sad se smatralo da grčevi kod beba nastaju zbog sazrevanja creva, međutim reč je o nesazrevanju centralnog nervnog sistema, tačnije o protestu zbog izlaska iz materice. Zato bebe treba grliti i maziti – naglasio je prof. dr Nestorović.

Homeopatija u svetu zauzima drugo mesto po broju korisnika, ispred klasične medicine. U Srbiji, iako još ne postoji dovoljno razvijena svest o lečenju homeopatskim preparatima, građani sve češće pribegavaju lečenju na bazi bilja. Ovakav vid lečenja nastao je pre dva veka u Nemačkoj, a u Srbiji je uveden 2006. Homeopatski preparati proizvođača “DHU” mogu se kupiti u apotekama i koštaju 600 do 700 dinara.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Homeopatski preparati za najmlađe na domaćem tržištu

Homeopatski preparati za najmlađe na domaćem tržištu

Homeopatski preparati za najmlađe konačno su se poajvili na srpskom tržištu. Linija proizvoda ...
Ajurveda za savršenu kožu

Ajurveda za savršenu kožu

Bilo koji simptomi bolesti koji se pojavljuju na površini, posledica su poremećaja duboko u telu i duhu. Ovo je ...
Višnja kao lek za nesanicu

Višnja kao lek za nesanicu

Miris lavande ili topla šoljica kakaa poznati su kao metode opuštanja pre spavanja. No novo istraživanje ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 13°c

Bicikl

Roleri