Postovala: Nataša Ilić
05
Oct
2012

Homeopatski preparati za najmlađe na domaćem tržištu

Pregledano: 10258 puta

Uz pomoć ovih preparata roditelji i deca prebrodiće najteže periode odrastanja

Homeopatski preparati za najmlađe konačno su se poajvili na srpskom tržištu. Linija proizvoda “Mama Natura” nemačkog proizvođača “DHU” predstavila je svoje proizvode za bebe i decu u hotelu “Balkan”. To su preparati na biljnoj i mineralnoj bazi i pospešuju opšte zdravlje, otklanjaju grčeve, nadimanja, iritantnost i povišenu temperaturu prilikom nicanja zuba i druge tegobe koje se javljaju kod beba i dece. homeopatski preparat

- Ovi preparati su za široku upotrebu, biljnog porekla, dokazano efikasni i mogu da se koriste od prvog dana života. Mogu da učine mnogo toga dobrog, a bitno je da ako ne čine dobro, bar ne štete zdravlju. Kod svega osam odsto konzumenata homeopatskih lekova nije primećeno poboljšanje stanja, ali nije primećeno ni pogoršanje – rekla je dr Nona Petrova, pedijatar i član Evropske koalicije za homeopatske i antropozofske medicinske proizvode.

Profesor dr Branimir Nestorović, načelnik odeljenja za pulmologiju i alergologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj je objasnio da se u praksi redovno susreće sa različitim tegobama kod beba i dece i da su najmlađi osetljivi na medicinske proizvode, tako da uvek treba birati prirodne preparate.

- Uzrok grčeva kod beba je tek nedavno otkriven.  Naime, do sad se smatralo da grčevi kod beba nastaju zbog sazrevanja creva, međutim reč je o nesazrevanju centralnog nervnog sistema, tačnije o protestu zbog izlaska iz materice. Zato bebe treba grliti i maziti – naglasio je prof. dr Nestorović.

Homeopatija u svetu zauzima drugo mesto po broju korisnika, ispred klasične medicine. U Srbiji, iako još ne postoji dovoljno razvijena svest o lečenju homeopatskim preparatima, građani sve češće pribegavaju lečenju na bazi bilja. Ovakav vid lečenja nastao je pre dva veka u Nemačkoj, a u Srbiji je uveden 2006. Homeopatski preparati proizvođača “DHU” mogu se kupiti u apotekama i koštaju 600 do 700 dinara.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako pripremiti čaj za ubrzavanje metabolizma?

Kako pripremiti čaj za ubrzavanje metabolizma?

Za pripremu čaja potreban vam je đumbir, bosiljak u začinu, indijski orah u začinu i ...
Smirite želudac

Smirite želudac

Stomačni problemi mogu nastati iz mnogo razloga i pre nego što problem ...
KINA
112800,oo
prava cena : 135360,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 8°c
min 2°c

Bicikl

Roleri