20
Dec
2012

20 najboljih namirnica za mršavljenje (1.deo)

Pregledano: 7111 puta

Donosimo listu najboljih namirnica koje će vam lako pomoći u borbi sa kilogramima! Neke su stari dijetalni favoriti, a neke će biti pravo iznenađenje! Obrni - okreni, sve su veoma ukusne!

1. Bademi: Šaka badema idealno je rešenje za iznenadne napade gladi ili trenutke kada imate neodoljivu potrebu da nešto usputno gricnete! Bademi su pritom i veliki izvor energije.

   bademi

2. Jabuke: Svi znamo koliko su jabuke zdrave i korisne, a jedan su od najboljih saveznika u borbi sa viškom kilograma. One su sočne, ukusne, ali i niskokalorične voćke koje čine da se dugo osećamo siti.

3. Avokado: Definitivno jedna od najboljih namirnica za mršavljenje, bogata vlaknima, ali i monozasićenim mastima.

4. Pasulj: Sve vrste pasulja sadrže dosta proteina ali i vlakana, te posle obroka koji sadrži pasulj neće vas tako lako zahvatiti osećaj gladi! Prema nekim istraživanjima pasulj sadrži i izvesne sagorevače masti!

   pasulj

5. Paprike: Crvene, žute, narandžaste ili zelene - paprike jesu veliki izvor vitamina C i namirnica koja sadrži minimalan broj kalorija! Možete ih jesti samostalne ili u salatama, sveže ili pržene!

6. Borovnice: Jedna šolja ovog preukusnog bobičastog voća sadrži četiri grama vlakana, koji su najznačajniji za osećaj sitosti, a samo 80 kalorija!

   borovnice

7. Brokoli i karfiol: Sa svakim zalogajem smanjujete rizik od nastanka raka, a pritom su veoma jestivi, odičan su prilog mnogim jelima ili odlična salata!

8. Cimet: Ovaj fantastični začin ima bogat, sladak ukus, a apsolutno je dijetalan! Zato koristite cimet radije nego šećer, i uživajte u povećanoj energiji koju donosi, ali i sporijem oslobađanjem insulina u vašem organizmu, što će doprineti manjoj potrebi za slatkišima!

   cimet

9. Kafa: Jedna od najboljih nehranljivih stvari koja doprinosi mršavljenju! Ne samo što može da zavara osećaj gladi, već i kofein može sagoreti 50 kalorija dnevno! U kafu dodajte obrano mleko i veštički zaslađivač i uživajte u ovom širom sveta omiljenom napitku!

10. Jaja: Mada imaju lošu reputaciju, bogata proteinima, jaja su u stvari savršeno rešenje za zdrav i hranljiv doručak! Kuvana jaja i parče tosta - i vaš dijetalni dan može da počne!

Sutra vas na istom mestu čeka nastavak ovog teksta!

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

20 najboljih namirnica za mršavljenje (1.deo)

20 najboljih namirnica za mršavljenje (1.deo)

1. Bademi: Šaka badema idealno je rešenje za iznenadne napade gladi ili ...
Francuskinje se ne goje

Francuskinje se ne goje

Vlada uvreženo mišljenje da se Francuskinje ne goje, iako jedu hleb i ...
Ultra metabolizam dijeta

Ultra metabolizam dijeta

Ultra metabolizam dijeta je detaljno opisana u knjizi "UltraMetabolism: The Simple Plan for Automatic ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 16°c
min 3°c

Roleri

Bicikl