Postovala: Nataša Ilić
27
Nov
2012

Borba Kristine Riči sa viškom kilograma i anoreksijom

Pregledano: 9466 puta

Glumica je priznala koliko je patila zbog poremećaja ishrane i zadirkivanja

Filmska i pozorišna glumica Kristina Riči je uzor mnogim devojkama. Svojim obožavateljima poručuje da prirodno nema vitku liniju i da figuru održava isključivo uz pomoć niskokaloričnih dijeta i upornog vežbanja.

Kristina Riči je poznata po naglim oscilacijama u težini, do kojih je dolazilo zbog podvrgavanja brzim i oštrim dijetama. Na primer, uoči i za vreme snimanja filma "Black Snake Moan" 2005. i 2006. jela je samo jedan korn dog dnevno i pila sok od limete i višnje. kristina rici

Zvezda televizijske serije "PanAm", čija se radnja odvija u šezdesetim i bavi se stjuardesama, u nekoliko iskrenih intervjua je otkrila koliko je patila zbog poremećaja ishrane i šta sve čini da održi težinu pod kontrolom. Iako priznaje da holivudska industrija prisiljava glumice da budu vitke i lepe, ona se samoinicijativno trudi da bi imala što privlačniju spoljašnost.

U razgovoru za časopis "Marie Claire", svedočila je o svojim problemima sa težinom kad je bila mlađa. Od anoreksije je bolovala kad je imala 14 godina. Dugo je držala svoje stanje pod velom tajne, ali neko ju je otkrio i to podelio sa medijima.

Jedan korn dog ima samo 460 kalorija, bogat je masnoćama i siromašan vitaminima, pa je u tom filmu izgledala zaista ispijeno. Poslednjih godina se opredelila za zdrav način ishrane i više ne primenjuje rizične dijete, koje brzo daju rezultata, ali uz ozbiljan rizik po zdravlje.

Problemi sa samopouzdanjem

Posle bolnog iskustva sa anoreksijom, Kristina je zaključila da mora nešto da preduzme da bi podigla svoje samopoštovanje.

kristina rici u seriji- Mrzela sam osećaj nesigurnosti kada je reč o mom izgledu. To je najgori osećaj na svetu. Zato radim mnoge stvari preventivno da se ne bih osećala loše u sopstvenoj koži - objasnila je glumica.

Prevencija se sastoji od niskokalorične ishrane, u čemu je istrajnija od mnogih svojih koleginica.

- Dok neke koleginice odbijaju da odu na dijetu, ja sam stalno na dijeti - rekla je Ričijeva u intervjuu za magazin "Elle".

- Nastojim da jedem raznovrsno i uravnoteženo. Nekada sam volela testeninu, ali sam pre tri godine počela da jedem više povrća, voća i belančevina, a da izbegavam alkoholna pića - priča Kristina.

Pilates u tri poteza

Zdrava i umerena ishrana samo je deo prevencije, dok se drugi deo sastoji od raznih vežbi, što u zatvorenom, što na otvorenom. Kristina je otkrila da radi sklekove i čučnjeve, da diže tegove različitih težina. Takođe, hoda po pokretnoj traci uz oštar ugao od 45 stepeni i pešači uzbrdo. Ali, to nije sve.

- Uveče radim pilates, dok gledam televiziju. Osim kućnih vežbi, moja je učiteljica pilatesa je osmislila i vežbe koje mogu da radim i u svlačionici i u studiju, u pauzama snimanja scena - dodala je. Da bi izdržala stalnu dijetu i vežbanje, redovno se podseća da bez režima mršavljenja ne bi dobro izgledala u bikiniju.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

LAKO I EFIKASNO: Jutarnja banana dijeta

LAKO I EFIKASNO: Jutarnja banana dijeta

Dijeta je nastala sasvim slučajno, metodom pokušaja i neuspeha samog gospodina Vatanabija, koji je, tek nakon ...
Brazilska dijeta

Brazilska dijeta

Brazilska dijeta je jedna od najpopularnijih "brzih" dijeta i omogućava ekspresan gubitak kilograma i ...
Od alavice do mršavice

Od alavice do mršavice

Isprobali ste 678 904 dijete i svaki ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 13°c
min 1°c

Roleri

Bicikl