Postovala: Nataša Ilić
13
Aug
2012

Da li biste probali Gugl dijetu?

Pregledano: 2597 puta

Evokako se hrane oni koji su zaposleni u jednoj od najboljih kompanija na svetu

Poznato je da zaposleni u kompaniji Gugl imaju mnoge povoljnosti i olakšavajuće okolnosti počev od besplatne hrane u menzi, preko mogućnosti korišćenja hemijskog čišćenja, dečjeg vrtića, igranje stonog tenisa i biljara u poslovnoj zgradi do povoljnih masaža.

Sve su to razlozi što se Gugl smatra jednim od najboljih poslodavaca na svetu. Da bi povećao produktivnost, Gugl brine da svim zaposlenima bude prijatno u njihovom radnom okruženju, ali brine i za njihovo zdravlje.

Kompanija Gugl brine da njeni zaposleni budu zdravi, pa je tako u svoju menzu uvrstila zdrave navike u ishrani. Na prvom mestu to su salate, voda i slatkiši koji se pojedu u tri zalogaja

Jednostavnim idejama oni se trude da poboljšaju navike u ishrani njihovih zaposlenih.

Na primer, s obzirom da ljudi imaju naviku da prepune tanjir onom hranom koju ugledaju prvu, Gugl je stavio posude sa salatama odmah na ulasku u menzu.

To znači da i vi prvošto treba da uradite je da u svoj jelovnik uvrstite salate.

Zeleno za dobro, crveno za loše

Zelene oznake na hrani ukazuju da je reč o nisko kaloričnoj hrani sa pozitivnim dejstvom na zdravlje, dok crvene označavaju visoko kaloričnu hranu koja obiluje mastima. U stvarnom životu, čitajte šta piše na ambalaži za sve što kupujete i posebno obraćajte pažnju na masti i šećere.

Osobe koje jedu iz velikog tanjira pojedu veću količinu hrane od osoba koje jedu iz malih tanjira, pa je postavljanje plakata koji ukazuje na tu činjenicu navelo 32 odsto zaposlenih da odaberu manji tanjir. Prema tome, neka vam manji tanjiri na polici stoje bliže.

Voda uz svaki obrok

Količina pojedenih slatkiša u Guglu se smanjila za devet odsto pošto su stavljeni u tamne neprovidne posude.

Upotreba vode je porasla za 47 odsto od kad je smeštena u visini očiju. Samim tim, upotreba gaziranih pića je opala za sedam odsto. Zato, i vama se savetuje da češće uz obrok ili posle njega birate vodu, kao i svaki put kad ste žedne.

Svi slatkiši u Guglu su napravljeni tako da se pojedu u tri zalogaja, što drastično smanjuje unos kalorija. Ako vam se prijede slatko, smažite ga u tri zalogaja.

Zaposlenima su svi obroci besplatni uključujući doručak, ručak i večeru. Dostupno je više od deset vrsta kafe, a jela po kvalitetu mogu da zadovolje i one najzahtevnije. Sve to godišnje košta 72 miliona dolara.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
8
Nasmejano
5
Ljuto
1
Tužno
0
Srećno
5
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Jutarnja banana dijeta

Jutarnja banana dijeta

"Jutarnja banana" dijeta, verovali ili ne, stekla je ogromnu popularnost u Japanu, do ...
UN Dijeta

UN Dijeta

Dijeta traje 90 dana i oslabi se od 18 - 25 kg. Ako je potrebno oslabiti manje, dijeta se ...
Dijeta sa svežim kravljim sirom idealna za tople dane

Dijeta sa svežim kravljim sirom idealna za tople dane

Svaka dijeta kojoj je osnova unos male količine kalorija i hrana koja je jednolična je ...
HP
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 11°c

Roleri

Bicikl