Postovala: Nataša Ilić
10
Sep
2013

Dijeta sa mlekom i pecivom za bolju probavu i lepu kožu

Pregledano: 4600 puta

Manje kilograma, bolja probava i lepša koža

Želite da skinete kilograme, a da se pri tom rešite probavnih smetnji i problema sa kožom? Dijeta sa mlekom i pecivom bi mogla da bude  ono što tražite i šta vam treba. Reč je o dijeti koju je izmislio austrijski nutricionista dr Franc Ksavijer Majarna, sredinom prošlog veka i koju je preporučivao svojim pacijentima u zdravstvenom turizmu. Naime, spomenuta dijeta deluje na način da navikava probavne organe na normalan rad, čisti creva i pri tome se gubi između 200 i 300 grama.

Vrsta mleka

zena pije mleko

Pre nego što se odlučite za ovu dijetu, potrebno je naglasiti da mleko koje treba da pijete za vreme ove dijete treba da je punomasno, a ako je moguće nabavite ga sa sela ili sa pijace. Naime, takvo mleko u sebi sadrži sve potrebne fermente, kalorije, vitamine i minerale potrebne za normalno funkcionisanje organizma. Osim toga, prilikom konzumacije mleka, ono se ne sme piti brzo, nego u sporim gutljajima, jer će upravo njegovo sporo unošenje u organizam pomoći crevima da se oporave i očiste od nečistoća, otrova i svih otpadnih materija.

Vrsta peciva

zena jede pecivo

U ishranu treba dodati zemičke od celih žitarica, ali one se ne smeju konzumirati isti dan kada su pečene, nego treba da se bar 24 sata suše na vazduhu. S druge strane, ne smeju da budu  mnogo tvrde, pa ih nemojte jesti posle drugog ili trećeg dana sušenja na vazduhu. Njihova tvrdoća zavisi od kvaliteta peciva, čim je pecivo duže sveže, znači da je kvalitetnije, ali i da se treba duže sušiti na vazduhu.

Nije ograničeno koliko ćete mleka i zemički pojesti tokom dana, a standardna količina je između četiri i šest zemički i isto toliko šoljica mleka. Takođe, kada je u pitanju način na koji se konzumiraju zemičke, potrebno da ih jedete polako, dugo žvaćući male zalogaje. Žvakati treba toliko dugo dok ukus ne postane slatkast. Posle toga, malim i sporim gutljajima (može i kašičicom), potrebno je popiti mleko. Samo sa tim načinom jela ćete imati korist od svih elemenata ove dijete - gubljenje kilograma i ujednačena probava.

Dužina trajanja dijete

hleb i mleko

Ovu dijetu najbolje je sprovoditi do nedelju dana u kontinuitetu, ali sve zavisi od stanja probavnog sistema i naravno kilogramima koje želite da izgubite. Posle nedelju dana sprovođenja ove dijete, nedelju dana jedite kuvano meso i povrće, voće, cele žitarice, tamnu čokoladu, integralniu pirinač i testeninu, i posle toga ponovo maksimalno nedelju dana održavajte dijetu sa mlekom i pecivom. Prilikom držanja ove dijete, ako mislite da u organizam ne unosite dovoljno vitamina i minerala, preporučujemo uzimanje multivitaminskih tableta.

Čist i zdrav organizam

lepa koza

Sa ovom dijetom, osim što ćete omogućiti vašem probavnom sistemu da se odmori i oporavi, vrlo brzo ćete primetiti da je vaša stolica svetla i da nema jak i nepriajtan miris, nego će biti kao kod beba.

Gubitak kilograma i lepa koža biti će vam samo dodatna nagrada. Naime, izlučivanjem svih štetnih materija iz organizma koža celog tela će u vrlo kratkom periodu doživeti preporod. Površinske bore će nestati, postaće zategnutija, izgledaće mlađe i obnovljeno, bez tragova iscrpljenosti.

Izvor: zena.hr
 

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
3
Ljuto
2
Tužno
2
Srećno
3
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najbolja dijeta za 2014. godinu je...

Najbolja dijeta za 2014. godinu je...

Stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju debljine, dijabetesa i bolesti srca i krvnih sudova ...
Jogurt dijeta prija stomaku

Jogurt dijeta prija stomaku

Vruće je, a vama treba nešto osvežavajuće i okrepljujuće, nešto što vam istovremeno može ...
UN Dijeta

UN Dijeta

Dijeta traje 90 dana i oslabi se od 18 - 25 kg. Ako je potrebno oslabiti manje, dijeta se ...
SAMSUNG
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 14°c

Roleri

Bicikl