Postovala: Nataša Ilić
06
Aug
2013

Dijeta sa svežim kravljim sirom idealna za tople dane

Pregledano: 3394 puta

Nema posebnog spremanja obroka, ni posebnih namirnica koje je teško nabaviti ili mnogo koštaju

Svaka  dijeta kojoj je osnova  unos male količine kalorija i hrana koja je jednolična je nešto što treba izbegavati. Prvenstveno, jer telu ograničavamo uravnotežen unos svih potrebnih namirnica za normalan rad organizma. Ove dijete su prilično popularne, posebno u letnjim mesecima, jer uz takve dijete brzo gubimo neželjene kilograme. svez kravlji sir

Ni jednu od tih dijeta nije preporučljivo držati  duže od pet dana, da se ne bi narušilo zdravlje i funkcionisanje metabolizma, jer u njima se nikada ne dobijaju svi potrebni sastojci.

Jedna od tih "brzinskih" dijeta je dijeta sa svežim kravljim sirom, za koju neki stručnjaci tvrde da je najbolja dijeta među dijetama koje još nazivaju "najveći gubitnici", a pod time se misli na kilograme. Naime, ako je za verovati stručnjacima, dijeta sa svežim kravljim sirom je navodno, dobro hemijski balansirana, pa se zbog toga razlikuje od drugih sličnih dijeta.

Kada pogledamo ovu dijetu sa praktične strane, to je dijeta s namirnicama koje se lako nabavljaju  i najčešće se mogu naći u većini domova. Nema posebnog spremanja obroka, ni specijalnih namirnica koje je teško nabaviti ili spadaju u skuplje.

kravlji sirŠta trebate da znate o siru?

Pre nego što se odlučite na ovu dijetu, evo nekih poznatih činjenica o svežem kravljem siru. Svež kravlji sir bogat je proteinima, a sa druge strane nema velike količine štetnih masnoća. Sadrži sve esencijalne kiseline u pravilnoj količini koje trebaju organizmu. U siru ima i ugljenih hidrata u obliku laktoze koji su vrlo važni za stvaranje energije.

Tu su i velike količine kalcijuma i vitamina D koji je vrlo važan za apsorpciju kalcijuma, zatim vitamini iz B kompleksa. S obzirom na sastav, svež kravlji sir može da zameni mesni obrok.

Kako voditi dijetu?

Kod ove dijete preporučuje se konzumiranje između 1000 i 1200 kalorija na dan, što će većinu koja vodi ovu dijetu držati na tankoj granici između gladi i sitosti. Zanimljivo je pomenuti još jednu namirnicu koja će vas pratiti kroz ovu dijetu, a to je grejpfrut, koji je poznat po svojim svojstvima sagorevanja masnoća, što će dodatno pomoći u skidanju kilograma.

Dijeta se vodi između tri i pet dana, nikako duže. Da se u tim danima ne biste previše zasitili sira, razmislite o njegovom začinjavanju na različite načine. Na primer sa crvenom ljutom ili slatkom mlevenom paprikom, vlašcem, solju, biberom, lukom, belim lukom, i drugim začinskim biljem…

Što se tiče kalorija, u 100 grama svežeg kravljeg sira ima oko 100 kalorija, što će vam olakšati dnevnu računicu količine koju smete da konzumirate.  
Evo kako treba da vam izgleda dnevni meni sledeća tri do pet dana: grejpfrut

Doručak:
1 šolja crne kafe ili čaja, bez šećera
200 g kravljeg sira
1 kriška tost hleba
1 grejpfrut

Ručak:
250 g kravljeg sir
kriška pšeničnog hleba
1 grejpfrut

Večera:
Salata od povrća
250 g svežeg kravljeg sira
1 grejpfrut

Kada završite sa ovom dijetom, sigurno ćete izgubiti kilograme, ali posle nje, ne smete  da se vratite starim navikama, nego da i dalje nastavite sa zdravom balansiranom ishranom, sa što manje masnoća i šećera…

sendvici sa kravljim siromUkoliko se posle ove dijete vratite starim navikama, kilogrami će se brzo vratiti, a možda dobijete i koji kilogram više. Takođe, uz zdravu i uravnoteženu ishranu ne zaboravite i vežbe koje će vam pomoći u sagorevanju masnoća. Sa gubitkom kilograma, ne znači i da gubite višak masnoća, bar ne u meri koju biste želeli.

 

Izvor: zena.hr

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

'Sassy' voda za ravan stomak!

'Sassy' voda za ravan stomak!

"Sassy" voda ključni je sastojak "dijete za ravan stomak" koju je osmislila ...
Jogurt dijeta prija stomaku

Jogurt dijeta prija stomaku

Vruće je, a vama treba nešto osvežavajuće i okrepljujuće, nešto što vam istovremeno može ...
Tablete za mršavljenje - DA ili NE?

Tablete za mršavljenje - DA ili NE?

Tržište je preplavljeno raznoraznim proizvodima koji će nam zasedam dana skinuti 15 kg ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 5°c
min -2°c

Roleri

Bicikl