Postovala: Nataša Ilić
29
Jan
2013

Dijete koje su obeležile 2012. godinu

Pregledano: 4873 puta

Kraj godine je bilo vreme kad su se sumirali rezultati i sastavljale top liste najboljih, najgorih i najistaknutijih stvari u prošloj godini. Ovo su dijete koje su obeležile 2012. svojom kvalitetom, popularnošću ili brojem pretraga na Guglu

DASH dijeta

dash dijeta

DASH dijeta je proglašena najboljom dijetom u 2012. po izboru časopisa "JuEs Njuz" i "Vorld Riporta". Dijeta je dobila ime od početnih slova punog naziva. Pun naziv dijete je Dietary Approaches to Stop Hypertension (načini u ishrani za sprečavanje visokog pritiska). Kombinacija belančevina, voća, povrća i žitarica koja je preporučena u ovoj dijeti oduševila je žiri od 22 lekara i psihologa. Iako je njen pravi cilj snižavanje pritiska, ima i vrlo visoku prehrambenu vrednost i nudi najbolju kombinaciju hranljivih sastojaka od svih modernih dijeta. Na primer, sadrži mnogo vitamina B 12 i kalijuma, sastojaka kojih nema u mnogim dijetama. Takođe, u njoj se konzumira malo soli, ne više od 1,5 grama za starije od 51 godine.

PINK dijeta

smutiji

PINK nema veze sa pevačicom ili panterom, nego je akronim za Power, Intensity, Nutrition i Cardio, pisano sa K (snaga, intenzitet, hranjive materije i kardio). To je način života više nego dijeta, a sastoji se od zdrave ishrane i mnogo vežbi za kardiovaskularni sistem. Obroci i vežbe su međusobno prilagođeni i usklađeni, tako da proizvode najbolje moguće rezultate. U sklopu PINK dijete, doručak se sastoji od nekoliko vrsta smutija namenjenih sagorevanju masnoća, a ručak i večera uključuju zdrave belančevine poput ćuretine, piletine, ribe i sveže i niskokalorično voće i povrće.

Dijeta sa sokovima

dijeta sa sokovima

Ova dijeta se zasniva na konzumiranju sokova od svežeg voća i povrća. Iako vrlo popularna, ova dijeta nije najbolji pristup dugoročnom skidanju kilograma. Takođe, malo je dokaza da se ovom dijetom odstranjuje išta više od vode iz organizma. Stručnjaci priznaju da dijeta sa sokovima pomaže čišćenju organizma, ali tvrde da su njeni učinci u pogledu mršavljenja kratkotrajni. Ovu dijetu možete primenjivati nekoliko dana ako želite da postignete određenu težinu za neki poseban dan.

Tablete za skidanje kilograma NV

pilula NV

Dve najpoznatije zvezde koje koriste ove tablete za skidanje kilograma su Holi Medison i Karmen Elektra. Tablete sadrže ekstrakt hoodiae gordonii, biljke slične kaktusu koja smanjuje apetit i ekstrakt zelenog čaja, poznat po ubrzavanju metabolizma. Holi tvrdi da je skinula konfekcijski broj posle samo nedelju dana uzimanja ovih tableta, ali je malo verovatno da se to desilo samo od tableta sa dva spomenuta ekstrakta. Sigurni smo da su tu prste umešali zdrava hrana i vežbanje.

Ketonska dijeta na bazi malina

ketonska dijeta na bazi malina

Doktor Oz je tvrdnjom da je ovo čudesan tretman za sagorevanje masnoća lansirao ovu dijetu u orbitu svetske popularnosti. Istraživanje sprovedeno na miševima je pokazalo da ketoni iz malina podižu nivo nekih hormona, što pomaže sagorevanju masnoća. Još se ne zna hoće li isti učinak biti zabeležen i kod ljudi. Preporučena dnevna doza je 100 miligrama ketona iz malina, međutim treba imati na umu da je za tu sitnu dozu potrebno oko 41 kilogram malina. Osim toga, ova dijeta je i skupa.

Dijeta TLC

tlc dijeta

TLC je skraćenica za Therapeutic Lifestyle Changes (terapeutska promena načina života), a označava dijetu čiji je cilj snižavanje holesterola. Ova dijeta je zauzela drugo mesto po izboru časopisa "JuEs Njuz" i "Vorld Riporta". Jedna od njenih prednosti je niska količina soli i zasićenih masnoća, što je povoljno za srce. Uglavnom, sledbenice ove dijete moraju da izbegavaju masno meso, punomasne mlečne proizvode i prženu hranu, pa umesto toga treba da jedu mnogo vlaknaste hrane. Neki analitičari tvrde da je teško pridržavati se ove dijete, jer je za nju potrebno da se čitaju i razumeju etikete na namirnicama.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Indžajn 2 dijeta za one koji mogu bez mesa

Indžajn 2 dijeta za one koji mogu bez mesa

Neobičan naziv Indžajn 2, što u prevodu znači ...
20 najboljih namirnica za mršavljenje (1.deo)

20 najboljih namirnica za mršavljenje (1.deo)

1. Bademi: Šaka badema idealno je rešenje za iznenadne napade gladi ili ...
Paklena dijeta Mile Kunis

Paklena dijeta Mile Kunis

Američko-ukrajinska glumica Mila Kunis proglašavana je, prema nekim časopisima, ...
KINA
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -3°c

Roleri

Bicikl