Postovala: Milica Zorić
13
Apr
2011

Tablete za mršavljenje - DA ili NE?

Pregledano: 7312 puta

da li je i koliko zdravo i efikasno korišćenje tableta za mršavljenje

Tržište je preplavljeno raznoraznim proizvodima koji će nam za sedam dana skinuti 15 kg ili promeniti 4 konfekcijska broja dok spavamo. I sve to uz standardno klopanje slatkiša i čizburgera? Teško. Van fotošopa i više od teškog. Nemoguće.

 


Prvo, postoji velika razlika između tableta od kojih mršavite i onih koje su pomoć pri mršavljenju. Te prve ne postoje. Da je neko izmislio magičnu pilulicu od koje ćete bez i mrve truda postati foto model verovatno bi do sada već dobio Nobelovu nagradu i na Forbsovoj listi najbogatijih uveliko prešišao vodećeg  Karlosa Helu (da, da, postoji neko ko ima 500 miliona više od Bil Gejtsa).

 


Znači, rezultate od samog gutanja tableta ne očekujte. Naravno, postoje preparati koji su diuretici i blagi laksativi od kojih ćete češće ići u toalet i zaista se osećati lakše, ali to nije mršavljenje. Kada mršavite znači da topite suvišne masti pri tom zadržavajući mišiće. Jer, možda vam se dešavalo da uz neku od suludih (dnevno jedeš jednu jabuku)  dijeta primetite odlične rezultate za kratko vreme. Pantalone vam postaju velike, ali slika u ogledalu se ne popravlja. Mekani ste, mlitavi i sa izraženim brdašcima (nije u pitanju celulit, već masne naslage). To se dešava zato što pri uskraćivanja organizmu obaveznog minimalnog  broja kalorija prvo se razgradjuje mišić. Mast koja nas muči ostaje.

 


Ne treba ni da pominjem sve one nuspojave koje su izazivali neki od preparata zabranjenim ili jako štetnim sastavom. Ne igrajte se sa svojim zdravljem. Ljudi ne prezaju od toga da vas unište samo zarad sopstvene zarade. Šta mislite zašto ih ima toliko različitih na tržištu – baš zato jer je tu zarada.

 


Uglavnom se u svim preparatima za mršavljenje nalaze manje-više isti sastojci koji će vam malo ubrzati metabolizam zbog čega ćete i pomisliti da deluju. Nijedne tablete nemaju efekta ukoliko ne redukujete isrhanu, izbacite slatko, masno, gazirano, i ne vežbate. Odmah pomišljate „Pa onda mi ni ne trebaju tablete!“ – upravo tako!

 


Međutim, ima jedne, koje, ne da vam trebaju nego su i više nego preporučljive u takvim situacijama i pokazale su odlične efekte. U stvari ključ je u njihovom glavnom sastojku - L-Karnitinu! To je jedina naučno dokazana aminokiselina koja topi masti pretvarajući ih u energiju. Ali, uz obavezno vežbanje (trčanje, brzi hod, bicikla...). Pri podizanju temperature tela L-Karnitin se aktivira i topi masne naslage dajući nam pritom više energije za nastavak aktivnosti. Tako da, ne samo što ćete primetiti da iste ili čak duže relacije pretrčite uz mnogo manje zamora, nego ćete biti svedoci kako se vaša figura iz dana u dan reoblikuje. Jer, kada dijetu potpomognete L-Karnitinom, posle izgubljenih  3-4 kilograma izgledaćete kao da ste skinuli 8 kg. On „gađa“ samo masti i samim tim vaše telo dobija oblik baš kakav želite, koža postaje zategnuta i sjajna, a rezultati svakim danom sve bolji.

 


Znači, raznorazne (marketinški preterano eksponirane) tabletice NE, NIKAKO ali zato topljače masti na bazi L-Karnitina DA, OBAVEZNO. Krenite da se hranite zdravo, odvojite vreme za vežbanje i pravac u prodavnice sportskih suplemenata po neki visoko koncetrovani L-Karnitin preparat (ne ispod 1000mg po serviranju). Pa se vidimo na Adi...

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
4
Ljuto
3
Tužno
3
Srećno
2
Bolje
5
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Dijeta za gojenje

Dijeta za gojenje

Uzroci manjka kilograma mogu da imaju svoje korene u nekom već postojećem, ali ne nužno i dijagnostikovanom ...
Očistite organizam od slavlja: Detoksikacijske dijete

Očistite organizam od slavlja: Detoksikacijske dijete

Posle prazničnog uživanja u gurmanlucima najčešće razmišljamo kako da što lakše i brže ...
Za deset dana pet kilograma manje? Moguće je!

Za deset dana pet kilograma manje? Moguće je!

Upravo ste pozvani na svečanost: večeru, svadbu ili neki drugi događaj i treba da stanete u skupu haljinu koju ste ...
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Bicikl

Roleri