Postovala: Ona portal
23
Nov
2010

Visoko proteinska dijeta

Pregledano: 16536 puta

Visoko-proteinska ishrana podrazumeva hranu koja sadrži malu količinu slatkiša i ugljenih hidrata, naročito krompir, hleb i testeninu. Ova dijeta se fokusira pre svega na visoko proteinskoj i visoko masnoj hrani, kao što je meso, piletina, jaja, sir, orasi i pasulj. Telo koristi masti i ugljene hidrate za energiju. Opšta ideja o visoko-proteinskoj dijeti je da kada se potroši limit ugljenih hidrata koje telo uzima, onda se troše uskladištene masti za energiju. 

Plan ishrane

Visoko-proteinska ishrana vam daje oko 100 grama proteina dnevno. Tipičan dan na visoko proteinskoj hrani će biti: za doručak - dva jajeta, kobasica ili malo slanine, dve kriške pšeničnog tosta, 1 / 2 grejpfruta, 1 / 2 šoljice obranog mleka ili mleko niske masnoće. Ručak se sastoji od piletine, dve kriške hleba od pšeničnog brašna i 1 / 2 šoljice povrća i večera će uključivati meso, ribu ili piletinu i 1 šolju šargarepe ili drugog povrća. Grickalice za dan mogu biti kikiriki buter sa celerom ili orasi.

 

Prednosti

Visoko-proteinske dijete su lakše za držanje, jer zahvaljujući proteinima osećaj sitosti traje duže, tako, da je manje verovatno da ćete prekršiti pravila dijete. „Varanje" je jedan od najčešćih propusta u držanju dijete. Mnoga visoko-proteinska hrana, kao što su hamburgeri, ili odrezak, može da se jede bez krivice. Ostale namirnice koje mogu da se jedu su one namirnice sa malo ugljenih hidrata, kao što su salate i drugo zelje.

 

Popularne visokoproteinske dijete

Najpopularnije dijete koji su visoke proteinske su Atkins i Zona dijeta. Atkins dijeta će vas naučiti kako da se hranite pravilno i kako da vaše telo od mašine za sagorevanje ugljenih hidrata pretvorite u mašinu za sagorevanje masti. Na Atkins sajtu tvrde da ćete izgubiti do 15 kg već prve 2 nedelje . Ova dijeta ne promoviše brzo mršavljenje, ali dobar deo težine izgubljen u prvih nekoliko nedelja će biti voda. Pre nego što krenete sa svojim planom ishrane, trebalo bi prethodno da tražite savet od svog lekara .

 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
3
Ljuto
2
Tužno
6
Srećno
5
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

20 najboljih namirnica za mršavljenje (1.deo)

20 najboljih namirnica za mršavljenje (1.deo)

1. Bademi: Šaka badema idealno je rešenje za iznenadne napade gladi ili ...
Probajte dijetu za jesen i zimu!

Probajte dijetu za jesen i zimu!

Nutiricionisti kažu da se može smršati uz bilo koju namirnicu ako ste u stanju da ...
Herbalife dijeta za mršavljenje

Herbalife dijeta za mršavljenje

Za sprovodjenje ove dijete biće vam potrebni proizvodi kompanije Herbalife.Proizvođač tvrdi da su njihovi ...
NOKIA
1483,oo
prava cena : 1779.6,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 14°c
min 11°c

Bicikl

Roleri