Postovala: Ona portal
23
Nov
2010

Visoko proteinska dijeta

Pregledano: 16411 puta

Visoko-proteinska ishrana podrazumeva hranu koja sadrži malu količinu slatkiša i ugljenih hidrata, naročito krompir, hleb i testeninu. Ova dijeta se fokusira pre svega na visoko proteinskoj i visoko masnoj hrani, kao što je meso, piletina, jaja, sir, orasi i pasulj. Telo koristi masti i ugljene hidrate za energiju. Opšta ideja o visoko-proteinskoj dijeti je da kada se potroši limit ugljenih hidrata koje telo uzima, onda se troše uskladištene masti za energiju.



 

Plan ishrane

Visoko-proteinska ishrana vam daje oko 100 grama proteina dnevno. Tipičan dan na visoko proteinskoj hrani će biti: za doručak - dva jajeta, kobasica ili malo slanine, dve kriške pšeničnog tosta, 1 / 2 grejpfruta, 1 / 2 šoljice obranog mleka ili mleko niske masnoće. Ručak se sastoji od piletine, dve kriške hleba od pšeničnog brašna i 1 / 2 šoljice povrća i večera će uključivati meso, ribu ili piletinu i 1 šolju šargarepe ili drugog povrća. Grickalice za dan mogu biti kikiriki buter sa celerom ili orasi.

 

Prednosti

Visoko-proteinske dijete su lakše za držanje, jer zahvaljujući proteinima osećaj sitosti traje duže, tako, da je manje verovatno da ćete prekršiti pravila dijete. „Varanje" je jedan od najčešćih propusta u držanju dijete. Mnoga visoko-proteinska hrana, kao što su hamburgeri, ili odrezak, može da se jede bez krivice. Ostale namirnice koje mogu da se jedu su one namirnice sa malo ugljenih hidrata, kao što su salate i drugo zelje.

 

Popularne visokoproteinske dijete

Najpopularnije dijete koji su visoke proteinske su Atkins i Zona dijeta. Atkins dijeta će vas naučiti kako da se hranite pravilno i kako da vaše telo od mašine za sagorevanje ugljenih hidrata pretvorite u mašinu za sagorevanje masti. Na Atkins sajtu tvrde da ćete izgubiti do 15 kg već prve 2 nedelje . Ova dijeta ne promoviše brzo mršavljenje, ali dobar deo težine izgubljen u prvih nekoliko nedelja će biti voda. Pre nego što krenete sa svojim planom ishrane, trebalo bi prethodno da tražite savet od svog lekara .

 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
3
Ljuto
2
Tužno
6
Srećno
5
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Dijeta sa jajima

Dijeta sa jajima

Najnovija i izuzetno popularna dijeta za koju sam danas čula je Dijeta sa ...
Kako da izgubite 10kg mesečno

Kako da izgubite 10kg mesečno

Gubitak 10 kilograma znači da treba da potrošite 35.000 kalorija više nego što konzumirate. Brzi ...
Paklena dijeta Mile Kunis

Paklena dijeta Mile Kunis

Američko-ukrajinska glumica Mila Kunis proglašavana je, prema nekim časopisima, ...
NOKIA
1483,oo
prava cena : 1779.6,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 35°c
min 17°c

Bicikl

Roleri