Postovala: OnaPortal
19
Jun
2012

Sasvim neobična alga- Spirulina Maxima

Pregledano: 7977 puta

Pripada grupi od oko 30 000 najprimitivnijih modrozelenih algi, ali ovu ipak nešto izdvaja od drugih.

Brzina kao stil života- lepo zvuči, mada je reč o eufemizmu iza kojeg se krije istina da trka za profitom (ili pukom zaradom) preti da zagospodari i slobodnim vremenom. Čak i onim delom slobodnog vremena koji se posvećuje ishrani. Brza hrana kao prateća pojava brzog života zapretila je da uzdigne bolesti sistema za varenje na pogubno prvo mesto neprijateljstva čovečanstva. Priča o zdravoj ishrani je nastala onda kada su ljudi postali svesni da jedu đubre. Prava zdrava ishrana može da bude jedino plod dokolice, a ona je izuzetna privilegija najimućnijih. Nauka se tada bacila u potragu za surogatima, veštačkim sintetičkim zamenama za ono što brza hrana uskraćuje. To bi verovatno trajalo još godinama da nije došlo do jednog značajnog otkrića. Pronađena je alga koja već milionima godina nastanjuje slana jezera Meksika: Spirulina Maxima. Bila je to puka slučajnost, jer je Spirulina Maxima jedna od oko 30 000 najprimitivnijih, modrozelenih algi. Pošto nauka godinama traži nove resurse koji će obezbediti hranu čovečanstvu, oni su se okrenuli svetskim morima i okeanima.

Japan je odavno u redovnu ishranu uveo alge. Kada je otkrivena Spirulina Maxima, otkrivene su i neverovatne činjenice: 60% njenog sastava čine lako svarljivi proteini, sadrži najviše beta karotena, gamalinolne kiseline, komplekse vitamina B, hlorofile, enzime, minerale... Spirulina je tada spakovana u pastilu, u tabletu koja bi trebalo da zameni i zadovolji potrebe za namirnicama kojih nema u ishrani danas. Dalja ispitivanja su pokazala da alga ima još neka svojstva: daje energiju sportistima, skraćuje vreme ozdravljenja u širokom spektru različitih bolesti, oporavlja ljude koji imaju teškoće sa varenjem, smanjuje apetit i omogućava pravilnu ishranu.

Spirulina Maxima sadrži i aminokiseline Fanilalanin, a ona deluje na moždani centar zadužen za osećaj gladi. Konkretno, deluje tako što smanjuje osećaj gladi, pa se može koristiti i pri dijetama.

Mnogo onih koji su Spirulinu koristili zbog zdravstvenih problema različitih vrsta potvrdilo je da im ona ne samo poboljšava zdravstveno stanje, nego i raspoloženje. Oni koji su upoznali sve blagodeti koje mala tamna pastila nosi u sebi, prezadovoljni su i nemaju nameru da je se liše. Kažu da Spirulina nije zamena za dobro zdravlje, ona je sama po sebi- dobro zdravlje i dobar život!

OnaPortal

Pravi ženski portal. Ljubav, Moda, Lepota, Sex, Kuhinja, Saveti, Poznati.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Homeopatski preparati za najmlađe na domaćem tržištu

Homeopatski preparati za najmlađe na domaćem tržištu

Homeopatski preparati za najmlađe konačno su se poajvili na srpskom tržištu. Linija proizvoda ...
Smirite želudac

Smirite želudac

Stomačni problemi mogu nastati iz mnogo razloga i pre nego što problem ...
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 18°c

Roleri

Bicikl