Postovala: Senka Ivetić
04
Dec
2012

Vežbe za lepu i zategnutu guzu

Pregledano: 14254 puta

Leto nam je daleko, ali sada je pravi trenutak da počnete sa zatezanjem i oblikovanjem zadnjice.

Iskorak u stranu


Ova vežba će izolovati mišiće na spoljnom delu bokova, zadnjice i unutrašnje strane butina.
Stanite raširenih nogu, šire od ivice ramena i spustite se u čučanj oslanjajući se na levu nogu, dok desnu ispružite u stranu. Prsti levog stopala ne bi smelo da pređu zamišljenu granicu kolena. Lagano se nagnite napred da biste mogli da izvedete vežbu i održavate ravnotežu, a ruke ispružite ispred sebe.
Uradite tri serije od po 16-20 ponavljanja sa svakom nogom.

Mrtvo dizanje


Mrtvo dizanje predstavlja jednu od najboljih vežbi za izgradnju mišića nogu i donjeg dela leđa. Ova vežba aktivira kvadricepse, mišiće zadnje lože, trbušne i trapezoidne mišiće.
Stanite uspravno sa stopalima razmaknutim u ravni sa ramenima, a u ruke uzmite tegove. Držite ih uz telo, savijte se u kolenima i polako spuštajte tegove prema podu. Stisnite mišiće zadnje lože i gluteusa dok ispravljate noge i vraćate se u početni položaj. Ne naginjite se prema napred i ne mrdajte nogama tokom vežbe.
Vežbu izvedite 15 puta.

vezbe za guzu

 Magareći udarac 


Oslonite se na kolena i laktove koji su razmaknuti u širini ramena. Jednu nogu savijte u kolenu tako da ona napravi ugao od 90 stepeni između natkolenice i potkolnice, pa je podižite uvis sa stisnutim mišićima zadnjice. Spustite nogu, ali nemojte da dodirnete tlo.
Uradite serije od po 20 ponavljanja, a za vreme poslednjeg ponavljanja zadržite nogu desetak sekundi u gornjoj poziciji.

Čučnjevi


Stani uspravno sa ispruženim rukama ispred tebe, a zatim, držeći leđa ravno, pravi čučanj kao da ćeš sesti na stolicu iza sebe. Stani kad ti butine budu u ravni s tlom, a kolena trebaju da budu savijena na 90 stepeni. Čučnjevi su dobri i za butine koje gube na masnoći, a dobijaju na mišićima. Moj predlog je da posle čučnjeva, staneš uspravno, a potom, zatežući zadnjicu, pomeraj nogu u nazad koliko god možeš. Sutradan možeš da očekuješ i upalu mišića. A kako se ona leči? Dodatnim vežbanjem.

vezbe za guzu

Uspon uzbrdo

Jedan od najboljih i najefikasnijih načina za izgradnju lepe guze, ali i čitavoga donjega dela tela jeste penjanje ili trčanje uzbrdo. Nagib pruža odličan otpor vašem nastojanju da se popnete i tako odlično oblikuje zadnjicu, čineći je čvrstom i privlačnom.

Stepenice

 Baš kao penjanje uzbrdo, i penjanje uz stepenište odlična je vežba za zadnjicu i bedra. Zaboravite zato na lift pa se strpljivo upustite u koštac sa svakodnevnim pešačenjem do stana ili kancelarije.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
4
Ljuto
3
Tužno
2
Srećno
7
Bolje
5
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Vežbe za mršavljenje na pokretnoj traci

Vežbe za mršavljenje na pokretnoj traci

Kad su u pitanju sprave za vežbanje i mršavljenje mnogi stručnjaci kažu-ništa bolje od pokretne trake za ...
Saznajte zašto je vožnja biciklom najbolja rekreacija

Saznajte zašto je vožnja biciklom najbolja rekreacija

Ako puno radite i imate brojne obaveze koje vam ne ostavljaju previše vremena za fizičku aktivnost i vežbanje, ...
HP
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -4°c

Bicikl

Roleri