Postovala: Senka Ivetić
31
Jan
2013

Boks je rešenje za suvišne kilograme!

Pregledano: 7736 puta

Boks je jedan od najboljih načina za pravi fitnes. Težak je, zahtevan i surov sport, ali i neizmerno zabavan.

Boks je postao jedan od najpopularnijih fitnes treninga na svetu, što nije čudno jer je izuzetno efikasan i zabavan. Dakle, ako želite pravi fitnes i brzo skidanje kilograma, pročitajte ovaj članak i otkrijte sve prednosti boksa.

Fitnes koji je za korak ispred!

Boks je jedan od najboljih načina za pravi fitnes. Težak je, zahtevan i surov sport, ali i neizmerno zabavan. Tokom treninga ovog tipa ćete maksimalno raditi na svakom pojedinačnom mišiću svog tela i sigruno osetiti umor, ali ipak - budite uporni.

Nakon jedne do dve nedelje treninga ćete primetiti iznenađujuće fizičke promene na sebi. Čak i ako ste mršavi - Vaši mišići će biti jači i zategnutiji. Dakle, ako želite da promenite stare i dosadne fitnes treninge, boks je pravo rešenje za vas, pa slobodno koristite sve njegove prednosti.

Boks je ranije bio rezervisan isključivo za muškarce, ali danas je situacija ipak drugačija. Poznavanje prednosti ringa širom sveta – učinilo je da ovaj sport rado pohađaju i žene. Bilo da ste muškarac ili žena - ako želite da trenirate boks, ali niste sasvim sigurni, posetite neko od mesta na kojima se trenira boks, malo posmatrajte i uverite se da li je on prava stvar za vas.

box

Boks mršavljenje

Definitivno jedan od glavnih razloga za treniranje ovog uzbudljivog sporta je ubrzano topljenje masnoće. Boks je sport za celo telo, jer predstavlja kombinacijiu kardiovaskularnih treninga i treninga snage. Osim toga, primetićete brzo mršavljenje, a vaši mišići će vrlo brzo postati zategnutiji i puno jači.

Boks je i sport visokog intenziteta vežbanja, on ubrzava metabolizam i puls, a takav efekat traje i dugo nakon treninga. To praktično znači manju apsorpciju kalorija i masti tokom dana, što je izuzetno važno za prevenciju prekomerne telesne težine.

Za uspešnu obuku bez povreda, potrebno vam je sledeće:

  1. Dobar par rukavica za boks;
  2. Vreća
  3. Postava za zglobove na rukama

box

Od velike je važnosti da se pre početka treninga kosultujete sa nekim ili – ukoliko se radi o kućnoj spravi – pažljivo pročitate uputstvo.

Morate naučiti kako pravilno udariti vreću za vežbanje, jer inače može doći do povreda. No, ako znate osnovne tehnike boksa – priuštite sebi neku od sprava za boks i vežbajte slobodno u svom domu. Nikad ne skidajte rukavice. One služi da oblože čvrsto prste, ruke i zglobove. Zglobovi na prstima su čvrsto su vezani i prošiveni, čime se izbegavaju povrede.

Skidanje kilograma kroz boks trening

Tipičan trening usmeren na skidanje kilograma bi trebalo da traje oko 25-35 minuta. Počnite lakim zagrevanjem i istezanjem, a zatim pređite na sam trening sa vrećom za boks.

Ideja je pogoditi što više i jače, koristeći različite pokrete za tri minute kod muškaraca, odnosno 2 minuta kod žena. Ovo je kopija boks meča gde runda za muškarce traje tri minuta, a za žene dva. Nakon svakog kruga odmorite, ali ne više od 30 sekundi i počnite ispočetka. Ponovite nekoliko rundi tokom treninga.

Ako ne možete da izdržite ovakvo vežbanje 25 minuta (što nije ništa čudno, jer ovo trajanje treninga zahteva izuzetno dobru fizičku kondiciju), ne preterujte! Izdržite koliko možete, a nakon toga lagano preskačite konopac (vijaču). Na taj način mišići ostaju zagrejani i zadržavate povišen puls.

Mnoge poznate ličnosti navele su upravo boks kao najefikasniji trening koji im omogićava da održe svoje telo u formi. Neko od njih su Dženifer Lopez, Loren Kontad, Keli Klarkson, Gven Stefani I Viktorijini anđeli Adriana Lima i Marisa Miler. Pa što onda ne bismo i mi?

box

box

Izvor: Top-shop.rs

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Gluteus- vežbom do savršenstva!

Gluteus- vežbom do savršenstva!

Vežbanje je najdelotvornije sredstvo u borbi protiv opuštene i neprivlačne zadnjice. Ukoliko ...
Saznajte zašto je vožnja biciklom najbolja rekreacija

Saznajte zašto je vožnja biciklom najbolja rekreacija

Ako puno radite i imate brojne obaveze koje vam ne ostavljaju previše vremena za fizičku aktivnost i vežbanje, ...
HP
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 15°c

Bicikl

Roleri