Postovala: Senka Ivetić
20
Jul
2013

Hulahop za struk koji ostavlja bez daha

Pregledano: 9443 puta

Želite li se ovoga leta dobro zabaviti i pri tome izgubiti neželjene centimetre u predelu trbuha i struka – razmislite o igranju hulahopa. Seća li se iko još ovog plastičnog obruča koji se vrti pomoću pokreta tela?

Ako se sećate, odlično, a ako se ne sećate, bez brige, brzo ćete se prisetiti. Nedavno je, naime, Kelly Osbourne na svom profilu na Twitteru napisala kako je za samo pet minuta vrtenja hulahopa ujutro i uveče u roku nekoliko nedelja izgubila čak pet centimetara u struku. Uz ovo, i supruga američkog predsednika Obame, Michelle Obama, nedavno je popularizovala igranje hulahopa sa svojom ćerkicom, a i slavna pevačica Beyonce rekla je kako je stesala stomak nakon porođaja upravo pomoću hulahopa.

Igranje hulahupom smanjuje kalorije i zateže mišiće. U prošlosti je bio jedna od omiljenih dečijih igračaka, a danas se sve češće viđa po fitness centrima na zapadu. Igranje hulahopom nastalo je još u staroj Grčkoj, a zanimljivo je da i one nije bio samo dječija igračka već su ga koristile žene kako mi smršavile. Naziv hulahop je dobio kasnije, a potekao je od  tradicionalnog havajskog plesa hula u kojem se rade pokreti karakteristični za vrtenje hulahopa.
hulahop

Kada vežbate ili igrate hulahop, zapravo vežbate sve mišiće tela. Kružno gibanje utiče na mišiće bedara, karlice, kukova, stomaka, leđa pa čak i ruku jer se rukama na neki način održava ravnoteža. Osim što dokazano skida centimetre u struku i na stomaku, hulahup takođe poboljšava kondiciju, učvršćuje telo te ćete se zasigurno osećati bolje nakon vežbanja pomoću njega.

Kakav hulahop je najbolji?

Hulahop je lako nabaviti, može se kupiti u prodavnicama s igračkama, a često ga ima i u običnim trgovinama sa mešovitom robom. Ovde se obično radi o laganim, plastičnim velikim prstenovima. Što je prsten širi, to će vam trebati sporiji pokreti da ga održite, dok će za manji prsten trebati dinamičniji i brži pokreti.

Za jače gubljenje kilograma bolji su metalni prstenovi jer je potrebno uložiti više energije kako bismo ga zadržali na telu, kako ne bi pao. Dakle, možda je dobra ideja započeti s laganijom, jeftinijom verzijom, a kada nju svladate, možete razmišljati o kupovini metalnog hulahopa.

hulahop

Hulahop tehnike

Za stomak i struk – razmaknite noge kojih petnaest centimetara, lagano se podignite na prste i u tom položaju vrtite hulahup oko stomaka i struka. U početku probajte po pet minuta ujutro i pet uveče, a ako izdržite pola sata odmah ćete osetiti kako su vam se zategnuli mišići na stomaku.

Za čvrste grudihulahop dignite visoko, neka bude ispod pazuha i vrtite ga u toj poziciji. Ovim se učvršćuju mišići ispod pazuha čime se podižu grudi.

Za čvrstu guzuhulahop vrtite na bokovima i to što je brže moguće. Ovo učvršćuje i podiže guzu.

Za čvrste nogehulahop vrtite u struku, ali tako da noge savijete u kolenima koliko god možete, dakle u nekom polučučećem stavu.

Za čvrsta leđa – raširite noge kojih petnaestak centimetara i vrtite hulahop u struku, ali tako da struk malo nagnete prema napred.
hulahop
Znajte da se sve u početku može činiti teško, ali nemojte odustajati. Kada jednom uđete u štos, sve će biti 'piece of cake'. Takođe, naučite se pravilno držati, dakle uvucite stomak i guzu, a ramena potisnite prema dole kako ne bi došlo do povreda. Srećno!

Izvor: teen385.com

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
9
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najsigurniji način do ravnog stomaka

Najsigurniji način do ravnog stomaka

Trčanje, zumba, salsa, tae bo, ...
Vežbe na rolerima

Vežbe na rolerima

Vožnja rolera je aktivnost sa kojom se mogu izgubiti suvišni kilogrami, ...
Samo jedna vežba do savršene guze

Samo jedna vežba do savršene guze

Savršeno zaobljena, podignuta, zategnuta guza koja više nalikuje na neko sočno voće nego ...
SAMSUNG
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -3°c
min -8°c

Bicikl

Roleri