17
Aug
2011

Kako istrajati u vežbanju?

Pregledano: 5620 puta

Koje osobine nam pomažu da istrajemo u vežbanju?

Jedno istraživanje pokazuje da čak skoro 50% početnika u vežbanju odustane nakon šest meseci treniranja. Poznato je da će nam što smo manje u formi trebati više vremena da postignemo željene rezultate, odnosno lepo, zategnuto telo, pa nas sama pomisao na to koliko ćemo vremena morati da provedemo vežbajući obeshrabruje. Da bismo postigli to što smo naumili, moramo razviti određene osobine koje će nas držati na pravom putu, bez odustajanja! Koje su to osobine?

 

SAMOPOUZDANJE. „Ja to hoću, ja to mogu!“ je zlatno pravilo. Ako ubediš sebe da ti to stvarno hoćeš i možeš, niko i ništa neće moći da te spreči da dostigneš svoj cilj. Treba imati jako samopouzdanje i volju. Svaki put kada ti je teško ponavljaj sebi da ćeš uspeti i svaki put nateraj sebe da prevaziđeš prepreke. Budi koncentrisana na svoj cilj.

 

kako istrajati u vezbanjuŠTO SE MORA NIJE TEŠKO. Naravno da je lakše sedeti ispred televizora, jesti i ne mrdati ni malim prstom, ali to te, i sama dobro znaš, neće dovesti do dobre forme. Ako želiš nešto da postigneš, moraš se pomiriti sa činjenicom da će u nekim momentima biti teško, ali ne smeš odustajati. Ova osobina: odrađivanje i neprijatnog posla zarad cilja je veoma bitna. Da bi sebi olakšala, nađi načina da ulepšaš vežbanje. Kupi lepu opremu, izaberi omiljenu muziku koja će ti svaki put podići raspoloženje, nagrađuj sebe posle uspešnog vežbanja sa nekim sitnicama (ne hranom!).

 

KORAK PO KORAK. Treba umeti isplanirati svaki korak vežbanja, a u tome će ti pomoći stručnjaci. Svaki uspešan korak će ti podići samopouzdanje. U svakom trenutku treba da budeš svesna svake stepenice koju si prevazišla ka cilju. To će ti pomoći da gledaš sebe kao uspešnu i vrednu osobu, što će te činiti srećnom i motivisanijom.

 

PODRŠKA. Još nešto što će ti pomoći je sposobnost da priznaš da ti je potrebna podrška. Nemoj se ustručavati da zamoliš nekog od prijatelja ili porodice da budu tu za tebe kada ti vežbanje postane naporno. Zamoli ih da ti ne dozvole da odustaneš kada ti bude najteže tako što će te podsećati na to koliko si do tada uspela i koliko ti sve to zapravo želiš. Nije sramota potražiti pomoć.

 

Najvažnije je da veruješ u sebe i da u svakom trenutku znaš koliko i zašto želiš da dostigneš svoj cilj. Samopouzdanje će ti najviše pomoći da istraješ na putu do uspeha.

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
2
Ljuto
4
Tužno
4
Srećno
4
Bolje
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Gluteus- vežbom do savršenstva!

Gluteus- vežbom do savršenstva!

Vežbanje je najdelotvornije sredstvo u borbi protiv opuštene i neprivlačne zadnjice. Ukoliko ...
Kako istrajati u vežbanju?

Kako istrajati u vežbanju?

Jedno istraživanje pokazuje da čak skoro 50% početnika u vežbanju odustane nakon ...
Kegelove vežbe

Kegelove vežbe

Nije retkost da se do nekih otkrića dođe sasvim slučajno ili da se nešto zamisli sa nekom određenom svrhom - a ...
COOLERMASTER
950,oo
prava cena : 1140,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 12°c

Bicikl

Roleri