17
Aug
2011

Kako istrajati u vežbanju?

Pregledano: 5343 puta

Koje osobine nam pomažu da istrajemo u vežbanju?

Jedno istraživanje pokazuje da čak skoro 50% početnika u vežbanju odustane nakon šest meseci treniranja. Poznato je da će nam što smo manje u formi trebati više vremena da postignemo željene rezultate, odnosno lepo, zategnuto telo, pa nas sama pomisao na to koliko ćemo vremena morati da provedemo vežbajući obeshrabruje. Da bismo postigli to što smo naumili, moramo razviti određene osobine koje će nas držati na pravom putu, bez odustajanja! Koje su to osobine?

 

SAMOPOUZDANJE. „Ja to hoću, ja to mogu!“ je zlatno pravilo. Ako ubediš sebe da ti to stvarno hoćeš i možeš, niko i ništa neće moći da te spreči da dostigneš svoj cilj. Treba imati jako samopouzdanje i volju. Svaki put kada ti je teško ponavljaj sebi da ćeš uspeti i svaki put nateraj sebe da prevaziđeš prepreke. Budi koncentrisana na svoj cilj.

 

kako istrajati u vezbanjuŠTO SE MORA NIJE TEŠKO. Naravno da je lakše sedeti ispred televizora, jesti i ne mrdati ni malim prstom, ali to te, i sama dobro znaš, neće dovesti do dobre forme. Ako želiš nešto da postigneš, moraš se pomiriti sa činjenicom da će u nekim momentima biti teško, ali ne smeš odustajati. Ova osobina: odrađivanje i neprijatnog posla zarad cilja je veoma bitna. Da bi sebi olakšala, nađi načina da ulepšaš vežbanje. Kupi lepu opremu, izaberi omiljenu muziku koja će ti svaki put podići raspoloženje, nagrađuj sebe posle uspešnog vežbanja sa nekim sitnicama (ne hranom!).

 

KORAK PO KORAK. Treba umeti isplanirati svaki korak vežbanja, a u tome će ti pomoći stručnjaci. Svaki uspešan korak će ti podići samopouzdanje. U svakom trenutku treba da budeš svesna svake stepenice koju si prevazišla ka cilju. To će ti pomoći da gledaš sebe kao uspešnu i vrednu osobu, što će te činiti srećnom i motivisanijom.

 

PODRŠKA. Još nešto što će ti pomoći je sposobnost da priznaš da ti je potrebna podrška. Nemoj se ustručavati da zamoliš nekog od prijatelja ili porodice da budu tu za tebe kada ti vežbanje postane naporno. Zamoli ih da ti ne dozvole da odustaneš kada ti bude najteže tako što će te podsećati na to koliko si do tada uspela i koliko ti sve to zapravo želiš. Nije sramota potražiti pomoć.

 

Najvažnije je da veruješ u sebe i da u svakom trenutku znaš koliko i zašto želiš da dostigneš svoj cilj. Samopouzdanje će ti najviše pomoći da istraješ na putu do uspeha.

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
2
Ljuto
4
Tužno
4
Srećno
4
Bolje
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Samo jedna vežba do savršene guze

Samo jedna vežba do savršene guze

Savršeno zaobljena, podignuta, zategnuta guza koja više nalikuje na neko sočno voće nego ...
Vežbe za veće i čvršće grudi

Vežbe za veće i čvršće grudi

Veoma je česta pojava da su žene nezadovoljne izgledom svojih grudi i misle da uvek ...
Vežbe za mršavljenje na pokretnoj traci

Vežbe za mršavljenje na pokretnoj traci

Kad su u pitanju sprave za vežbanje i mršavljenje mnogi stručnjaci kažu-ništa bolje od pokretne trake za ...
COOLERMASTER
704,oo
prava cena : 844.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 8°c
min 2°c

Roleri

Bicikl