02
Jun
2012

Pole dance fitness

Pregledano: 5503 puta

Zanimljiv i pomalo neobičan stil fitness vešbajna

Šta je Pole Dance Fitness?

Pole Dance Fitness je jedinstvena i rekreativna disciplina, koja je veoma aktuelna u svetu, ali se u poslednjih nekoliko godina proširila i kod nas. Nastala je na osnovama uz šipku i ova vrsta treninga se prilagođava svrhama rekreacije i poboljšanja telesne forme u kombinaciji sa drugim dodatnim vežbama za telo.

Pole Dance Fitness je usko povezan sa baletom i ritmičkom gimnastikom, ako se posmatraju isključivo plesne figure koje se primenjuju. Sa druge strane, sagledavajući celokupan trening, može se uočiti bliska veza  sa izuzetno efikasnim tehnikama opuštanja, pravilnog disanja, kontrole tela i sopstvenih pokreta, kao i poboljšanje držanja tela i osećaja ženstvenosti.

Treninzi Pole Dance Fitness-a su karakteristični i razlikuju se u odnosu na sve druge rekreacije. Oni se održavaju u malim grupama u terminima koji traju čak dva sata i u okviru kojih se sprovodi veoma efikasan i raznovrstan program vežbi.


U prvom delu trening-a koji traje do jednog sata, rade se vežbe zagrevanja tela, koje imaju i relaks dejstvo. Vežbe se izvode na podu, jednaka pažnja je posvećena svim delovima tela, a pored vežbi za zagrevanje, rade se i vežbe snage, usavršavanje plesnih koraka, koreografije, plesni pokreti i graciozno držanje tela. Ove vežbe se izvode uz prijatnu muziku laganog ritma koja je usklađena sa ritmom izvođenja vežbi.

Drugi deo treninga podrazumeva izvođenje figura na šipci, koje variraju od najjednostavnijih do veoma kompleksnih. Redosled ovih figura se uči u okviru jednog stepena tečaja. Možda na prvi pogled jesu komplikovane, ali vremenom i rutinom se brzo i vešto nauče. Pored figura, savladavaju se dodatni ukrasni pokreti, koji se kasnije vezuju sa figurama na šipci u već postojećim koreografijama. Nekada se ovi plesni pokreti izvode i kada se koreografija zaboravi, pa se onda ona improvizuje na ovom treningu. I to je dozvoljeno.

U trećem delu treninga se savladava ta plesna koreografija, koja kombinuje plesne pokrete i figure koje se uče na šipci. Ovim trećim delom treninga se objedinjuju svi elementi obrađeni u prethodnim segmentima- delovima treninga i tada se stiče uvid u ukupne veštine stečene kroz predhodne vežbe.

Karakteristično je da je Pole Dance Fitness namenjen svakoj pojedinačnoj polaznici da samostalno iznađe svoj način korespondiranja sa muzikom, pa time i svoj prepoznatljiv stil kretanja i plesa.

Ukoliko imate potrebu da oblikujete svoje telo i da budete u formi, kao i da osetite rasterećenje, ženstvenost u sebi, posetite časove Pole Dance Fitness-a.

Sandra Crnogorac

Čekamo da Sandra Crnogorac napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Boks je rešenje za suvišne kilograme!

Boks je rešenje za suvišne kilograme!

Boks je postao jedan od najpopularnijih fitnes treninga na svetu, što nije ...
Plesom oko šipke do savršenog tela

Plesom oko šipke do savršenog tela

Ovaj vid vežbanj sastoji se iz tri elementa: 1. Fitnes Ne postoji jedan najvažniji ...
Pilates na plaži

Pilates na plaži

Jeste da je vreme odmora i da vam po ovim vrućinama ne pada na pamet da se dodatno umarate, ali mi vam predlažemo da, ...
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -4°c

Bicikl

Roleri