25
Oct
2013

Samo jedna vežba do savršene guze

Pregledano: 18094 puta

Savršeno zaobljena, podignuta, zategnuta guza koja više nalikuje na neko sočno voće nego na deo tela čini vam se kao nedostižan san? Bila ona mala, pljosnata, spuštena ili mlitava postoji vežba koja će od vaše guze napraviti predmet požude.

Savršeno zaobljena, podignuta, zategnuta guza koja više nalikuje na neko sočno voće nego na deo tela čini vam se kao nedostižan san? Bila ona mala, pljosnata, spuštena ili mlitava postoji vežba koja će od vaše guze napraviti predmet požude.

Radi se o vežbi koja se zove skvat, odnosno polučučanj, za kojom su poludele žene širom sveta. Tako su se kroz vreme razvili klubovi i stranice za sve one dame koje izvode popularnu vežbu u želji za savršenom guzom.

Kako ispravno raditi polučučanj

Osim što ciljano deluju na sve grupe mišića guze, čučnjevi zahtevaju puno energije, pa su i dobra aerobna vežba. Vrlo je važno pravilno izvesti čučanj kako bi rezultati bili maksimalni, a mogućnost povrede minimalna. Stanite u raskorak u širini bokova, a ruke postavite ravno ispred sebe, paralelno s tlom. Spuštajte se prema dole u gotovo sedeću pozu ali pritom pazite da vam kolena nipošto ne idu prema napred, tj. da ne prelaze vrhove nožnih prstiju ako gledate odozgo. Prsa i leđa trebaju biti ravna, a kako se spuštate – spuštajte i ruke. Oslonac u svakom trenutku treba biti na petama. Polako se podižite prema gore i nakon što se ispravite čvrsto zategnite guzu. Napravite dva seta od deset ponavljanja što sporije, a svakog dana možete povećavati broj ponavljanja.

Izdvojite li svaki dan 10 minuta svog vremena za vežbanje mišića guze, već kroz mesec dana videćete rezultate u njenoj čvrstoći i izgledu, bar kako tvrdi fitnes stručnjak i autor knjige "Napredne tehnike jačanja guze", Bret Kontreras.

Za vreme izvođenja, u ruke možete staviti tegove, pa ćete tako dodati još veći otpor.

Ako ste jedna od onih koji vole izazove svoju misiju možete probati ostvariti putem takozvanog skvat izazova. Osim što se nećete moći nagledati svoje pozadine u ogledalu, nakon 30 dana bićete ispunjeni osećajem zadovoljstva. Prvog dana napravite 50 čučnjeva, a svakog idućeg broj povećavajte za 5. Tokom izazova važno je i da se odmorite, pa svakog četvrtog dana u ciklusu napravite pauzu.

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
5
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Vežbe na rolerima

Vežbe na rolerima

Vožnja rolera je aktivnost sa kojom se mogu izgubiti suvišni kilogrami, ...
Plesni aerobik

Plesni aerobik

U našem društvu, bavljenje sportom, nije previše popularno za žene i devojke. Uglavnom je "vrlo ...
Vežbe za lepu i zategnutu guzu

Vežbe za lepu i zategnutu guzu

Iskorak u stranu Ova vežba će izolovati mišiće na spoljnom delu bokova, ...
SAMSUNG
1436,oo
prava cena : 1723.2,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 18°c

Roleri

Bicikl